Børsen: Start-LSK

Artikkelen er over 10 år gammel
DEL

Start – Lillestrøm 3-0 (1-0)

Sør Arena

Mål: 1-0 (6) selvmål, André Hansen, 2-0 (36) Bernt Hulsker, 3-0 (88) Aram Khalili.

Gult kort: Petter Bruer Hansen, Start, Nosa Igiebor, LSK.

Tilskuere: 8.877.

Målsjanser: Start 7, LSK 2.

Cornere: Start 6, LSK 4.

Stadionstemning: 6

Kampkarakter: 4

LSK (4-4-2):

ANDRÉ HANSEN 2

Generaltabbe som kan gå Europa rundt på diverse tv-kanaler. Det hjelper lite at han ellers står bra når slike tabber preger LSK til de grader. Reddet mesterlig da Bolanos var gjennom to ganger alene med keeper.

JOHN ANDERS BJØRKØY 4

Lærte at tilbakespill rett mot mål kan føre til scoring, uten at Bjørkøy trenger å miste nattesøvnen. Spilte greit som back, men hadde en del problemer når motstandere kom i stor fart.

HÅVARD NORDTVEIT 5

Greide ikke å følge løpet og lot Hulsker slippe foran seg da Start gikk opp til 2-0. Viste igjen at han er god med ballen og at han kan utvikle seg i LSK, selv om laget gjør det virkelig dårlig om dagen.

FRODE KIPPE 6

Solid defensiv jobb. Ryddet opp og startet i gang spillet bakfra. Også med framme på dødballer og var nær ved en gang før pause. Den dagen han får resten av spillerne med seg, kan det være håp.

STIAN RINGSTAD 4

Har stor selvtillit med ballen. Kan ikke lastes for at han ikke var helt oppe ved Bolanos, da han kom langt bakfra og la inn til hjemmelagets 2-0 mål. Savner mer trøkk framover på banen.

KARIM ESSEDIRI 2

Prøvde seg langs høyrekanten, men kom sjelden fram på sin side før pause. Fikk ingenting til offensivt de knappe 70 minuttene han var på banen. Korrekt byttet ut med Fredrik Gulbrandsen.

KHALED MOUELHI 4

Mer aktiv fra start enn han har vært i de siste kampene. Brukbart defensivt arbeid, men må bli bedre med ball. Ble skadet og måtte ut med det som virket som en alvorlig lårstrekk.

HASSANE DOSSO 3

Mangler mye på å forstå den norske fotballen med høyt press og stress der ingen lar motstandere gå uforstyrret med ballen. Uryddig i stilen og pådrar seg unødvendige frispark.

ESPEN SØGÅRD 3

Skulle demme opp for Bolanos på venstrekanten. I og med at costaricaneren var anonym helt til han la opp til 2-0 var det greit. Markerte seg ikke med ball. Men kan trenges på laget i fortsettelsen.

NOSA IGIEBOR 3

Nær ved å redusere til 1-2 for LSK da han headet Essediris frispark, men keeper reddet. God med ballen og i en-mot-en situasjoner. Men har mangler forståelsen av lagspill og utfordret skjebnen med sitt gule kort.

BJØRN BERGMANN SIGURDARSON 2

Anonym bortsett fra et par situasjoner. Headet over etter corner, mens en høyre-venstre-finte ga ham en god skuddposisjon. Men skuddet gikk rett på keeper. Byttet med Myklebust etter 45 minutter.

SUM 11 MANN: 38

INNBYTTERE:

MAGNUS MYKLEBUST 4

(45 min. for Bergmann Sigurdarson)

Alene gjennom rett etter pause, men skuddet gikk over. Også et par andre gode forsøk. Av de bedre på et grått LSK-lag.

MARIUS JOHNSEN 3

(36 min. for Mouelhi)

Debut for året for en skadeforfulgt spiller. Et god skuddforsøk da ballen gikk utenfor motsatt stolpe. Trengs når han er i form, men det er et stykke fram dit.

FREDRIK GULBRANDSEN

(22 min. for Essediri)

Debuterte som den yngst for LSK i eliteserien siden 1975. Nær ved å bryte gjennom og gi LSK et håp på 0-2.

SUM 13 MANN: 45

DOMMER

TOMMY SKJERVEN 6

Nesten usynlig, noe som alltid er et godt tegn for en dommer. Full kontroll på en lettdømt kamp.

ANALYSEN

LSK fikk den verst tenkelige starten med et tabbemål vi må helt tilbake til 1996-sesongen for å finne maken til i klubben. Da var det Torgeir Bjarmann som sendte ballen tilbake til Frode Grodås, som ikke fikk kontroll mot Strømsgodset.

Gårsdagens LSK-mannskap hang ikke sammen. Det er for mange av spillerne som ikke har forstått betydningen av lagarbeid. Det må læres for at laget skal ha en sjansen til å overleve i Tippeligaen.

Start var heller ikke noe stort lag i går, men vant helt fortjent mot et av de svakeste LSK-lagene som har gjestet Kristiansand. At sørlendingene ligger helt oppe i teten kan være en svakhet for norsk fotball.

Vurdert av Per Kristian Torvik

Artikkeltags