LSK aksepterte onsdag Moldes bud på Lunan Ruben Gabrielsen. Overgangssummen skal etter det Romerikes Blad erfarer være godt over de tre millioner kronene det først ble spekulert i.

Salget etterlater store hull i forsvarsfireren, trener Magnus Haglund har kun tre etablerte spillere å velge mellom i det leddet. Det gjør at svensken mildt sagt har hodebry bare med å komponere laget til søndagens kamp mot Viking.

– Det er langt fra en ideell situasjon, til og med Strømsgodset-kampen så det veldig bra ut. Vi hadde stor bredde. Så mistet vi Anders (Østli), Tommy (Høiland), Kenneth (Udjus) og nå Ruben. Det er fire veldig rutinerte eliteseriespillere. Nå er vi rett og slett så tynt besatt at vi har problemer med å gjennomføre gode nok treninger, sier Haglund.

Intet framtidssnakk

Selv med en for øyeblikket god serieplassering og cupkvartfinale på hjemmebane, frykter han at høsten kommer til å bli tung.

– Ja, vi har et helt annet utgangspunkt nå. Det vil komme skader og karantener i tillegg.

– Frykter du laget kan rykke ned?

– Vi er så tynne nå at det kan skje. Det er bredden i stallen som får et lag gjennom en lang sesong.

– Er dette den tyngste dagen du har hatt som LSK-trener?

– Med tanke på hvor hardt vi har jobbet i to og et halvt år for å skape resultater må jeg si at det er det.

– Ble du forespeilet noe i nærheten av dette da du skrev ny kontrakt i fjor høst?

– Nei, forutsetningene er helt annerledes nå.

– Føler du deg lurt?

– Nei, det kan jeg ikke si at jeg gjør. Klubben er i en vanskelig økonomisk situasjon. Er den så ille at det er en reell fare for konkurs, skjønner jeg jo at klubben selger.

– Du kan avslutte kontraktsforholdet med LSK etter denne sesongen, hva har dette å si for valget du skal ta?

– Det tror jeg ikke jeg skal spekulere i nå.

– Uansvarlig

Haglund er klar på at den sportslige delen frarådet klubben å selge Gabrielsen.

Verken han eller sportsdirektør vet hvor mye som er til rådighet for å hente inn nye spillere.

Da vil det først og fremst bli lett i Skandinavia.

– Vi er nødt til å bruke noe av pengene vi sparer i lønn på nye. Utenlandske forsvarsspillere uten kamptrening er ikke spesielt aktuelt nå. Vi får se hva vi finner i Skandinavia, i Norge eller lokalt.

Styreleder Heidi Scheie ønsker ikke å kommentere trener Haglunds uttalelser og kan heller ikke gi noe svar på hva av midler som settes av til nye spillere. Men hun er klar på at Gabrielsen ikke går på billigsalg.

– Dette ble en vurdering av den økonomiske gevinsten ved et salg opp mot det sportslige tapet. Da ble vurderingen at det hadde vært uansvarlig ikke å selge.

Scheie sier salget bedrer den økonomiske situasjonen på Åråsen, men at mye jobb gjenstår. Hun kan ikke se bort fra at det vil komme flere salg i løpet av sommeren.

– Nei, dukker det opp rette tilbud, kan jeg ikke utelukke det.