Børsen: Viking-LSK

Artikkelen er over 10 år gammel
DEL

Viking – Lillestrøm 4-2 (2-0)

Viking stadion.

Mål: 1-0 (11) Birkir Bjarnason, 2-0 (36) Håkon Skogseid, 2-1 (47) Arild Sundgot (Bjørn Helge Riise), 3-1 (76) Birkir Bjarnason, 3-2 (83) Bjørn Helge Riise, 4-2 (89) Tomasz Sokolowski.

Gult kort: Trond Erik Bertelsen, Viking. Lars Kristian Eriksen, Khaled Mouelhi, Bjørn Helge Riise, LSK.

Tilskuere: 11.984.

Målsjanser: Viking 7, LSK 4.

Cornere: Viking 6, LSK 7.

Stadionstemning: 5

Kampkarakter: 6

LSK (4-4-2):

OTTO FREDRIKSON 4

Viste feltstyrke tidlig. Men merkelig manøver da han slo ballen innover til corner og ikke ut av eget felt på det som endte med Vikings 1-0-mål. Lite å gjøre før neste corner som ga 2-0. Kan ikke lastes for den eller noen av de andre målene. Gode redninger på Ødegaards og Nisjas skudd.

KARIM ESSEDIRI 4

Få problemer på hans side defensivt før pause da Viking som regel angrep på LSKs venstre. Glapp i markeringen på Bjarnason på corneren hvor islendingen ga Viking 1-0. Ble ikke overspilt på høyresiden etter pause heller. Bidro mindre offensivt enn vanlig denne gangen.

HÅVARD NORDTVEIT 5

Spilte med tannbeskyttelse etter smellen sist. Virket mer nølende i duellene både langs bakken og i lufta i åpningen. Men hevet seg mye utover i kampen. Sterk i flere løpsdueller med Ijeh, men sov ett sekund da spissen kom alene med keeper i 2. omg. Ikke direkte involvert i noen baklengsmål.

FRODE KIPPE 5

Til og med kapteinen var nølende i duellspillet foran eget mål en stund i 1. omg. Så også ut til å slite litt med glatte sko. Spilte seg som resten av laget kraftig opp etter pause. Men etter hvert som LSK kastet folk framover ble det ikke lett å være igjen bak. Nær utlikning på 2-1 midtveis i 2. omg., men headingen hans ble reddet på streken.

LARS KRISTIAN ERIKSEN 4

Etter at han tidlig taklet Danielsen som måtte ut med skade, ropte alle i blått på kort hver gang han var i en duell. Det gule kom etter 10 min. og nå venter karantene. Slet litt defensivt innledningsvis, men fikk bedre kontroll på Fillo etter hvert.

KHALED MOUELHI 5

Svakt pasningsforsøk på en kontring i 1. omg. Taklet Bjarnason og fikk gult. Pepet på de gangene han hadde ballen etter det. Men det var altfor sjelden som høyrekant i 1. omg. Mye mer synlig i sin mer vanlige sentrale rolle da LSK styrte kampen fra start etter pause.

ESPEN SØGÅRD 3

Lite involvert i starten. Løp mest etter ballen og kom sjelden opp i Viking-spillerne. Langt unna Skogseid i duellen da han ga vertene 2-0 på corner. Pådro seg en skade på baksiden av låret rett etter pause og måtte gå ut.

JOHN ANDERS BJØRKØY 2

Kom ikke inn i kampen i det hele tatt før pause. Ble som kollega Søgård løpende altfor mye mellom et balltrillende Viking-spillere. Fikk fire muligheter på corner. Men denne gangen slo han dødballene svakt. Virker mer tung og sliten etter en sesong med flere kamper enn gode treningsøkter. Korrekt byttet ut.

BJØRN HELGE RIISE 6

Begynte å ta tak i kampen etter et åpningskvarter uten mye ballkontakt. Satte fart med ball og skapte det lille LSK hadde før pause. Fikk to gode skuddforsøk delvis blokkert. Startet 2. omg med fantastisk dødball som Sundgot styrte inn. Hans frispark til 3-2 var det minst like mye klasse over. Pådro seg et unødvendig gult kort.

ARILD SUNDGOT 5

Lite med i spillet fra start. Slet med å skaffe seg plass i rommet bak Myklebust i første halvdel av 1. omg. Mer med etter det, men uten at han styrte det offensive spillet slik han kan på sitt beste. Satte hodet til Riises frispark og scoret sitt sjette for året. Mye bedre etter pause.

MAGNUS MYKLEBUST 5

Løpsvillig fra start. Satte fart med ballen flere ganger, og virket friskere enn på lenge i starten. Nær alene med Myhre på Nordtveits langpasning i 1. omg. Flyttet ned på kanten etter pause. Også friskere der enn på lenge. Målet mot Start kan ha gjort noe med selvtilliten. Skaffet frisparket som ga 3-2.

SUM 11 MANN: 48

INNBYTTERE:

EDWIN EZIYODAWE 5

(45 min. for Bjørkøy)

Kom inn for å sette fart på LSK etter pause. Var ikke nær ballen før Sundgot reduserte. Nær utlikning alene med keeper minuttet etterpå. Flink til å true vertene da han fikk kontroll på ballen.

SUM 12 MANN: 53

HASSANE DOSSO

(24 min. for Søgård)

Inn på midten da Søgård måtte ut. Rakk aldri å prege kampen før han ble byttet ut igjen da Berg ville satse alt framover.

OLIVIER OCCEAN

(12 min. for Dosso)

Kastet inn da LSK kom bak med 3-1 i et forsøk på å berge ett poeng. Ga LSK mer tyngde framover, men kom ikke til noen sjanser i det som ble en oppjaget innspurt.

DOMMER

TERJE HAUGE 5

Gjorde ingen store feil og hadde full kontroll. Men etter den tidlige Viking-skaden ble han påvirket til å dømme nesten alle 50-50-dueller i fordel hjemmelaget. Svakt av en dommer med hans rutine.

ANALYSEN

Ofte jevnt mellom disse lagene i Stavanger. I går var det bare ett lag på banen fra start. Viking sto høyt og var aggressive. Når LSK en sjelden gang hadde ballen, mistet de den for lett. Ofte i farlig område på egen banehalvdel. Vertene vant nesten alle dueller over hele banen i starten og LSK hang ikke med sentralt på midten. LSK kom noe mer med i kampen etter 1-0-målet, men uten å skape noe særlig før Viking fikk sitt andre mål. Uvanlig at LSK slipper inn to mål på corner, men ikke noe å si på 2-0 halvveis. Myklebust og Riise var nær noen ganger, ellers var det tynt for LSK offensivt. Andre omgang ble noe helt annet. LSK fikk en tidlig redusering, og kampen åpnet seg umiddelbart. De siste 45 minuttene ble er offensivt fyrverkeri fra begge lag. Det beste laget totalt sett vant, men med bakgrunn av 2. omg. kunne LSK fått med seg poeng. Berg skal ha kreditt for den offensive satsingen. Denne kampen tapte LSK i 1. omg.

Vurdert av Morten Svesengen

Artikkeltags