Børsen: Tromsø-LSK

Artikkelen er over 10 år gammel
DEL

Tromsø – Lillestrøm 0-1 (0-0)

Alfheim.

Mål: 0-1 (54) Frode Kippe (Ståle Stensaas).

Gult kort: Douglas Sequeira, Tromsø.

Målsjanser: Tromsø: 2, LSK 4.

Cornere: Tromsø: 6, LSK 5.

Tilskuere: 4.734.

Stadionstemning: 4

Kampkarakter: 5

OTTO FREDRIKSON 6

En feilvurdering med beina tidlig i kampen, men ble ikke straffet. Våken da Lindpere nesten skrudde inn en corner. Ellers ikke satt på en eneste prøve de første 45 min. Et skuddforsøk gikk rett på ham i starten av 2. omg. Det gode frisparket fra Knarvik krevde det beste fra finnen. En matchvinnende redning.

STEINAR PEDERSEN 6

Scoret sitt første da han utliknet mot Brann mandag. Den viktigste jobben hans i starten i går var i den andre enden av banen. Gjorde stort sett smarte valg og hadde god kontroll defensivt. Godt tegn når motstanderen din blir tatt av banen før det har gått en time. Rolig med ball.

VIDAR RISETH 6

Klok i nesten alle valg. Vurderte feil i et par dueller i feltet, men generelt hadde han full kontroll på Rushfeldt og Moldskred. Snakker mye og slår mange fornuftige pasninger. Byttet ut mot slutten etter en smell i akilles.

FRODE KIPPE 7 BB

Bunnsolid i alt han foretok seg før pause. Minst like god kontroll etter hvilen. Viste at han fortsatt kan løpe fort rett fram da han avskjærte et gjennombrudd fra Moldskred. Sterk da han kontrollert headet inn ledermålet. Vant alle dueller også i hektiske sluttminutter.

STÅLE STENSAAS 6

Trygg og god defensivt. Ikke mye med på offensiven før pause, og det var sikkert aldri meningen heller. Slo frisparket som Kippe forlenget inn i nettet. Kom mer med framover etter hvert. God kamp.

BJØRN HELGE RIISE6

Tilbake i sin vante posisjon på høyresiden. Kom ikke mye med i spillet i åpningshalvtimen, men gjorde jobben sin bakover. Etter pause fikk han mer plass og mye mer ballkontakt. Da var han stadig en trussel for Tromsø. Vanskelig å se at han nesten ikke har spilt denne sesongen.

KHALED MOUELHI 7

Mye involvert i starten. Særlig dyktig i den defensive jobben innledningsvis. Løper enormt og dekker mye rom. Holdt midtbanen samlet og bidro sterkt til at Tromsø aldri fikk plass til å trenge gjennom. Meget klok i alt han gjorde selv om det langt fra var afrikanske spilleforhold i nord.

ESPEN SØGÅRD 5

Fra start for første gang siden tidlig i august. Samvittighetsfull i den defensive jobben. Var med på å gjøre det vanskelig for Tromsø i hele kampen. Flott pasning da han spilte Myklebust gjennom alene. Godt comeback fra start for Fetsund-gutten.

JOHN ANDERS BJØRKØY 5

Flyttet ut mot venstre for å lage plass til Søgård sentralt. Anonym offensivt før pause, men solid defensivt. Etter hvilen var han langt mer med i angrep også. Rolig med ballen og trygg i valgene sine. Burde satt inn 2-0 da ha fikk hælsparket fra Myklebust, men avslutningen fra meget god posisjon gikk over.

OLIVIER OCCEAN 5

Kanonen med venstre midt i 1. omg. nærmest strøk tverrliggeren. Fikk for en gangs skyld – og helt korrekt – mange frispark. Langt bedre i alt han foretok seg denne gangen enn sist mot Brann. Sterk og god i duellene. Vurderte feil da han kom gjennom og klinte et innlegg bak Myklebust.

MAGNUS MYKLEBUST 6

Tilbake etter et kort skadeavbrekk. Flink til å ta med forsvarsspillerne på løpetur. Litt ubesluttsom med ballen i beina før pause. Langt bedre etterpå. Genialt hælspark da han serverte Bjørkøy en kjempesjanse. Gjorde alt riktig, men traff ballen litt feil da han kom alene gjennom og Høgli rakk å redde ballen før den var over streken. Hadde fortjent et mål, men det gode forsøket med hodet ble også reddet.

SUM 11 MANN: 65

INNBYTTERE

EIRIK BERTHEUSSEN

(5 min. for Riseth).

Inn i sluttminuttene da Riseth måtte ut. Laget en unødvendig corner som nær ga Tromsø utlikning.

ARILD SUNDGOT

(4 min. for Occean).

Inn for å demme opp defensivt mot slutten. Sto på streken og reddet da Lange trodde han hadde utliknet.

DOMMER

KJETIL SÆLEN 7

En av kampens aller beste aktører. Meget god frisparklinje selv om et av landets mest sjåvinistiske hjemmepublikum mente noe annet. Fikk med seg alt det var verdt å blåse for sammen med sine assistenter. Offsiden på Rushfeldt mot slutten var tvilsom.

ANALYSEN

Bare tre ganger på 21 oppgjør hadde LSK reist fra Tromsø med full pott før denne. Få arenaer det har vært vanskeligere for kanarifuglene. Det mest uvanlige før start i går var at Tromsø var et topplag og LSK et bunnlag. LSK flinke til å demme opp for et uvanlig tamt hjemmelag før pause. En sterk langsgående vind, regnvær og et glatt underlag var verre å takle enn Tromsø da. En corner som nesten ble skrudd inn var det nærmeste vertene kom. LSK skapte heller ikke sjanser før pause, men var definitivt det laget som hadde mest grunn til å være fornøyd etter 45 minutter.

Kampen åpnet seg mer etter pause, og LSK var tidvis meget gode også offensivt. Etter at Kippe headet inn 1-0, leverte LSK årets klart beste kamp offensivt på bortebane. En meget sterk borteseier som trolig betyr at LSK sikret plassen i Tippeligaen.

Vurdert av Morten Svesengen

Artikkeltags