Børsen: Vålerenga-LSK

Artikkelen er over 10 år gammel
DEL

Vålerenga – Lillestrøm 0-1 (0-0)

Ullevaal stadion.

Mål: 0-1 (88) Frode Kippe (Karim Essediri).

Gult kort: Mohammed Fellah og Mohammed Abdellaoue, Vålerenga.

Tilskuere: 11.622.

Målsjanser: VIF 4, LSK 3.

Cornere: VIF 3, LSK 2.

Stadionstemning: 7

Kampkarakter: 4

LSK (4-4-2):

STEFAN LOGI MAGNUSSON 8 BB

Foretrukket foran en Fredrikson uten formsvikt etter kun én uke på trening. Veldig våken og reddet fint da Sæternes kom alene tidlig. Veldig sikker og autoritær, både i feltet og i kommunikasjonen med forsvarsspillerne. Glimrende ute da Moa kom alene. Virker veldig plasseringssterk. Meget sterk debut og LSK reelle matchvinner med kanonredning på Brixs avslutning i siste spilleminutt.

KARIM ESSEDIRI 6

Strålende med to assist mot Tromsø sist. Satt på få prøver defensivt og fin kontroll på Moa før pause. Kom med offensivt et par ganger etter gode kombinasjoner med Mouelhi. Et par viktige inngripener i egen boks, viser at tunisieren virkelig begynner å få tak på det defensive også. Briljant avdribling av Moa etter pause, men ble holdt i trøya. Gode dødballer. Den ene traff skallen til Kippe. Det var nok!

STEINAR PEDERSEN 6

Foretrukket foran Riseth. Startet usikkert med noen svake pasninger. Gikk over ende – men burde hatt frispark – da Sæternes fikk vertenes første sjanse. Spilte seg fint opp utover i omgangen og hadde god kontroll på Sæternes. Full kontroll etter pause og en viktig inngripen i egen boks.

FRODE KIPPE 6

Sterk i duellspillet i boksen. Naturlig at Sæternes trakk mot stoppermakker Pedersen. Bedre adresse på langpasningene etter pause. Tapte knapt nok en duell og nok en gang flink til å gjøre det lett for seg selv. Nydelig heading som gjorde ham til matchvinner.

MARTIN HUSÁR 2

Veldig god treningsuke. Plasseringsproblemer i starten og ga også bort en stor overgangsmulighet det første kvartertet. Kom mer med offensivt, uten at det ble noe av initiativene. Fæl glipp og ble reddet av Magnusson i duell med Moa etter en drøy halvtime, kunne fort også ha blitt utvist i den situasjonen. Korrekt byttet ut.

KHALED MOUELHI 6

Dyttet ut på kanten for å få plass til Søgård sentralt. Flere gode involveringer i starten og ryddet også fint opp defensivt ved et par anledninger. Startet andreomgangen med en åpnende pasning til Myklebust i forkant av Johnsens tverrliggerskudd. To gode kamper på rad for tunisieren nå.

ESPEN SØGÅRD 5

Kampen fetsokningen ikke vil miste for alt i verden. Lite i ballkontakt den første halvtimen og fikk ikke skikkelig tak på midtbanen Bedre mot pause og fortsatte trenden de siste 45 minuttene. Har også sin del av æren for at LSK holdt nullen for første gang i år.

NOSA IGIEBOR 5

Holdt på å bli Vålerenga-spiller i vinter. God med ball og trygge pasninger. Defensivt har imidlertid 18-åringen mye å lære, men han viste likevel vilje i duellspillet og vant noen baller. Inviterte til fine kombinasjoner etter pause og la ned mange meter.

MATHIS BOLLY 3

Igjen foretrukket foran Myklebust med stigende formkurve. Trøbbel med å demme opp for en aktiv Nouri i starten. Fikk LSKs første sjanse, men Perkins gjorde en fin redning. Ikke venn med ballen, selv om han viste mer initiativ enn tidligere. Bør nok få litt tid på benken framover. Korrekt tatt av banen halvveis.

OLIVIER OCCEAN 3

Blir mye feilvendt med Eziyodawe som spissmakker og lyktes med lite, bortsett fra hælsparket før Bolly sjanse i starten. Helt fri i boksen på Mouelhis frispark rett før pause, men traff ikke ballen. Litt typisk for åpningsomgangen til canadieren. "Rotet" ballen til Johnsen før tverrliggertreffet. Puslete de få gangene han kom rettvendt.

EDWIN EZIYODAWE 4

I utgangspunktet et eldorado mot trege og skadde Hagen. Valgte ofte å drible inn i sekken før pause. Heller ikke heldig da han kom en mot en mot Nordvik – i ønskeposisjon. Der burde han ha fortsatt mot mål, i stedet for å gå inn i banen. Hadde ikke flyten, men virket likevel langt farligere enn Occean. Hvis nigerianeren ikke var helt tom, var det merkelig at han ble tatt av banen.

SUM 11 MANN: 54

MARIUS JOHNSEN 5

(45 min. for Husár).

Millimetere fra å gi LSK ledelsen da han traff tverrliggeren. Stort sett god kontroll defensivt.

MAGNUS MYKLEBUST 5

(45 min. for Bolly).

Fint innlegg før Johnsens sjanse. Kom også til noen avslutninger.

ARILD SUNDGOT

(23 min. for Eziyodawe).

Får stort sett ballen til medspiller. Det er en egenskap som bør verdsettes sterkere i høst.

SUM 13 MANN: 64

DOMMER

SVEIN ODDVAR MOEN 6

Blåste merkelig nok ikke frispark til Pedersen da Sæternes skubbet LSK-stopperen på VIFs første sjanse. Men gjorde helt rett da Husár tapte duellen med Moa før hans gedigne sjanse. Holdt et fornuftig grep på kampen og lot seg ikke påvirket av hjemmelagets rop om LSK-kort. God – selv om han i alle fall ikke kan bli beskyldt for å være hjemmedommer.

ANALYSEN

For en gangs skyld møtte LSK et lag som hadde større skadeproblemer enn dem selv. Henning Berg valgte å vrake keeper Fredrikson til fordel for nykommer Magnusson, samt å gi Martin Husár sin første LSK-kamp fra start – mer enn tre år etter han kom til klubben. LSK ble reddet av en våken Magnusson ved flere anledninger før hvilen. Venstresiden med Husár og Bolly så mildt sagt tvilsom ut. Framover kom ikke kanarifuglene nærmere enn Bollys avslutning som Perkins måtte i full strekk for å redde. Berg gjorde byttene han måtte gjøre i pausen og fikk nesten umiddelbar bar uttelling da Johnsen traff tverrliggeren. LSK fikk også et mye bedre grep om Vålerengas høyreside etter pausen. Da var vertene ufarlige. Kippes heading var forløsende og svært viktig. Men prestasjonsmessig har LSK mye å gå på. For gårsdagens Vålerenga framsto som, svært svakt.

Vurdert av Per Morten Sødal og Per Kristian Torvik

Artikkeltags