Børsen: Tromsø-LSK

Artikkelen er over 10 år gammel
DEL

Tromsø – LSK 1-1 (0-0)

Alfheim stadion.

Mål: 1-0 (61) Lars Iver Strand, 1-1 (87) Edwin Eziyodawe (Karim Essediri).

Gult kort: Frode Kippe, Bjørn Bergmann Sigurdarson, LSK.

Tilskuere: 4.998.

Målsjanser: TIL 7. LSK 8.

Cornere: TIL 4. LSK 4.

Stadionstemning: 5

Kampkarakter: 6

LSK (4-4-2):

OTTO FREDRIKSON 4

Veldig usikker da Moldskred fikk en gratissjanse tidlig, men veldig våken da Gabrielsen glapp markering på en dødball kort tid senere. Holdt lenge på ballen etter tilbakespill og så ut som han var veldig usikker på timingen i en del situasjoner. Ikke sjanseløs på scoringen. Våken som sweeper mot slutten.

HÅVARD NORDTVEIT 7 BB

Vokst fram som en svært solid back defensivt. Løste vanskelige situasjoner på en god måte i starten. Ikke like mye involvert offensivt og de få initiativene skapte eller ikke mye. Veldig plasseringssterk og opptrådte med ro da Tromsø presset etter pause. Arsenal-spillerens klart beste kamp i LSK-trøya.

VIDAR RISETH 6

Første kamp fra start denne sesongen. Virket rusten fra start av og gjorde lurt de gangene han prioriterte enkle løsninger. Ble varmere i trøya etter hvert og hadde god kontroll på Moldskred. Ryddet bra opp på dødballer. Fornuftige igangsettinger etter hvilen.

FRODE KIPPE 5

Spissduoen Moldskred og Munoz var lett match i lufta. Generaltabbe da han forsøkte å skjerme ut med Munoz i rygg, og glapp markeringen på Sequeiras stolpetreff, men gjorde ellers en god førsteomgang. Støtet heller ikke da målscorer Strand fyrte løs, men var generelt like solid etter pause også.

LUNAN RUBEN GABRIELSEN 3

Svak start, både i plasserings-, pasnings- og markeringsspill og det ble heller ikke spesielt mye bedre utover i omgangen. Laget unødvendig frispark på 16-meterstreken i forkant av Sequeiras stolpetreff. Vesentlig bedre etter pause. Noen fine brudd og igangsettinger.

BJØRN HELGE RIISE 5

Så godt som fullt restituert etter kneskaden mot Vålerenga. Flott prestasjon før Occeans tidlige mulighet og kom til flere innleggsmuligheter den første halvtimen. Virket energisk og tok også stort ansvar defensivt. Solide dødballer. Forsvant litt ut av kampen etter pause og ble byttet ut med Essediri.

KHALED MOUELHI 6

Langt unna å være noen midtbanegeneral de første fire kampene. Virket litt piggere og valgte også enklere løsninger på egen banehalvdel. Et par utsøkte krosspasninger, og etter pause var tunisieren virkelig god. Ofret seg virkelig for laget og leverte sin beste kamp for sesongen. Krydret ble pasningen til Essediri i forkant av utlikningen.

ESPEN SØGÅRD 4

Fornyet tillit etter solid innsats mot Vålerenga sist. Lite i ballkontakt før pause og ble løpende en del imellom. Mye bedre i duellspillet. Klarte heller ikke å prege kampen etter hvilen og ble korrekt tatt av etter timen.

MAGNUS MYKLEBUST 4

Ikke like mye involvert som Riise. De gangene han kom i posisjon de første 45 minuttene ble det litt for omstendelig. Trolig snytt for straffe tidlig i andreomgangen, men som før pause ble han litt anonym.

BJØRN BERGMANN SIGURDARSON 5

Ikke like mye i ballkontakt som spissmakker Occean i starten, men tok mer defensivt ansvar. Livsfarlig da han kom gjennom etter en snau halvtime, men Ramovic reddet godt. Avsluttet for løst med venstrebeinet da han rundet Ramovic etter pause og fikk også en sjanse til før han ble tatt av. Viste mange fine detaljer med ball etter hvilen.

OLIVIER OCCEAN 4

Mye involvert fra start av, men har også en lei tendens til å havne i offside. Fikk ikke Riises innlegg på mål fra fem meter, men ble også hardt presset. Vant mye mot Sequeira, lite mot Reginussen. Veldig godt defensivt løp da LSK var helt i ubalanse. Kunne ha utliknet med et knallhardt skudd i stolpen, men marginene er ikke på kanadierens side for tida.

SUM 11 MANN: 53

INNBYTTERE:

EMMANUEL NOSAKHARE IGIEBOR

(24 min. for Søgård).

Svært lovende debut. Bidro til å snu kampen.

EDWIN EZIYODAWE

(10 min. for Sigurdarson).

Kan skape ting ut av ingenting, men målet fikk han servert. Sikker i avslutningen.

KARIM ESSEDIRI

(7 min. for Riise).

Glimrende assist til utlikningsmålet.

DOMMER

KRISTOFFER HELGERUD 5

Stort sett en konsekvent frisparklinje og dømte godt. Snøt trolig Myklebust for straffe tidlig i andre omgang. La en fin list for gule kort.

ANALYSEN

Etter to strake tap var ikke akkurat en Tromsø-tur det enkleste programmet kanarifuglene kunne fått. LSK startet kampen nervøst og vertene kom til to halvsjanser før Kippes kjempesjanse etter dødball. Laget kom inn i kampen. Selv om det var Tromsø som hadde det spillemessige overtaket, virket LSK farligst den første omgangen.

Tromsø innledet den andre med et stormløp og avstandene i LSK-laget ble plutselig store. Vertene skapte imidlertid ingenting før Strand fikk fulltreff fra langt hold.

Henning Berg tok grep i jakten på utlikning og lyktes. Eziyodawes utlikning var ikke bare veldig viktig for selvtilliten til kanarifuglene. Den var også fullt fortjent.

Per Morten Sødal

Artikkeltags