Børsen: Vålerenga-LSK

Artikkelen er over 10 år gammel
DEL

Vålerenga – Lillestrøm 3-1 (0-0)

Ullevaal stadion.

Mål: 1-0 (53) selvmål (Steinar Pedersen), 2-0 (64) Mohammed Abdellaoue, 2-1 (67) Vidar Riseth (Arild Sundgot), 3-1 (77) Bengt Sæternes.

Gult kort: Bojan Zagic, VIF, Vidar Riseth, LSK.

Målsjanser: VIF 9, LSK 3.

Cornere: VIF 7, LSK 4.

Tilskuere: 12.398.

Stadionstemning: 8

Kampkarakter: 5

OTTO FREDRIKSON 6

Åpnet med selvtillit i feltet og plukket ned flere innlegg lett. Viktig at han ble stående lenge på beina da Fredheim Holm kom på blank kasse. Reddet også mesterlig en heading etter corner. Sjanseløs på selvmålet og lurt av Moas innlegg. Kunne tatt 3-1.

ESPEN SØGÅRD 2

Har ikke funket optimalt på høyreback før i år og fikk som ventet kjempetrøbbel med Moa rett foran ansiktene på Klanen. Har aldri vært noen back og kommer trolig aldri til å bli det. Byttet ut midtveis i 2. omgang etter en svak kamp.

EIRIK BERTHEUSSEN 3

Ilddåp i et nykomponert forsvar. Virket ikke komfortabel med ballen i beina i starten, men fikk mer ro i kroppen etter hvert. Tro til så det luktet svidd og blokkerte villig. Hadde noen viktige klareringer innenfor femmeteren.

STEINAR PEDERSEN 5

Vikar i midtforsvaret da Riseth og Kippe ikke var tilgjengelig. Fikk mye å henge fingrene i og sto for flere viktige klareringer da LSK ble presset. Ble et samlingspunkt da LSK ble trykket tilbake. Forferdelig klarering i eget nett etter pause.

STÅLE STENSAAS 4

Tiltenkt en viktig rolle med sin dødballfot, men LSK vant sjelden frispark høyt nok oppe i banen. Hadde stort sett god kontroll på Morten Berre defensivt, men sjelden en trussel framover. Slo frisparket før reduseringen til 1-2.

BJØRN HELGE RIISE 3

Tilbake i LSK-trøya etter Norge-oppdragene. Gikk på flere helhjertede løp uten å få ballen. Manglet ofte den siste meteren i fart da han forsøkte å utfordre offensivt. Har vist langt større driv før og virket også frustrert over egen og lagets manglende evne.

KHALED MOUELHI 3

En av få som forsøkte å spille litt ball i LSK i den svake innledningen. Til liten nytte, for det var liten plan og struktur ellers. Forsøkte å være kreativ, men slo også mange pasninger vekk. Mer tak i kampen siste halvdelen av 2. omgang.

JOHN ANDERS BJØRKØY 4

Inn igjen sentralt etter kantrolle sist. Det ble mest løping og lite ballkontakt for Jonna i 1. omgang. Så langt bedre ut på høyrebacken da han både forsvarte seg og kom med framover i banen. Sikkert glad da Moa ble byttet ut.

JON MIDTTUN LIE 3

Har imponert på andrelaget i det siste. Åpnet svært så anonymt på Ullevaal og var knapt nok nær ballen første halvtimen. Kom høyere opp i banen og var involvert i noen halvsjanser etter pause. Byttet ut kvarteret før slutt.

OLIVIER OCCEAN 3

Viste fram noen forferdelige touch, og ballmottakene satt ikke i det hele tatt til å begynne med. Ble bedre da han trakk litt ut mot sidene og gjorde seg spillbar bak VIFs sidebacker. Kledd av av landslagsstopper Wæhler i lange perioder.

MAGNUS MYKLEBUST 2

Lå og luktet på bakrommet, men ble sjelden brukt eller truffet av medspillernes pasninger. Hadde nesten ikke vært nær kula før han måtte forlate banen etter bare 33 minutter og ble dermed et symbol på den triste LSK-omgangen. Prøvde for mye på egen hånd.

SUM 11 MANN: 38

INNBYTTERE

ARILD SUNDGOT 4

(57 min. for Myklebust). LSK fikk mindre fart i laget, men mer klokskap. Holdt bra på ballen, og var også mannen bak reduseringen da han styrte ballen inn via Riseth.

VIDAR RISETH

(23 min. for Søgård). LSK reduserte med en gang han kom på banen. Kom inn med rå kraft sentralt som gjorde at LSK kom mer med i matchen. Fikk årets sjuende gule og står over mot Rosenborg.

DAN FELLUS

(15 min. for Midttun Lie). Satt inn som flanke på slutten, men VIF punkterte matchen rett etterpå.

SUM 12 MANN: 42

DOMMER

PER IVAR STABERG 6

Hadde god kontroll på hendelsene. Bortsett fra et strengt kort til Riseth, var det ingen ting å utsette på kamplederen mandag kveld.

ANALYSEN:

LSK viste fram svært lite som vitnet om tippeliganivå før pause. Pasningene satt ikke, mottakene var harde som skudd og formasjonen var i det hele tatt vanskelig å få øye på. Vålerenga gnistret ikke de heller, men burde definitivt ledet med et par mål til pause. At det sto 0-0 såpass lenge, kan LSK takke Otto Fredrikson for.

Men da VIF fortsatte å produsere sjanser også etter pause måtte baklengsmålene komme. Selv om de var litt heldige med et selvmål og et mislykket innlegg, var det fullt fortjent. LSK tente omsider til og reduserte da Sundgot trykket inn ballen via Riseth. Da var plutselig ikke poenget så langt vekk likevel, men det var fortjent at hjemmelaget vant. Sæternes kjempet inn 3-1 da Fredrikson for en gangs skyld slapp ballen en centimeter foran beina på spissen.

Vurdert av Per Kristian Torvik og Espen Solbakken.

Artikkeltags