Børsen: Stabæk-LSK

Artikkelen er over 11 år gammel
DEL

Stabæk – Lillestrøm 1-1 (0-0)

Telenor Arena, Fornebu.

Mål: 0-1 (53) Arild Sundgot (Magnus Myklebust), 1-1 (65) Pálmi Rafn Pálmason.

Gult kort: Hassane Dosso, LSK. Daniel Nannskog, Stabæk.

Tilskuere: 10.737.

Målsjanser: LSK 3. Stabæk 3. Cornere: LSK 4. Stabæk 5.

Stadionstemning: 5

Kampkarakter: 5

LSK (4-4-2):

OTTO FREDRIKSON 5

Lite å gjøre før pause. Stabæks eneste sjanse da gikk via stolpen og ut. God opptreden i feltet de få gangene han ble utfordret der. Meget god redning på Nannskogs kjempesjanse. Kom aldri i veien for Pálmasons avslutning. Raskt oppe igjen på et par av sine egne returer.

HÅVARD NORDTVEIT 5

Ut med neseblod etter en tidlig smell. Vertene skapte mest på hans side de to gangene han var på sidelinja. Dårlig klarering før Stabæks eneste sjanse i 1. omg. Rolig og trygg med ball. God Tippeliga-debut av 18-åringen.

PÅL STEFFEN ANDRESEN 5

Trygg og god med ball selv om han ikke alltid treffer med langpasningene. Oppmerksom hver gang Nannskog gikk på løp. Feilberegnet da han forsøkte å bryte foran Pálmason før 1-1. Ellers en prikkfri kamp av midtstopperen.

FRODE KIPPE 6

Kontant og god i duellspillet fra start. Viktig klarering foran beina på en Stabæk-spiller etter en Fredrikson retur. God prestasjon da han headet til en helt fri Myklebust før 1-0.

LARS KRISTIAN ERIKSEN 5

Fine offensive initiativ tidlig. Kvikk i beina. Ingen problemer defensivt. Hadde flere gode klareringer i trange posisjoner i eget felt. God debut i LSK.

BJØRN HELGE RIISE 7 BB

God innledningsvis da han stadig var på farten langs høyresida. Fikk kampens første mulighet, men skuddet fra skrå vinkel ble ikke godt nok. Litt anonym mot slutten av 1. omg. Men drivende god fra start til slutt i den andre. Slo frisparket før 1-0, ellers litt unøyaktig på noen dødballer.

KHALED MOUELHI 4

Lurt to ganger da han vikarierte som høyreback med Nordtveit ute på sidelinja. Spiller med altfor høy feilprosent i det offensive spillet og roter for ofte bort ballen i farlige posisjoner. Vinner en del baller på midten, men virker litt tung i beina. Er foreløpig et stykke unna sitt toppnivå.

HASSANE DOSSO 4

Få gode involveringer før han traff med en god takling midtveis i 1. omg. Hevet seg en del etter det, men i likhet med midtbanekollegaen slurver han for mye med ball. Pådro seg gult kort da han sparket vekk ballen. Kunne fått rødt da han kastet seg som han var skutt. Slik opptreden må lukes vekk.

MAGNUS MYKLEBUST 5

Frisk innledningsvis. Avslutningen hans fra kort hold etter en drøy halvtime var på vei inn til årets første mål, men en Stabæk-kropp sto i veien. Målet skulle likevel komme. De fleste trodde nok Myklebust scoret, men skuddet hans gikk via Sundgot. God prestasjon uansett. Bra kamp.

ARILD SUNDGOT 5

Vant absolutt alle luftduellene i mellomrommet før pause. Også god til å fordele ballene når de kom langs bakken. Skuddet ble for løst da han fikk kampens første sjanse. Heldig som slapp gult da han taklet Hauger før pause. Fikk årets første mål da Myklebust skjøt via ham og inn. Nok en gang involvert i hands-diskusjon mot Stabæk. Nå i eget felt.

OLIVIER OCCEAN 5

Flink til å få tak i flikkene til Sundgot. Alltid i bevegelse på topp, og som regel med blikket mot mål. Vant mange baller og var flink til å holde ballen oppe i angrep. Kom ikke til noen avslutninger i går, men virker uansett å være i bedre enn i fjor.

SUM 11 MANN: 56

INNBYTTERE:

EDWIN EZIYODAWE

(1 min. for Sundgot)

DOMMER

ESPEN BERNTSEN 3

La seg på en frisparklinje hvor kroppskontakt ikke så ut til å være lov. Det ga særlig mange frispark til hjemmelaget og generelt en altfor oppstykket kamp. Grov feil da Occean ble avblåst i en situasjon som trolig ville gitt 2-0. Også i fokus da ballen traff hånda til Sundgot mot slutten.

ANALYSEN

LSK har slitt mot Stabæk i serien de siste sesongen, særlig borte. I går var LSK fullt på høyde med vertene gjennom hele kampen. Henning Bergs gutter framsto som veldig solide defensivt, og slapp Stabæk til få sjanser på eget gress. Med unntak av en feilvurdering før 1-1 og et par dårlige klareringsforsøk, så spilte LSK prikkfritt bakover.

Også offensivt var LSK minst like gode som hjemmelaget. Magnus Myklebust var uheldig som ikke scoret før pause. Forsøket hans etter hvilen gikk via Sundgot og inn. Med litt mer presisjon på noen kontringer, kunne gjestene scoret mer i den nye flotte hallen på Fornebu.

I den grad det er noe å rette på etter en positiv serieåpning, så er det feilprosenten til de sentrale midtbanespillerne. Både Dosso og Mouelhi gjør litt for mange feil med ballen.

Per Kristian Torvik og Morten Svesengen

Artikkeltags