Gå til sidens hovedinnhold

LSK Kvinner møter Vålerenga i cupfinalen

Ajax-klare Sherida Spitse gnistret da Vålerenga vant 4-0 over Avaldsnes i semifinalen i cupen.

Etter at LSK Kvinner kapret den andre cupfinaleplassen med sin 2-1-seier mot Sandviken lørdag, betyr Vålerengas seier at årets cupfinale blir en reprise av fjorårets. Den gang vant kanarifuglene 5-1.

Årets cupfinale spilles 13. desember.

Avaldsnes gikk knallhardt ut og sjokkerte Vålerenga i starten, men de kongeblå fra hovedstaden jobbet seg inn i kampen.

Midtveis i første omgang vant hjemmelagets Sigrid Heien Hansen ballen høyt i banen. Njoya Ajara fyrte så løs fra omkring 30 meter, men ballen dundret i tverrliggeren.

Spitse-dobbel

Men ikke mer enn et minutt etterpå smalt det i samme ende: Sherida Spitse, som er klar for spill i Ajax etter sesongen, fikk ballen i returrommet og klinte til med høyreslegga. Victoria Esson i Avaldsnes-buret var aldri i nærheten av prosjektilet.

Og det gikk ikke engang fem minutter før det skjedde igjen. Synne Jensen fant Spitse, som skrudde ballen sikkert i lengste hjørne.

Kort tid etter var det Spitses tur til å innta servitørrollen. Tomålsscoreren fant Jensen med en gnistrende pasning, og 24-åringen styrte inn tremålsledelsen på kontrollert vis.

2. omgang var fem minutter gammel da Dejana Stefanovic stusset ballen inn i nettet fra første stolpe etter en presis corner fra Andrine Tomter.

«The Double?»

Elise Thorsnes var blek på topp for Avaldsnes og ble tatt av banen allerede etter 55 minutter. Nettsuset til Rasheedat Ajibade etter drøye 70 minutter var pent, men ble avvinket for offside av assistentdommeren.

Det var det nærmeste gjestene kom redusering i en kamp Vålerenga styrte fra start til slutt.

Seieren betyr at «The Double» er innen rekkevidde for Vålerenga. Før den utsatte siste serierunden i Toppserien, som spilles 6. desember, leder Oslo-klubben ligaen på bedre målforskjell enn Rosenborg, ett poeng foran Avaldsnes.

Vålerenga er også klar for 16-delsfinale i mesterligaen neste måned.

Kommentarer til denne saken