– I løpet av min 20-årige karriere som spiller og trener har jeg aldri opplevd maken til surmaget kritikk. Ingen av de stedene jeg har vært tidligere har jeg opplevd lignende. Det er kraftige påstander Anthony kommer med og det blir ord mot ord, sier Berg, som ikke kjenner seg igjen i Ujahs beskrivelser av ham.

Den tidligere LSK-spissen er ikke den eneste som har kritisert treneren. Også tidligere LSK-manager Jan Åge Fjørtoft var tidligere i sesongen og sa hva han mente om sin tidligere arbeidsgiver og trener Berg.

– Jeg registrerer at det i motgang alltid er ekstrenere, eksspillere eller eksmanagere som uttaler seg.

– Tør å si ifra

LSK-treneren er ikke spesielt imponert av hvordan personer som tidligere har holdt hus på Åråsen, har fått lov til å mene mangt og mye om ham og klubben i lokalavisa.

– En kan begynne å lure på om Romerikes Blad har en agenda, eller om de ubevisst er et talerør for eks-LSKere med markeringsbehov. Berg reagerer også på Ujahs utsagn om at ingen på Åråsen tør å ytre sine meninger overfor ham.

– Slik jeg kjenner spillere som Stefan Logi Magnusson og Frode Kippe så er de ikke redde for å si hva de mener. Det er heller ikke styreleder Per Mathisen, sportssjef Torgeir Bjarmann eller trenerne Magnus Powell og Petter Belsvik, for å nevne noen, sier Berg.

Deler ikke oppfatningen

LSK-kaptein Frode Kippe føler ikke Ujah har rett når han mener at spillerne ikke når fram til treneren med sine synspunkter.

– Det er hans oppfatning om hvordan det var. Spillere ser ting fra ulike sider og har forskjellige meninger. Oppfatningen av ting vil alltid være forskjellig fra person til person, sier Kippe.

Kippe mener det er feil at de ikke tør å si hva de mener til hovedtreneren eller andre i støtteapparatet.

– Jeg mener at vi kan si ifra og det er også et ønske at vi skal gjøre det. Vi har kommet med flere innspill gjennom blant annet spillermøter til Henning, men til slutt er det hans vurderinger som blir gjeldende, sier Kippe.

Får jobbe i fred og ro

Ujah beskriver et møte hvor Berg, styreleder Per Mathisen og sportssjef Torgeir Bjarmann var til stede. Videre mener nigerianeren at Berg blander seg borti jobben til alle andre på Åråsen, slik at flinke folk ikke får gjort jobben sin. Det er ifølge LSK langt fra sannheten.

– Dette var ikke et forhandlingsmøte. Alle forhandlinger er det jeg som gjør med spillerne og den jobben har jeg fått gjort i fred og ro så lenge jeg har vært i klubben, forteller Bjarmann.

Sportsdirektøren mener Ujahs framstilling av møtet er feil og påpeker at han leder alle forhandlinger uten innblanding fra Berg.

– Enden på visa var at Anthony ble proff i Bundesligaen, så han kan ikke ha hatt det så veldig fælt hos oss, sier Bjarmann.

– Anthony kom til oss etter å ha vært på prøvespill i Vålerenga og uten å få kontrakt. Han trente med oss flere ganger, før vi bestemte oss for å satse på ham. Hos oss utviklet han seg som spiller, ble solgt til Bundesliga og hever sikkert en høy lønn i dag, sier Berg.