Gå til sidens hovedinnhold

LSK klarte kun uavgjort – opprykket satt på vent

LSK måtte vinne for å sikre opprykk til eliteserien allerede i dag, men på Hamar endte det 1-1. Vi fulgte kampen her.


Etter en jevn start på kampen var det Ham-Kam som gikk opp i ledelsen i det 23. minutt.

Simen Rafn mistet ballen i farlig posisjon til Amin Nouri, som slo videre til den tidligere LSK-spilleren Ebyie Moses. Innlegget til kantspilleren fant Kristian Eriksen som bredsidet ballen med skru helt ned i hjørnet via stanga og inn.

I det halvtimen var spilt satte Moses ballen i nettet for hjemmelaget, men ble avblåst for offside.

Etter pausen var det LSKs tur til å få et mål annullert. Lillestrøm kom tre mot én og Thomas Lehne Olsen kunne velge og vrake i spillere. Han fant Daniel Gustafsson. Svensken bredsidet ballen mot hjørnet, men keeper reddet. Ifeanyi Mathew kom først på returen og satta ballen i mål, men han ble avblåst for offside.

I det 82. minutt satt endelig utligningen for kanarifuglene. Tryggvi Haraldsson tuppet ballen forbi keeper og i hjørnet etter en pasning fra Aleksander Melgalvis.

LSK jaktet seiersmålet på tampen, men kampen ebbet ut i 1-1 og dermed må kanarifuglene vente litt før de kan feire en retur til eliteserien. Geir Bakkes er likevel godt i rute for å rykke opp. Allerede i morgen kan det skje hvis ikke Sogndal vinner sin kamp mot Ull/Kisa på Jessheim.

** Se Studio Obos etter kampen fra ca. 17.00 **

Før kampen:

Kairinen må stå over mot Ham-Kam, men Kallevåg er mer enn klar for å få sjansen. Hælskaden som holdt ham borte i noen kamper hemmer han ikke lenger.

– På kampdager kjenner jeg ikke noe til det. Jeg har fått trent godt en periode og føler meg klar, sier Kallevåg.

Han vet godt hva som ligger i potten om laget vinner søndagens kamp på Hamar.

– Vi må være offensive i hodet og gå for tre poeng, sier han.

Foruten Kairinen, Björn Bergmann Sigurdarson og Lars Ranger, så har LSK-trener Geir Bakke en fulltallig tropp med seg til Briskeby.

Både Sigurdarson og Ranger pådro seg små muskelskader da de kom inn som innbyttere mot KFUM onsdag og er derfor ikke med i troppen.

Les også

«Smultring-samleren» frykter ikke at dette vil slå tilbake på ham: – Motiverer meg bare ekstra

– Vi må stå imot

Det er en viktig forskjell på Ham-Kam siden LSK møtte dem på Åråsen i 2. serierunde. Bakkes tidligere sjef fra Vålerenga, Kjetil Rekdal, styrer Hamar-laget fra benken.

– Det hender seg han endrer litt på formasjonen. Men da han først har en spillergruppe som han har lest hvordan han kan få mest ut av, så går det meste igjen, sier Geir Bakke.

LSK-treneren tror han vet hva som venter på Hamar.

– De kommer med høye sidebacker, mye innlegg, dødballer og mye trafikk i boksen. De kommer med mye kraft og stor entusiasme. Vi må stå imot den delen av spillet. Også må vi prege kampen på våre premisser. Det har vi vært ganske gode til, sier Bakke.

– Kom med treback

Han har etter hvert vært trener sammen med mange forskjellige trenere, og noe tok han med seg også fra tida sammen med den nåværende Ham-Kam-treneren.

– Da han kom fra Tyskland, så var han den første som kunne kom med trebackslinje. Han hadde en litt annen måte å tørre og utfordre spillergruppa på. Det er noe av det jeg har med meg fra tida sammen med ham, sier han

Les også

All grunn til å smile, for dette var et LSK med trøkk, høyt press og stor angrepsvilje

Kommentarer til denne saken