Gå til sidens hovedinnhold

– Landets beste duellspiller

Artikkelen er over 2 år gammel

Hege Riise sparer ikke på kruttet når hun skal beskrive LSK Kvinners siste nykommer. Det har ikke Ina Gausdal (27) for vane å gjøre heller.

Den 27 år gamle midtstopperen besto tirsdag ettermiddag den medisinske testen. Kun signaturen mangler for at østfoldingen blir LSK Kvinner-spiller.

– Ina er en rutinert og god forsvarsspiller som har sin styrke i boksspillet. Hun er veldig god på dødball. Jeg vil si at Ina er landets beste duellspiller, sier Hege Riise.

Nykommeren vil også gi romerikingene en langt større bredde i forsvarsleddet. Der har mesterlaget vært sårbare denne sesongen.

– I tillegg til Ina, kan jo også Elise (Thorsnes) brukes der, selv om hun opprinnelig er angriper. Vi kommer i alle fall til å teste det ut.

Les også

Nær å signere ny landslagsspiller

 

VM-aktuell

Ida Gausdal ønsker ikke å kommentere en eventuell overgang før den er klar.

Sommerens VM har nok nykommeren også svært lyst til å spille. Det siste året har Gausdal spilt fem A-landskamper.

Den siste kom i 4-1-tapet mot Japan i november.

– Hun ligger helt i vannskorpa til å etablere seg på landslaget. Det er helt naturlig å ha en målsetting om å bli tatt ut til VM. Det er også ofte slike spillere vi har hentet, forklarer Riise.

Da kunne hun ha listet opp Anja Sønstevold, Guro Reiten, Ingrid Syrstad Engen, Synne Skinnes Hansen og for så vidt en annen nykommer, Therese Sissy Åsland.

Fulle forberedelser

Det er allerede klart at Sigridur Lara Gardarsdottir, Ida Fjordbakk og Cathrine Dekkerhus ikke kommer til å være en del av neste års stall.

Riise utelukker ikke at det kommer til å komme en spiller til inn.

– Men vi har nok ikke økonomi til å hente noen på A-landslagsnivå. Det går også litt på konkurransesituasjonen. Men det kan hende det vil komme en U-landslagsspiller.

I stallen har Riise fortsatt kun Guro Reiten som i utgangspunktet er venstrebeint.

LSK Kvinner er nå i full gang med oppkjøringen til cupfinalen mot Sandviken.

Den spilles 1. desember i Telenor Arena.

NB: Guro Reiten og Ingrid Syrstad Engen er to av de tre nominerte til å bli årets spiller i Toppserien. Den siste kandidaten er Sandvikens Ajara Nchout Njoya. Fra før av er Hege Riise nominert som årets trener. Prisene deles ut førstkommende søndag.

Kommentarer til denne saken