Gå til sidens hovedinnhold

Bergs dyre julegave

Artikkelen er over 14 år gammel

Med ønske om en god jul og et godt nytt LSK-år, bladde Per Berg egenhendig opp om lag sju millioner kroner for å hente Simen Brenne fra Fredrikstad til Åråsen. DISKUSJON:

Og eieren av LSK AS fikk ikke med noen byttelapp på den dyre julegaven. Kontrakten med den 25-årige midtbanespilleren varer i fem år.

I halvannet år har Fredrikstad-spilleren stått på ønskelista på Åråsen, og da muligheten for å kjøpe ham bød seg brukte ikke Berg lang tid på å ta den økonomiske risikoen.

– Vi må være med i toppen. Da må vi ha et godt lag. Alt annet er et dårlig alternativ, sier Per Berg.

Ingen bekrefter at overgangssummen er på drøyt sju millioner kroner, men etter det RB-sporten kjenner skal det være prisen LSK og Fredrikstad ble enige om.

Det betyr at Brenne koster litt mindre enn Olivier Occean gjorde da han kom fra Odd for et år siden.

Flere nye spillere

Berg er ikke redd for at LSK har tatt for hardt i når de nå signerer Brenne.

– Han har vært vårt førstevalg på overgangsmarkedet. Vi vet at han er en veldig god midtbanespiller, og jeg er helt sikker på at han kommer til å være en god investering for oss. Dette vil betale seg, tror Berg.

Inntil videre er det Bergs eget selskap Øie AS som tar hele ansvaret for innkjøpet av Brenne. Men han ser ikke bort fra at han vil skaffe eksterne investorer.

– I førsteomgang finansierer vi dette gjennom Øie-systemet, men det kan bli aktuelt å hente inn hjelp fra andre etter hvert. Også fra klubben, sier Berg.

Den store desember-overgangen betyr heller ikke at LSK og Berg er ferdig på overgangsmarkedet.

– Vi ser oss om etter minst en spiller til. Det blir neppe overgang av samme størrelse. Men man vet jo aldri hva slags muligheter som dukker opp. Derfor kan jeg ikke fastslå noe, sier Berg.

Åpen for Koren

Han utelukker heller ikke at Robert Koren fortsetter på Åråsen selv om Brenne ble klar.

– Jeg ser ikke på Brenne som en erstatter for Koren. I mine øyne har vi signert en ny god midtbanespiller. Det betyr ikke at Koren er uinteressant om det er mulig å signere ham på et senere tidspunkt, sier Berg.

LSK-investoren mener derfor det er for tidlig å avskrive Koren som LSK-spiller.

– Vi har ikke diskutert dette i sportslig utvalg, og det jeg sier nå er derfor min egen mening. Men Koren vil alltid være en interessant spiller for meg. Om det er mulig å få ham er en helt annen sak. Vi kunne uansett ikke vente på hans avgjørelse før vi signerte Simen Brenne, sier Berg.