Alt stemte for Marius

SKREV UNDER: Marius Johnsen skrev i går under for fem år med LSK. FOTO: ROAR GRØNSTAD

SKREV UNDER: Marius Johnsen skrev i går under for fem år med LSK. FOTO: ROAR GRØNSTAD Foto:

Av
Artikkelen er over 12 år gammel

Etter seks måneder utenlands mener Marius Johnsen at LSK er en perfekt klubb for ham. Han rangerer Tom Nordlie som en av de beste trenerne i Europa.

DEL

Månedene i tyske Köln – under den kjente treneren Christoph Daum – overbeviste Marius Johnsen enda mer om hvor god trener Nordlie er. Han spilte to og et halvt år under LSK-trenerens ledelse i Start.

– Fotballfaglig rekker ikke Daum ham til knærne en gang. Tom er slik jeg ser det en av de beste trenerne i Europa på det området. Og han har mye av æren for at jeg er den spilleren jeg er i dag, sier Johnsen.

Da LSK dukket opp som en mulighet etter at utlånsavtalen med Köln gikk ut, trengte ikke forsvarsspilleren så lang tid på å bestemme seg.

– En klubb i utvikling

– LSK er en klubb jeg kan identifisere meg med. Har alltid hatt sansen for LSK. Jeg liker sjelen i klubben og fighterviljen som vises, sier Johnsen.

Nå håper 25-åringen at karrieren skal skyte fart igjen på Åråsen.

– Målet er å spille seg inn på landslaget igjen. I tillegg har jeg veldig lyst til å vinne noe, sier Johnsen.

– Og sjansen for det er større på Åråsen enn i Kristiansand?

– Akkurat nå er den det. LSK er allerede inne blant de tre beste, og samtidig ser jeg en klubb i utvikling. Her er det masse folk med kompetanse over alt. Jeg tror jeg kan utvikle meg videre som spiller i LSK, sier sørlendingen.

Toppscorer som back

Nordlie er også glad for å få sin tidligere elev i stallen.

– Marius er en spiller jeg kjenner godt. Han var viktig for oss i Start de årene jeg var der. I 2005 ble han vår toppscorer med åtte mål som venstreback, sier Nordlie.

I utgangspunktet er Johnsen hentet inn som venstreback, men LSK-treneren ser også for seg at han kan spille i andre posisjoner.

– Marius er anvendelig. I Start brukte jeg ham både som midtstopper, kant og spiss. Han kan også spille på midtbanen, sier Nordlie.

LSK-treneren sier at kjøpet av Johnsen ikke er noen mistillit til Shane Stefanutto som har spilt samtlige kamper på venstrebacken.

– Shane har spilt godt for oss, men vi ønsker å utvikle oss som lag. Vi ønsker å være med i toppen i serien, i cupen og gjøre det bra i Europa. Da trenger vi en sterk stall med konkurranse på alle plasser, sier Nordlie.

Sju millioner

Verken Start eller LSK vil si noe om overgangssummen for Marius Johnsen som hadde halvannet år igjen av kontrakten med Kristiansand-klubben.

Men det klart at han ikke blir en billig spiller for LSK. Etter det RB-sporten kjenner til blir han klubbens tredje dyreste spiller gjennom tidende med en prislapp på rundt 7 millioner kroner.

Bare Olivier Occean (8 millioner) og Simen Brenne (7,5 millioner) har kostet LSK mer i kjøp.

Selv er Johnsen mest fornøyd med at Start får noe igjen for meg.

– Jeg har vært i Start siden jeg var 13 år, og har aldri ønsket å gå som Bosman. Det var godt at de fikk penger for meg, sier Johnsen.

  • PS! Forsvarsspilleren som avsluttet sesongen i Köln i mai, er spilleklar for LSK til bortemøtet med Sandefjord 1. juli. Det er usikkert når han starter treningen på Åråsen.

Artikkeltags