Børsen: Start-LSK

Artikkelen er over 11 år gammel
DEL

Start – Lillestrøm 0-0 (0-0)

Kampkarakter: 3

Stadionstemning: 4

Sør Arena.

Gult kort: Magnus Myklebust, LSK.

Tilskuere: 11.648.

Målsjanser: Start 3, LSK 3.

Cornere: Start 3, LSK 4.

LSK (4-3-3):

Otto Fredrikson 7 BB

Vanskelig match på grunn av at han aldri visste når ballen ville stanse eller skyte fart. Feberredning fra Midttun Lie hindret Start-ledelse og var ekstremt uredd i de tøffe duellene i gjørma. Sin eneste feil etter 76 minutter, men slapp unna.

Espen Søgård 6

Ned på høyreback før start. En av dem som var lurest med tanke på at ballen stanset. Var i det hele tatt obs på "glatta" og valgte løsninger deretter. Hadde god kontroll på Midttun Lie, så bra at kanten måtte bytte side.

Anders Rambekk 5

Fysisk batalje mot Årst og Hulsker. Sto opp bra i duellene, selv om tilfeldighetene spilte ham noen puss. Avslørt på farten ved et par anledninger av Bernt Hulsker. Viste at han fremdeles er en stopper av høy kvalitet.

Marius Johnsen 6

Tilbake i Kristiansand og stoppervikar for Kippe. Klart bedre i lufta enn på det gjennomvåte gresset, hvor han sleit med posisjonsspillet. Spilte seg opp og ble tryggere etter hvert. Tryggere i rollen jo lenger kampen gikk.

Shane Stefanutto 5

Tilbake på laget på grunn av skader. Borre på kanten var en håndfull og kom til litt for mange innlegg til å kalle backspillet 100 prosent patent. Flink til å komme etter offensivt, mer trøbbel defensivt.

Bjørn Helge Riise 4

Forsøkte forgjeves å skaffe seg rom i begynnelsen, men hadde vanskeligheter med å skape noe som indreløper. Kom mer til sin rett utover i kampen, men da ble overvannet like stor motstander som backen.

Khaled Mouelhi 4

Tvunget til andre valg sentralt på grunn av det vanskelige underlaget, det så ut til å hemme tunisieren litt. Er en type som liker å spille fotball, det var ikke alltid det var lurest i går. Traff for sjelden med pasningene.

Simen Brenne 4

Trøbbel med å prege kampen i 1. omgang. Ble anonym og mye løpende imellom før pause. Hadde en brukbar volley etter sidebytte, men likte seg ikke på den sleipe matta. Teknikken og dragningene stemte ikke som det har gjort de siste ukene.

Magnus Myklebust 4

Fikk kampens første sjanse, men ble også den første som ble lurt av at ballen stoppet i vannet. Fikk sitt tredje gule kort og står over den siste seriekampen. Mer defensiv på venstre da LSK la om til 4-4-2. Byttet ut.

Arild Sundgot 4

Var i utgangspunktet vraket, men kom inn som følge av skader. Blytunge arbeidsforhold på topp for spissen, men var nær scoring på stuss rett etter pause. Greide ikke å skape mye sammen med Occean som makker etter pause.

Olivier Occean 5

Åpnet kampen med å dominere luftrommet fullstendig mot Start-forsvarerne. Virket i det hele tatt het før pause og skapte mye vansker for hjemmelaget. Ble mer borte og lenger vekk fra målet utover i kampen.

SUM 11 MANN: 54

INNBYTTERE:

Karim Essediri

(10 minutter for Myklebust).

DOMMER:

Terje Hauge, Olsvik IL 5

Burde han ha avlyst kampen? Forholdene ble bedre, så svaret er nei. Dømte helt greit uten store feil, men litt inkonsekvent på mindre forseelser.

ANALYSEN:

LSK i medaljekamp og Start involvert i bunnstrid. Mye sto på spill i Kristiansand, men det kunne fort ha blitt avlyst før start fordi banen var alt annet enn god på grunn av det store regnskyllet i timene før kampstart.

Da kampen kom i gang ble det mye tilfeldigheter, og det gikk på akkord med lagenes spillestil. 1. omgang var jevn, og det så ut til at LSK hadde greid å kompensere for forfallene i forsvaret (Kippe og Andresen).

Man satte og ventet på at LSK skulle ta over ettersom sesongen har vist at de er et bedre trent lag enn Start. Bortelaget la om til 4-4-2, og spillet fortsatte imidlertid å bølge fram og tilbake – men uten den store dramatikken eller de store målsjansene. Ingen av lagene burde vært fornøyd med 0-0, men det ble det.

Vurdert av Espen Solbakken og Morten Svesengen

Artikkeltags