Gå til sidens hovedinnhold

Avviser å ha glemt 10 mill. i NFF-garanti på LSK-hallen

Artikkelen er over 6 år gammel

Finansavisen skriver at LSK har glemt bort 10 millioner kroner, to millioner per år i fem år, som var en garanti gitt av Norges Fotballforbund og Akershus Fotballkrets for inntektene i LSK-hallen. Saken er også gjengitt på Dagbladets nettsider.

Tidligere leder av Åråsen Eiendom, Owe Halvorsen, avviser at det har skjedd.

– Det er korrekt at NFF og kretsen ga en slik garanti for årene 2006 til 2011. Men tallene som oppgis er riv, ruskende gale. For det første er garantien gitt til alle som ville bygge en fotballhall. Hvis inntektene var på 1,8 millioner, ville vi fått 200.000 fra NFF. Var de to millioner, ville beløpet vært null. Men i den perioden garantien gjaldt, hadde LSK-hallen inntekter på 4.3 millioner kroner. Det er det dobbelte av hva NFF hadde garantert for, sier Owe Halvorsen.

I avtalen i seks punkter, står det i punkt 3 at garantibeløpet også omfatter LSKs eget bruk, og lyder slik:

«All fotballaktivitet i hallen skal regnes inn i NFFs garanti og beregnes etter de til enhver tid gjeldende normalpriser i perioden. Dette omfatter også Lillestrøm Sportsklubbs eget bruk, som uansett bruk, avregnes med minimum 1.500.000 kroner per år».

– Det betyr at det maksimale garantibeløpet LSK kunne fått fra Norges Fotballforbund var 500.000 kroner. Men når leieinntektene var langt større enn to millioner ble det ingenting, sier Owe Halvorsen.

Avtalen er undertegnet av daværende generalsekretær i NFF, Karen Espelund, og tidligere leder i Akershus Fotballkrets, Erland Dalberg.

Se pressekonferansen og det første intervjuet med LSKs nye trener Runar Kristinsson:

 

Kommentarer til denne saken