Gå til sidens hovedinnhold

LSK-leder kaller poengtrekksaken en parodi

Artikkelen er over 6 år gammel

ÅRÅSEN: LSKs styreleder mener at behandlingen av poengtrekk-saken er en farse og en parodi.

Fungerende styreleder Bjørnar Sollie i LSK reagerer på flere ting etter at det nå er endelig at LSK blir trukket ett poeng i Tippeligaen 2015.

– Jeg hadde ikke ventet dette utfallet av vår anke, men jeg er heller ikke overrasket. Behandlingen av hele saken oppfatter jeg som en farse og en parodi. Vi fikk godkjent regnskapet som ble lagt fram, men et halvt år etterpå er ikke godkjennelsen verdt noen ting. Hva er da poenget med en godkjennelse, undrer styreleder Sollie.

Stiller spørsmål ved trippelrolle

Han reagerer sterkt på behandlingen denne saken har fått.

– Det er jo merkelig når han som forbereder saken for klubblisensnemnda også er sekretær i klagenemnda. I tillegg representerte han generalsekretæren i møtet vi hadde med klagenemnda. Da er det vanskelig å nå fram med sine synspunkter, mener Sollie.

Styrelederen mener det er vanskelig å stole på lisensnemdas behandling av klubbens regnskap framover.

– Først godkjenner de regnskapet,  så endrer de plutselig mening et halvt år etterpå. Da kan vi ikke stole på dem, sier han.

– Men det er LSK som har levert feil regnskap?

– I ettertid så har vi etter deres mening gjort det, men vi trodde det var i orden. Og vi fikk i tillegg tallene godkjent. Hvis vi hadde fått den beskjeden tidligere kunne vi gjort grep for å rette det opp, sier styrelederen.

Poengtrekk bekymrer ikke

Sollie bekymrer seg mer over behandlingen klubben har fått av både klubblisensnemnda og klagenemnda enn selve poengtrekket som klubben må starte med i 2015.

– Vi vet jo ikke hva det betyr før i november, men jeg bekymrer meg ikke i det hele tatt over å starte med ett minuspoeng. Dette skal LSK jobbe seg gjennom.

– LSK har ansvaret

Nestleder i klagenemnda for klubblisens, Tor Inge Holm, mener LSK selv må ta ansvaret for at de nå er trukket ett poeng i 2015.

– Det er styret i LSK som har ansvaret for å legge fram et regnskap som er i henhold til regnskapsloven. Det har de ikke gjort, og da oppnådde de ikke den poengsummen som de skulle ifølge handlingsplanen. Da er konsekvensen at de trekkes ett poeng, sier Holm.

– LSK fikk først godkjent regnskapet, men det ble senere gjort om. Er ikke det formildende?

– LSK har lagt fram et regnskap som er feil. Det forventes at de har den kompetansen som skal til for å legge fram et riktig regnskap. Så lenge de ikke har gjort det, og ikke scoret nok poeng i forhold til handlingsplanen, var dette en ganske opplagt sak, sier Holm.

– Uproblematisk

LSKs reaksjon på trippelrollen til seksjonslederen for klubbstøtte, Rune Nordhaug, er Holm kjent med.

– Jeg vet det er brukt som et poeng, men det skal ikke jeg kommentere. Det jeg kan si er at vi kun ser på fakta som foreligger i saken og bruker regelverket. Det som er gjort i denne saken er riktig i forhold til regelverket, fastslår Holm.

Rune Nordhaug ser ikke noe problematisk med at han forbereder saker for klubblisensnemnda, er sekretær i klagenemnda for klubblisens og samtidig representerer generalsekretæren i muntlige høringer med klubber.

– Jeg er administrativt ansatt i Norges Fotballforbund, og er derfor med på å forberede saker til klubblisensnemnda, men jeg har ikke stemmerett. Det står også at jeg kan representere generalsekretæren i slike saker, sier Nordhaug.

LES OGSÅ: Johan Andersson signerte ny kontrakt!

UNDER: Intervju med Runar Kristinsson etter Häcken-kampen:

UNDER: Intervju med Bjørn Helge Riise etter Häcken-kampen:

UNDER: Intervju med Erling Knudtzon etter Häcken-kampen:

UNDER: Intervju med Ohi Omoijuanfo etter Häcken-kampen:

UNDER: Se sammendraget av treningskampen mot Häcken.

Kommentarer til denne saken