Etter at Åråsen-rekruttene tapte gårsdagens skjebnekamp mot Vålerenga 2, skal det svært mye til for at laget berger plassen i 2. divisjon. Dermed får Henning Berg & cos langsiktige talentsatsing en stygg ripe i lakken allerede første året.

Verken Fredrik Gulbrandsen eller rekruttrener André Bergdølmo mener 3. divisjon vil være rett arena.

– Nei, 3. divisjon er noe helt annet enn 2. divisjon. Å spille på det nivået er ikke en tanke jeg liker. Det blir altfor dårlig. Den største nivåforskjellen i fotballen er nettopp mellom disse to divisjonene. Jeg føler at 2. divisjon er det rette for meg nå, sier 17 år gamle Gulbrandsen til Romerikes Blad.

Håp i hengende snøre

Og spissen får full støtte fra trener Bergdølmo.

– For spillere som Fredrik er dette lang fra ideelt. Han må matches på 2. divisjonsnivå.

Nå har verken Gulbrandsen eller Bergdølmo gitt opp håpet om å klare seg. Men med åtte poeng opp til Ull/Kisa på sikker plass, og fem kamper igjen å spille, skal det godt gjøres å komme seg over streken.

Et liten mulighet kan være at man berger seg blant de beste 12-erne.

– Vi må fortsatt ha trua, eller så går det i alle fall ikke. Men det er klart dette blir veldig vanskelig, sier Bergdølmo.

Retningsgivende

I går kom LSK kun til to store målsjanser. Olivier Occeans heading, som ble reddet på streken da LSK kjørte kampen i lange perioder i første omgang, ble det nærmeste de kom.

– I tillegg til sjansene hadde vi et par langskudd, men det holder ikke. Altfor dårlig, og det har det vært i veldig mange kamper denne sesongen. Det virker som vi spiller bra mot de gode og elendig mot de svake lagene, mener Fredrik Gulbrandsen.

Treneren ser også en parallell i forhold til a-lagets prestasjoner.

– Det virker som vi spiller godt etter at a-laget har gjort en god kamp og motsatt. Forrige kamp mot Fram Larvik var strålende, og da var også a-laget gode mot Odd Grenland. Her ble det for mye nesten, konstaterte han.

Bergdølmo kunne i alle fall ikke skylde på sterk motstander. På papiret stilte Vålerenga-rekruttene langt fra like sterkt som LSK. Og det som ble prestert på banen var noe bedre enn middels.

Likevel var resultatet greit nok.

– Innstillingen er der, men vi fikk det ikke ut på banen. Igjen, sukker Gulbrandsen.