Børsen: Viking-LSK

Artikkelen er over 10 år gammel
DEL

Viking – Lillestrøm 0-0 (0-0)

Viking stadion.

Gult kort: Eirik Bertheussen, Ståle Stensaas, Steinar Pedersen, LSK.

Målsjanser: Viking 5, LSK 3.

Cornere: Viking 4, LSK 5.

Tilskuere: 15.014.

Stadionstemning: 5

Kampkarakter: 5

OTTO FREDRIKSON 6

Lagde straffe og reddet den allerede etter 12 minutter i sitt comeback etter meniskoperasjon. Oppmerksom i feltet, men ga en retur på heading fra Vikings nykommer Niang, som han burde holdt fast. Ellers sikker og god i 90 minutter.

STEINAR PEDERSEN 6

Solid og godt backspill som han har vist stort sett i hele år, uten å briljere, men tenkte sikkerhet først. Fikk gult kort fordi dommer Staberg ikke likte at han måtte tilbake for å ta utspill for en Otto Fredrikson med vondt i beinet. Suveren igangsetting før Occeans sjanse på overtid som burde gitt LSK seier.

EIRIK BERTHEUSSEN 5

Grei midtstoppervikar, men han hadde problemer i lufta mot Vikings nykommer Niang. LSK pådrar seg mange unødvendige gule kort. Det Bertheussen fikk med takling av Jone Samuelsen var av det fornuftige slaget, siden det kunne gitt Viking en stor sjanse.

FRODE KIPPE 7 BB

Valgte ofte en lang pasning opp fra midtforsvaret istedenfor å sette spillet oftere i gang bakfra før pause. Ruvet i lufta med god kontroll på Vikings spisser, og sto opp som en kaptein skal for å hindre baklengsmål den siste halve timen.

STÅLE STENSAAS 5

Hadde ikke store problemer på venstresiden i forsvaret før pause. Men holdingen han fikk gult kort for behøvde han ikke utført. Meget god pasning til Occean, som burde headet LSK i ledelsen rett etter pause.

KARIM ESSEDIRI 5

.Involvert fra første minutt i et LSK som ofte angrep fra høyre. Perfekt innlegg til Sundgot som headet i stanga på LSKs eneste sjanse i 1.omgang. Og pasningen til Occean på overtid var egentlig ferdig scoret.

KHALED MOUELHI 5

Flink til å vende spillet med gode pasninger. Er blitt løpsvillig etter sine sesonger i Norge og gjør en viktig jobb for laget, men det klaffet ikke like godt for ham hele veien i dette oppgjøret.

JOHN ANDERS BJØRKØY 4

Kom ikke helt gang før kvarteret var spilt. Da hevet han seg og var mye involvert på midtbanen. Men maktet ikke å spille pasningene som kunne åpnet vertenes forsvar. Ofret seg ved å kaste seg fram på et langskudd som kunne gått i mål da kampen lå og vippet halvveis i 2. omgang.

SIMEN BRENNE 4

Trengte også en stund på å komme i gang. Et par gode forsøk på veggspill, der han selv hadde mulighet til å komme i scoringsposisjon. En gang ble han hårfint vinket av for offside. Ut med lårhøne etter 66 minutter.

ARILD SUNDGOT 4

Headet knallhardt i stanga og kunne gitt LSK ledelsen i siste minutt av 1. omgang. Det var den eneste gangen han fikk de pasningene han er farligst på. Gjorde en god jobb bakover når det trengtes

OLIVIER OCCEAN 4

Løpsvillig og aktiv, men kom ikke i de farlige posisjonene innenfor 16-meteren han trenger for å komme til avslutninger. Hadde to store sjanser han burde scoret på. Kunne blitt LSK-helt på overtid.

SUM 11 MANN: 55

INNBYTTERE

ESPEN SØGÅRD

(24 min. for Simen Brenne)

Burde ofret større innsats da han fikk sjansen på blindsida etter et innlegg fra Essediri. Da hadde han blitt matchvinner.

MAGNUS MYKLEBUST

(24 min. for Arild Sundgot)

Pigg og løpsvillig. Viste tendenser til hva han kan som spiss uten t han kom til sjanser.

DOMMER

PER IVAR STABERG 5

Vurderte riktig da Viking ga straffe ved ikke å reagere med kort mot Otto Fredrikson, fordi Alexander Ødegaard var på vei ut av feltet. Andre ville vist ham ut. Hadde kontroll på kampen, og forsvarte Steinar Pedersens gule kort for uthaling av tid med utspark, at det var en lagstraff.

ANALYSEN

LSK fikk ikke spillet til å klaffe før pause, da laget mistet ballen ofte i offensive posisjoner. Forsvarsspillerne maktet i tillegg sjelden å sette i gang bakfra.

I 2. omgang var det et mannskap som kom på banen med klar innstilling om å ta med seg poeng hjem. I forsvar var det ingen tvil om at veteranene Steinar Pedersen og Frode Kippe ville gjøre alt for å hindre scoring. I tillegg spilte Otto Fredrikson med stor sikkerhet som sisteskanse. Som inngang til neste mandags kamp mot Stabæk, var det viktig å ta ett poeng og holde nullen.

Olivier Occean kom til to store sjanser. Det skal være nok en spiss av hans kaliber å gi en scoring. Kunne avgjort på overtid i et oppgjør som, tross en middels 1.omgang, var et nytt skritt framover for LSK. Laget har ikke hatt mye suksess på bortebane så langt i år.

Vurdert av Per Kristian Torvik

Artikkeltags