Benekter salg – taus om avtale

IKKE SOLGT: I følge LSK-leder Per Mathisen (innfelt) er Björn Bergmann Sigurdarson fortsatt under kontrakt med Lillestrøm. Han tilbakeviser påstandene om at islendingen er solgt til Ståle Solbakkens Wolverhampton. Foto: Tom Gustavsen.

IKKE SOLGT: I følge LSK-leder Per Mathisen (innfelt) er Björn Bergmann Sigurdarson fortsatt under kontrakt med Lillestrøm. Han tilbakeviser påstandene om at islendingen er solgt til Ståle Solbakkens Wolverhampton. Foto: Tom Gustavsen.

Artikkelen er over 5 år gammel

LSK-leder Per Mathisen benekter at han har skrevet under på papirer som binder Björn Bergmann Sigurdarson til Wolverhampton. Høyst trolig havner islendingen der likevel.

DEL

Skaff deg RB+ og les alt – 5 kroner for 5 uker!

Etter en dag med et skikkelig overgangsdrama tok LSK-lederen Per Mathisen bladet fra munnen torsdag kveld.

Han tilbakeviser påstandene Björn Bergmann Sigurdarsons agent – Jerry de Koning – kom med til Romerikes Blad tidligere på kvelden. Han hevdet islendingen var solgt til Ståle Solbakkens Wolverhampton for tre millioner euro.

– Det stemmer ikke. Vi har ikke skrevet under på et eneste papir rundt dette.

– Foreligger det en intensjonsavtale om salg til Wolves?

– Det ønsker jeg ikke å kommentere. Det er flere klubber som har vist konkret interesse.

Fem kamper til?

I tillegg til Wolverhampton skal også Cardiff ha kommet med noe som kan betraktes som et bud. LSK er nok lystne på å selge til Wolverhampton.

– Vi er jo klar over at han fort kan forsvinne. Det ligger i kortene. Men for oss er det tre viktige hensyn; vår økonomi, hans betydning for oss sportslig og hensynet til spilleren selv. Hvor lenge vi kan beholde ham i sommer er også en viktig del av en eventuell prosess med et salg.

Og LSK ønsker å holde ham til og med hjemmekampen mot Tromsø 13. juli. Det falt ikke i god jord hos verken Sigurdarson eller hans agent under et møte på Åråsen torsdag ettermiddag.

Etterpå skrev islendingen følgende på twitter: «Akkurat hatt møte med styret. Tvinger meg til å bli!»

I samme tweet gir han klart uttrykk for at han ønsker å forlate klubben og at han er knust over beskjeden.

Agent de Koning er legger heller ikke mye imellom. Han mener islendingen burde fått dra nå.

– Han er solgt til Wolverhampton for tre millioner euro, men hvis han blir skadet i løpet av de kampene han skal spille i Norge, får han ingen kontrakt. Han løper en stor risiko. Jeg tror alle skjønner at Björn er i en veldig vanskelig situasjon, sier han til Romerikes Blad.

RB-sporten var torsdag kveld i kontakt med Sigurdarson på sms, men han ønsket ikke å kommentere saken.

Wolves-manager Ståle Solbakken ønsker ikke å si noe Sigurdarson-overgangen.

– Jeg ønsker jeg ikke å kommentere noe rundt denne saken, sier Solbakken.

Etter det RB-sporten erfarer skal ikke torsdagens møte mellom Sigurdarson og LSK bety noe for Wolves. På Moleniux er det uproblematisk at spissen blir på Åråsen til kampen mot Tromsø er spilt i midten av neste måned.

Taus om salg

Sportsdirektør Torgeir Bjarmann mener møtet var strengt nødvendig.

– Det var en grunn til at vi hadde avtalt møte med Björn og rådgiveren hans i dag. Der diskuterte vi de konkrete henvendelsene vi har fått og planene framover. Björn er fortsatt på kontrakt med LSK, sier sportsdirektør Torgeir Bjarmann.

Han ønsker heller ikke å kommentere hvorvidt Sigurdarson er solgt eller ikke.

– Der fastholder jeg det jeg har sagt tidligere. Det er kommet konkrete henvendelser.

Til Sverige i dag

Etter planen skal Bergmann Sigurdarson slutte seg til LSKs treningsleir i Sverige i dag. Etter planen skal han også spille morgendagens treningskamp mot Gais.

– Jeg regner med at Björn også ser verdien i det LSK har betydd for ham og gir alt så lenge han er i klubben, sier leder Mathisen.

Sigurdarson har ved flere anledninger sagt han har trivdes i Lillestrøm, parallelt som han har mål om en større liga.

– Det har vært et lykkelig ekteskap. Klubben har utviklet Björn til å bli en veldig god fotballspiller. Samtidig har Björn hjulpet klubben og alltid gitt 120 prosent. Men den situasjonen han havner i nå, synes vi blir helt feil. Selvfølgelig burde han fått lov til å reise nå. LSKs opptreden i denne saken er bare tåpelig, synes Jerry de Koning.

Artikkeltags