Støtter forslaget om færre lag

Positiv: LSK Kvinner-trener Hege Riise støtter forslag om å redusere antall lag i den øverste divisjonen. Begge foto: NTB scanpix

Positiv: LSK Kvinner-trener Hege Riise støtter forslag om å redusere antall lag i den øverste divisjonen. Begge foto: NTB scanpix

Av

LSK Kvinner-trener Hege Riise støtter Espelund-utvalgets konklusjon om at antall lag i eliteserien for kvinner bør reduseres i framtiden.

DEL

Et utvalg ledet av tidligere NFF-generalsekretær Karen Espelund har jobbet med å se på mulige grep og endringer som kan løfte norsk kvinnefotball. Konklusjonene ble presentert torsdag.

En reduksjon i antall lag i landets øverste liga er et av grepene som foreslås. Utvalget lanserer to modeller for framtidens eliteserie for kvinner.

Den ene modellen legger opp til en serie bestående av åtte lag mot dagens 12, mens det i modell nummer to er snakk om ti klubber.

LSK-trener Hege Riise er klar på at færre klubber er veien å gå.

– Jeg er helt enig i det. Kvalitetsmessig er vi nødt til å få flere gode klubbmiljøer og flere spillere som står litt lenger i fotballen, sier hun til NTB.

SE HØYDEPUNKTENE I LSK-BRØNDBY HER:

  To sluttspill

  Suksesstreneren, som for lengst har ledet LSK til et nytt seriemesterskap, er også opptatt av at unge spillere ikke skal matches på eliteserienivå for tidlig. Færre toppklubber vil bidra til det.

  Alderssnittet på øverste nivå i norsk kvinnefotball er i dag 22 år. Espelund-utvalget mener det ideelle vil være å heve dette til 25.

  Hege Riise vil ikke ta stilling til om åtte eller ti lag er det beste alternativet.

  – Det har jeg ikke noen klar formening om, men ender man på åtte klubber, må man finne en type sluttspill slik at man ikke går ned på antall kamper, sier Riise.

  Det synspunktet er også i tråd med Espelund-utvalgets konklusjoner. I begge de to alternativene legges det opp til at tabellen deles på et gitt tidspunkt av sesongen, og at klubbene på øvre halvdel spiller om seriemesterskapet, mens klubbene med færrest antall poeng møtes i et nedrykkssluttspill.

  Henholdsvis én eller to klubber rykker til slutt ned avhengig av om ligaen består av åtte eller ti klubber.

  Vil gi løft

  Riise applauderer sluttspillplanene.

  – Da får man viktige kamper hele veien, eller i hvert fall kvalitetskamper. Det vil heve både spillerne, klubbene og landslaget, sier hun til NTB.

  Espelund-utvalget uttrykker bekymring for det som omtales som en negativ trend i norsk kvinnefotball og påpeker at både landslag og klubber sakker akterut internasjonalt.

  Utvalget viser videre til at Norge blant annet sakker akterut på FIFA-rankingen.

  Styret i Norges Fotballforbund skal nå behandle utvalgets konklusjoner. (NTB)

  La fram rapport: Utvalgsleder Karen Espelund presenterte forslagene for å løfte norsk kvinnefotball.

  La fram rapport: Utvalgsleder Karen Espelund presenterte forslagene for å løfte norsk kvinnefotball.

  Send inn tekst og bilder «

  Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

  Artikkeltags