Børsen: Viking-LSK

Artikkelen er over 11 år gammel
DEL

Viking – Lillestrøm 1-1 (0-1)

Kampkarakter: 5

Stadionstemning: 4

Viking Stadion.

Mål: 0-1 (33) Bjørn Helge Riise (Otto Fredrikson), 1-1 (74) Allan Gaarde.

Gult kort: Allan Gaarde, Viking, Frode Kippe, Anders Rambekk, LSK.

Rødt kort: Frode Kippe, LSK (to gule).

Tilskuere: 15.825.

Målsjanser: Viking 2, LSK 4.

Cornere: Viking 7, LSK 6.

LSK (4-3-3):

Otto Fredrikson 6

Nullen i fem på rad i Tippeligaen før denne, og nå bidro han sogar med en assist til Riises mål. Ikke satt på noen tidlige prøver fra Ijeh & Co. Flink med igangsettinger og så plasseringssterk at han nesten alltid står der ballen kommer.

Anders Rambekk 4

Holdt fokus på å tette igjen bak seg og bidro med lite i angrep. Offensive Gaarde (før pause) er alltid en håndfull imot, men høyrebacken hadde grei kontroll. Utfordret av Ødegaard etter hvilen, fikk det mye verre da.

Pål Steffen Andresen 5

Spiller fast i landets gjerrigste forsvar. Ble faktisk smågutt i lufta innledningsvis mot Sigurdsson, men kom inn i det etter en litt famlende start. Nektet Viking målsjanser nesten hele kampen igjennom.

Frode Kippe 7 BB

Gjensyn med Hannes' albuer i går. Lite goodwill å hente både hos hjemmepublikummet og dommer Hauge, men dette var en match som passet kapteinen. Fikk sesongens sjuende gule og andre røde – hviler mot Tromsø. Uansett sterk match.

Shane Stefanutto 6

Sprakk omsider målbyllen sist. Ingen ren ving i mot søndag og dermed fikk han også bra med plass framover. På banen virker han uberørt av kontraktstvilen som gnager ham mellom matchene. Ny stødig kamp med fine initiativ.

Espen Søgård 4

Alltid viktig for balansen i midtbanetrioen, men oppnådde liten ballkontakt i 1. omgang. Avsluttet omgangen med en halvsjanse fra 16 meter. Ble løpende mye i mellom og det ble litt for oppjaget for Espen i perioder.

Khaled Mouelhi 6

Har hatt en strålende høstsesong til nå. Viste fram et herlig driv med ballen og svært god i åpningen. Var skuddvillig fra distanse, men traff ikke mellom stengene. Klok da det kokte og kjølig alle situasjoner. Dekker mye rom.

Simen Brenne 5

Skal nå ut på landslagsoppdrag. Løpsvillig og var ofte spillbar i mellomrommet, også god defensivt. Manglet roen med ball og blikket for å slå de åpnende pasningene selv. Lite med etter pause og byttet ut etter 65 minutter.

Bjørn Helge Riise 5

Tilbake på laget etter karantenen, men åpnet svært så anonymt i 1. omgang. Var lite med før han plutselig dukket opp bak forsvaret og sendte laget i ledelsen med sitt tredje seriemål for året. Jobbet meget hardt for laget.

Arild Sundgot 5

Full av selvtillit etter ferskt hattrick. Var der som et stabilt oppspillspunkt, men misbrukte den ene sjansen som falt til ham før pause. Flink til å møte foran og han forstyrret Soma før målet. Ellers ble det en slitekamp for laget. Byttet ut.

Olivier Occean 4

Lukter plutselig på toppscorer-tittelen. Bevegelig og hadde hele banen som arbeidsområde. En del av "nye LSK" som har gjort høyt og intensivt press som varemerke. Noen skjønnhetsfeil med ball da Viking fikk brudd.

SUM 11 MANN: 57

INNBYTTERE

Magnus Myklebust

(24 min. for Brenne).

Inn som kant, Riise ned på midten. Anonymt innhopp.

Marius Johnsen

(4 min. for Sundgot).

Inn med luftstyrke.

DOMMER:

Terje Hauge, Olsvik IL 5

Oppmerksom på ikke å la seg påvirke av omstendighetene – før pause. Blåste mye i favør Viking på tvilssituasjoner etter pause, flere feil da.

ANALYSEN:

Nordlie mot Rösler, Kippe mot Sigurdsson, Riise tilbake i Stavanger, Myhre mot Otto, Occean mot Ijeh og begge lag i toppform og på jakt etter gull og glitter i høst. Det var duket for en klassiker foran 16.000 tilskuere på Viking stadion.

Ingen av lagene skapte verken trøkk eller sjanser til å begynne med. Etter et svakt Viking-overtak, så man tendenser til godt LSK-spill i minuttene før ballen lå i mål fra Riises fot. Pasning: Otto Fredrikson! LSK kontrollerte kampen omgangen ut, og Viking virket tamme og fulle av respekt for gjestene.

I 2. omgang fyrte Viking på alle sylindre fra start, men den tidlige stormen ble ridd av greit. Det var likevel en tendens i kampen at LSK spillerne begynte å få trøbbel med å komme oppi motspillerne. Det var også situasjonen i to-tre trekk før utligningen i det 74. minutt, Vikings første reale sjanse i matchen. Etter utligningen skjedde det lite (bortsett fra Kippes røde kort). Ingen av lagene ville risikere alt og ofre det ene poenget de hadde.

Vurdert av Espen Solbakken og Morten Svesengen

Artikkeltags