LSK må i karantene

Lillestrøms Tobias Svendsen tv og Jervs Jørgen Solli under 1.divisjonskampen mellom Lillestrøm og Jerv på Åråsen stadion på onsdag.

Lillestrøms Tobias Svendsen tv og Jervs Jørgen Solli under 1.divisjonskampen mellom Lillestrøm og Jerv på Åråsen stadion på onsdag. Foto:

Onsdag møttes LSK og Jerv. Nå har en Jerv-spiller testet positivt for korona.

DEL

Fredag kveld opplyser Norges Fotballforbund (NFF) at LSK-laget sannsynligvis må i karantene, etter at en spiller på Jerv har testet positiv på covid-19.

Ifølge NFF må dette endelig bekreftes av smittevernlegen i Lillestrøm.

Like etterpå bekrefter klubben selv at LSK-troppen blir satt i en tidagers karantene. LSK-KFUM, som opprinnelig skulle bli spilt søndag, blir utsatt.

LSK spilte mot Jerv på Åråsen senest onsdag. Den kampen ble utsatt fordi nettopp Jerv også hadde koronasmitte i troppen tidligere i høst. Nå er altså sørlandsklubben rammet igjen.

– Det er flott og særdeles viktig at klubbene varsler NFF med en gang en har smitte. Da får man muligheten til å iverksette tiltak. Smittesituasjonen i Norge i dag er alvorlig og vi gjentar oppfordringen om at våre klubber går mest mulig i isolasjon, sier leder av konkurranseavdelingen Nils Fisketjønn til fotball.no.

Flere i karantene

Også hos Åsane er det oppdaget smitte, og klubben har gått i karantene. Etter planen skal de møte Strømmen 28. november.

Det betyr at flere kamper nå må omberammes. NFF vil nå sammen med Norsk Toppfotball og rettighetshaver Discovery finne nye datoer for de berørte kampene.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken