Børsen: Strømsgodset-LSK

Artikkelen er over 12 år gammel
DEL

Strømsgodset – Lillestrøm 1-1 (0-1)

Kampkarakter: 4

Stadionstemning: 6

Marienlyst stadion, 6.882 tilskuere.

Mål: 0-1 (26) Olivier Occean (Magnus Myklebust), 1-1 (str. 76) André Bergdølmo.

Gult kort: Heinz Müller, Pål Steffen Andresen, LSK. Peter Kovacs, Keijo Huusko, Strømsgodset.

Rødt kort: Stian Ohr, Strømsgodset (11), Khaled Mouelhi, LSK (90).

Målsjanser: Godset 2, LSK 5.

Cornere: Godset 5, LSK 7.

LSK (4-3-3):

Heinz Müller 4

Ble ikke satt på noen prøver før pause. Fikk et unødvendig gult fordi han ikke tok av seg halskjedet før kampstart. Det kjedet må bety mye for ham. Nølende på flere dødballer etter pause. En så stor keeper må plukke mer i eget felt.

Dan Anton Johansen 5

Kjempeproblemer med farten til Andersson et par ganger i starten. Klarte seg mye bedre da Godset ble en mann mindre. Bidro også offensivt med gode pasninger. Veldig nær scoring da skuddet hans strøk tverrliggeren etter pause.

Pål Steffen Andresen 6

Vant nesten alle duellene mot Kovacs før pause. Slet mer da ungareren begynte å bevege seg mer i 2. omg. men spilte fortsatt til bestått selv om han pådro seg et gult kort. Vanskelig å se at han ikke hadde spilt førstelagsfotball siden desember.

Anders Rambekk 5

Rev og slet i duellene med Kovacs og kom greit fra det de første 45 min. Tok etter dommerens mening litt for godt tak i Kovacs da ungareren fikk straffe. Men hadde ikke skylda for poengtapet. Stort sett fornuftige valg med ball. Grei defensiv jobb.

Shane Stefanutto 4

Mye involvert offensivt. Særlig etter at hans mann – Stian Ohr – ble utvist. Kom til mange innlegg, men sløste vekk alle. Må gjøre alvor av å trene på innlegg hver eneste dag. Utover det gjør han mye riktig. Bedre de gangene han valgte pasningsløsninger langs bakken.

Espen Søgård 5

En arbeidskamp for gårsdagens kaptein. Ga god hjelp til Johansen og stoppet ofte farlige Andersson. Vant mange dueller og var flink til å komme inn i boksen. Byttet ut da Nordlie ville ha inn innleggsfoten til Strand.

Kasey Wehrman 7 BB

Fikk plassen til å styre kampen slik han liker. Gjorde det meget bra. Rolig med ball på det vanskelige underlaget. En av få konstruktive spillere på banen – slo mange gode pasninger. Banens beste.

Khaled Mouelhi 4

Gjorde en ny god jobb på midten. Mye involvert på ei venstreside som skapte mye i 1. omg. Burde scoret da han fikk sjansen på bakre stolpe med hodet. Slet mer og var ofte unøyaktig med ball etter pause. Mistet hodet da han kjørte en "Kippe-reprise" og fikk rødt.

Bjørn Helge Riise 5

Flink til å utfordre og komme seg til innleggssituasjoner før hvilen. Kvalitetene på innleggene og dødballene var ikke like god. Gjorde en sterk jobb i duellen som skapte rødt kortsituasjonen tidlig i kampen.

Olivier Occean 5

Mange feil valg med ball i starten, men hevet seg utover i første omgang. På rett plass da ballen lå foran det åpne målet etter Myklebusts forarbeid. Slet mer med både underlaget og motstanderne etter pause.

Magnus Myklebust 6

Involvert i det meste offensivt før pause. Var på vei gjennom da han ble revet ned og det røde kortet var helt korrekt. Våken og god da han utnyttet Espen Johnsens feil. Hans framspill omsatte Occean i mål. Byttet ut da laget trengte Sundgots luftstyrke på mange dødballer imot.

SUM 11 MANN: 56

INNBYTTERE

Arild Sundgot

(22 min. for Myklebust)

Godset scoret noen minutter etter at han kom inn. Fikk aldri de innleggene han hadde trengt for å avgjøre mot slutten.

Pål Strand

(5 min. for Søgård)

Tore Andreas Gundersen

(1 min. for Riise)

DOMMER:

Brage Sandmoen, Kjelsås 5

Blåste mye i starten og fikk god kontroll på kampen. Ga Ohr helt korrekt rødt da han rev ned Myklebust. Hadde en vanskelig jobb i vurderingen av alle duellene med Kovacs hvor begge parter holder hver gang. Ikke sikkert han gjorde riktig da han blåste straffe.

ANALYSEN:

Vanskelig kamp på en vanskelig bane. Men LSK fikk kampen servert da Stian Ohr holdt Magnus Myklebust og fikk et korrekt rødt kort.

Poengene var på god vei hjem til Romerike da Myklebust og Occean i fellesskap ordnet ledermål. LSK kontrollerte kampen og hadde ballen mye. Men innleggskvaliteten var under enhver kritikk. Noe skyldtes banen, men ikke alt. Nordlie har en utfordring med å finne gode innleggsføtter.

Uansett så LSK ut til å styre inn til en sikker seier. Ubevisst slapp de vertene inn i kampen ved å gi bort unødvendige dødballsituasjoner på egen halvdel. Laget ble liggende for langt tilbake i banen og klarte ikke å utnytte overtallet. Isteden fikk vertene troen på poeng, og det fikk de til slutt da en Kovacs-situasjon endte med straffe.

Vurdert av Per Kristian Torvik og Morten Svesengen

Artikkeltags