Berg ba om styrets tillit

SAMARBEIDET OVER: LSK-formann Per Mathisen (til venstre) og avtroppende trener Henning Berg opptrådte sammen for siste gang på gårsdagens pressekonferanse. I en drøy time svarte de to på spørsmål fra den frammøtte pressen. Alle foto: Lisbeth Andresen

SAMARBEIDET OVER: LSK-formann Per Mathisen (til venstre) og avtroppende trener Henning Berg opptrådte sammen for siste gang på gårsdagens pressekonferanse. I en drøy time svarte de to på spørsmål fra den frammøtte pressen. Alle foto: Lisbeth Andresen

Artikkelen er over 5 år gammel

I det dramatiske styremøtet onsdag kveld fikk Henning Berg halvannen time til å snakke sin sak. LSK-styret både lyttet og stilte spørsmål, men endte med å gi treneren sparken.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

Berg skjønte at hans skjebne ville bli avgjort i onsdagens styremøte. I en lang samtale med LSK-formann Per Mathisen onsdag formiddag, ba han derfor om å få møte LSK-styret

– Henning ba om den muligheten, og det var det ikke noe problem å gi ham, sier formann Mathisen.

Treneren ønsket å fortelle hvordan han så på situasjonen i klubben. Målet var å overbevise styremedlemmene om at han fortsatt var rett mann til å lede LSK.

– Jeg ønsket å gi styret et best mulig grunnlag før de tok sin avgjørelse. Styret er klubbens øverste organ, og etter min mening var det viktig å gi min vurdering av situasjonen, sier Berg.

LES MER:

Bjarmann med på møtet

I møtet, som LSK-styret klarte å holde skjult for et samlet pressekorps i Notar-bygget på Lillestrøm syd, deltok også sportsdirektør Torgeir Bjarmann.

– Det var viktig å få fram et mer nyansert bilde enn det som er skapt gjennom media. På de tre årene Henning og jeg har vært sammen i LSK, har det også skjedd mye positivt. Selv om styret var godt klar over det på forhånd, var det viktig å få gjentatt det en gang til slik at de hadde et enda bedre grunnlag før de skulle ta sin avgjørelse, sier Bjarmann.

Sportsdirektøren var til stede i kjelleren i Notar-bygget i den halvannen timen Berg var der. Etter at sportsdirektøren og den nåværende eks-treneren forlot møtet, brukte LSK-styret nye halvannen time på å avgjøre at Berg ikke var rett mann for klubben.

Forhandlet før trening

Etter å ha blitt informert om LSK-styrets avgjørelse seint onsdag kveld, møtte Berg torsdag morgen til sluttforhandling sammen med sin advokat til Gunnar Martin Kjenner.

– Så lenge jeg ikke hadde styrets tillit, var det vanskelig å fortsette. Det var riktig for begge parter å komme til enighet om en løsning, sier Berg.

Partene ble enige før LSK-treningen skulle begynne torsdag, og noen minutter over 09.30 i går morges tok Berg og Mathisen turen til LSK-garderoben for å informere spillere og støtteapparat om at Berg var ferdig i LSK.

I et drøyt kvarter var Berg sammen med spillerne og sine trenerkolleger i garderoben før disse forsvant ut til trening.

Aksepterer avgjørelsen

Berg møtte deretter til pressekonferanse sammen med formann Mathisen.

Der kom det fram at han naturlig nok ikke var enig i LSK-styrets begrunnelse for å gi ham sparken.

– Jeg aksepterer avgjørelsen, men er ikke enig med styret i begrunnelsen. Når LSK valgte det som de mener var det beste for klubben, så var det uholdbart for meg å fortsette, fastslår Berg.

Mathisen kunne ikke være veldig konkret når han skulle gi styrets begrunnelse. På generelt grunnlag forklarte han avgjørelsen slik:

– Henning har gjort mye bra for LSK, men ut fra en totalvurdering ønsker vi å avslutte arbeidsforholdet.

– Hva mener du med det?

– Det handler både om sportslige resultater og profileringen av klubben. Vi er også litt uenige om veien videre, forklarer Mathisen.

Tror på lys framtid

På RB-sportens spørsmål om det var vemodig å ta farvel med de han har jobbet med, svarte Berg slik.

– Jeg ønsker ikke å snakke om mine følelser rundt det som skjedde i garderoben, men jeg ønsket å fortsette her, sier Berg.

Han ser for seg en lys framtid på Åråsen.

– Med de spillerne som er her og det støtteapparatet som klubben har, er jeg sikker på at LSK står foran gode år. Nå er også økonomien bedre enn den har vært. Det gir et godt utgangspunkt for framtida. Det skulle jeg gjerne vært med på, men slik blir det ikke, avslutter Berg, før han forlater Åråsen etter tre år som LSK-trener.

Det betyr at bare Arne Erlandsen har vært trener på Åråsen i en lengre sammenhengende periode.

Artikkeltags