Børsen: Stabæk-LSK (cup)

Artikkelen er over 10 år gammel
DEL

Stabæk – Lillestrøm 4-0 (1-0)

Telenor Arena.

Mål: 1-0 (40) Fredrik Berglund, 2-0 (71) Fredrik Berglund, 3-0 (77) Fredrik Berglund, 4-0 (90) Fredrik Berglund.

Gult kort: Vidar Riseth, LSK.

Tilskuere: 3.788.

Målsjanser: Stabæk 10, LSK 2.

Cornere: Stabæk 3, LSK 2.

Stadionstemning: 4

Kampkarakter: 5

LSK (4-4-2):

OTTO FREDRIKSON 4

Mye aktivitet foran målet, men finnen slapp å gjøre redninger da Stabæk presset den første halvtimen. Altfor forsiktig med å sette i gang spillet i situasjoner der det kunne blitt farlige overganger. Nationaltheatret neste etter duellen med Berglund. Sjanseløs da svensken nok en gang fikk løpe gjennom forsvaret. Heller ikke å laste for scoringene etter pause.

HÅVARD NORDVEIT 3

Sto og sov da Hoff utnyttet overgangen som resulterte i at Stabæk-kanten skjøt i tverrliggeren. Slet også, men fikk blokkert da Hoff traff treverket for andre gang. Noen konstruktive oppspill, og et par offensive løp. Men i likhet med stopperne; store problemer med Stabæk-angrepet.

VIDAR RISETH 2

Foretrukket framfor Essediri. Horribel heading tilbake på Hoffs andre sjanse. Altfor sen i duellene og fikk korrekt gult i duell med Berglund. Ikke med på notene da samme mann gjorde 1-0. En elendig førsteomgang og burde ikke fått lov til å få en ny sjanse etter pause. Helt borte på 2-0-scoringen også. Hælsparket på LSKs andre sjanse var like vellykket som resten av kampen.

FRODE KIPPE 3

Ikke like mye under press som Riseth og Nordtveit i starten, men parkert foran Berglunds ledermål. Der kunne LSK kapteinen falt av og sikret for stoppermakkeren. Passiv på Stabæks tredje og fjerdescoring. Sjelden svak kamp av kapteinen.

LARS KRISTIAN ERIKSEN 4

En del med offensivt, men rotet seg bort stort sett hver gang han prøvde å utfordre før pause. Ikke den som tabbet seg ut mest i den bakre fireren. Problemene eskalerte bare etter han gikk ut. Så ut til å ha kjenninger til hofteskaden igjen.

MAGNUS MYKLEBUST 3

Flyttet ut på kanten i Søgårds skadefravær. Lite involvert i starten, men Stenvoll fikk i alle fall litt trøbbel de gangene han valgte å utfordre. Forsvant helt ut av kampen etter pause. Det var ikke bare hans skyld.

KHALED MOUELHI 3

Tilbake i favorittposisjonen og markerte seg med flere gode pasninger, samtidig som han plukket opp flere andreballer i åpningsminuttene. Parkert da Berglund kun var et dårlig mottak fra å runde Fredrikson. Slet med å demme opp for Stabæks gjennomspill og aksjonsradiusen så heller liten ut.

JOHN ANDERS BJØRKØY 3

Fornyet tillit etter den svake prestasjonen mot Viking. Slet veldig med å komme seg inn i kampen, men våknet litt til liv offensivt etter halvtimen. Stabæk fikk altfor lett spillerom ved å tre baller igjennom midtbaneleddet. Bør kanskje få flere treninger enn kamper snart?

BJØRN HELGE RIISE 4

Veldig god form og spilt seg til å bli et hett salgsobjekt igjen. Slet litt etter han fikk seg en smell i duell med Keller tidlig. Fikk LSKs første sjanse, men headingen ble reddet av Knudsen. En av de få i LSK som vant noen dueller. Men utførelsen sto ikke i stil med de siste kampene. Spydde i pausen, men var likevel en av LSKs bedre.

ARILD SUNDGOT 3

På ny sammen med Eziyodawe etter jubelkampen mot Fredrikstad. Helt usynlig før pause og vant knapt nok dueller i lufta også. Den første i gul drakt som fikk forlate banen etter en kamp spissen langt fra kan være fornøyd med.

EDWIN EZIYODAWE 3

Tilbake fra start etter strekkskaden. Fikk noen muligheter rettvendt mot Stabæk-forsvaret, men før pause ble han for ego da han hadde bedre pasningsalternativer. Kom til en avslutning etter pause, men klarte aldri å true Stabæk-forsvaret. Kom ikke til sjanser og ble tatt av banen.

SUM 11 MANN: 35

INNBYTTERE:

NOSA IGIEBOR 3

(32 min for Sundgot).

Viste et helt annet kroppsspråk enn før skadeoppholdet. Men heller ikke han klarte å skape ting på egen hånd. Også dårlig bevegelse i boksen ved flere anledninger.

SUM 12 MANN: 38

KARIM ESSEDIRI

(28 min. for Eriksen).

Skyld i det tredje målet. At innleggene hans ble resultatløse var derimot ikke bare hans feil.

OLIVIER OCCEAN

(27 min. for Eziyodawe).

Markerte seg ikke.

DOMMER

KJETIL SÆLEN 5

Lite synlig i starten og ga et riktig gult kort til Riseth. Fin bruk av fordelsparagrafen, selv om han misset en gang før pause. Full kontroll på en svært lettdømt kamp.

ANALYSEN

LSK hadde englevakt som ikke lå under etter Hoffs to kjempesjanser de første ti minuttene. Samtidig skapte ikke gjestene fra Romerike noe som helst det første kvarteret.

Stabæk fortsatte å føre mot et LSK-lag som ikke var komprimert nok. Dermed fikk vertene store rom til å trille ball og spilte seg gjennom LSK som en kniv i varmt smør. LSK var veldig heldige som ikke lå under med mer før pause.

Merkelig nok sendte trener Berg utpå de samme 11 etter pause.

Men Stabæks dominans bare fortsatte, og de siste 20 minuttene ble ren massakre mot en LSK-defensiv som var over alt – bortsett fra der de burde være.

De eneste i gul drakt som kan være stolte av innsatsen i går er Kanari-Fansen. Maken til motgangssupportere skal man lete lenge etter.

Vurdert av Per Morten Sødal og Morten Svesengen

Artikkeltags