Børsen: Tromsø-LSK

Artikkelen er over 12 år gammel
DEL

Tromsø – Lillestrøm 2-1 (2-1)

Kampkarakter: 7

Stadionstemning: 6

Alfheim.

Mål: 0-1 (24) Arild Sundgot (str.), 1-1 (29) Sigurd Rushfeldt, 2-1 (35) selvmål (Shane Stefanutto).

Gult kort: Douglas Sequeiros, Hans Åge Yndestad, Tromsø, Frode Kippe, Olivier Occean, LSK.

Tilskuere: 7.264.

Målsjanser: TIL 5, LSK 8.

Cornere: TIL 4, LSK 5.

LSK (4-3-3):

Heinz Müller 5

Sluppet inn færrest mål på toppnivå i Norge. Kjemperedning på stillingen 1-1 fra Strand, men maks utur minuttet senere på 2-1. Utspillene har vi kritisert her før, hadde noen i går også. Kunne ikke lastes for målene.

Anders Rambekk 5

Flinkere til å sikre inn i midten enn Stefanutto var og hadde stort sett kontroll på yttersiden av seg defensivt også. Ikke like flink til å doble på kanten, burde gjort det mer da Tromsø trakk seg bakover.

Pål Steffen Andresen 4

Markeringen glapp i midten på 1-1 og laget flere frispark mot firma Rushfeldt/Årst. Part av en lagdel som fikk trøbbel over hele linja før hvilen. Uslåelig når han bestemmer seg ordentlig, men gjør det for sjelden.

Frode Kippe 5

Viste prov på tempoproblemer i tidlig duell da Rushfeldt kom gjennom. Greide ikke å samle forsvaret da det kokte som mest før pause. Ble dratt ut av posisjon på løp forut for 1-1. Spilte seg stort opp i 2. omgang.

Shane Stefanutto 3

Uflaks da Knudsens innlegg gikk via foten hans og over Müller. Selvtilliten fra sist kamp så vi ikke noe til. For store problemer med en så ordinær spiller som Martin Knudsen. Litt panisk over forsøkene på slutten.

Bjørn Helge Riise 5

Har funnet linken med Myklebust på høyresida. Fikk kampen stykket opp ved at han ofte ble felt av TIL-spillerne. Ble hetset av publikum og så frustrert ut da TIL overtok. Flyttet fram i 2. omgang, liten nedtur fra sist.

Kasey Wehrman 6

Litt overraskende på banen i alle kampene hittil. Viktig i 1. omgang for å vinne midtbanekrigen og tette dueller. Flink til å vende spillet. Så ikke bra ut da han først filmet for deretter å ligge nede skadet, likevel LSKs beste.

Simen Brenne 5

Fikk fornyet tillit. Centimeter unna i boksen flere ganger, uten å nå fram. Løper mye og vil veldig gjerne vise hva han kan. Får det ikke helt ut foreløpig, men gjør litt framgang for hver eneste kamp.

Magnus Myklebust 5

Årets stjerneskudd i Tippeligaen. Fikk overraskende mye plass i starten og så farlig ut onsdag også. Virket etter hvert litt preget av en skade han pådro seg allerede etter to minutter. Kom aldri ut igjen til 2. omgang.

Arild Sundgot 4

Sleit med å få nærteknikken til å sitte på glatte Alfheim. Ble litt isolert i midten med to stoppere, men skaffet likevel målet før pause. Scoret sitt 100. mål for LSK i alle turneringer, men kom aldri opp mot sitt beste.

Olivier Occean 5

Det største plusset onsdag var hodespillet. Nær scoring etter flere gode headinger, men så også klønete og uvøren ut i enkelte dueller. Kjempet inn i det siste, og burde fått lov å heade fram Brenne til 2-2.

SUM 11 MANN: 52

INNBYTTERE

Khaled Mouelhi 3

(45 min. for Myklebust).

Inn som indreløper (Riise opp). Greide ikke å prege kampen og var upresis i selv de enkleste pasninger ut til backene. Lagde også unødvendige frispark.

Espen Søgård

(15 min. for Wehrman).

Nordlie ofret kreativiteten til lagets bestemann til fordel for Søgårds løpskraft. Bidro til å opprettholde trøkket.

SUM 12 MANN: 55

DOMMER:

Kjell Alseth, Stjørdals/Blink 4

Korrekt straffe, men feil annullering. En slik matchavgjørende tabbe trekker naturligvis ned.

ANALYSEN:

To formlag i toppoppgjør på Alfheim, og begge hadde angrepslyst og tre nye poeng i sikte. LSK festet grepet de første 25 minuttene, men merkelig nok skapte TIL de farligste sjansene i perioden med desidert mest ballinnehav til bortelaget.

Tromsø ble tydelig tent av baklengsmålet og taklet så det luktet svidd over hele banen. De fikk også god uttelling med et fint mål da LSKs stoppere ble dratt ut av posisjon og et selvmål.

2. omgang ble tidvis enveiskjøring. LSK spilte Tromsø nesten helt inn i klubbhuset, men skapte ikke all verden. Occean headet ned til Brenne som scoret. Den avgjørelsen var ikke bare kontroversiell, den var feil. 0 poeng i en relativt god bortekamp var dårlig betalt.

Vurdert av Espen Solbakken

Artikkeltags