Sandefjord – Lillestrøm 2-2 (1-1)

Komplett.no Arena.

Mål: 0-1 (21) Nosa Igiebor (Magnus Myklebust), 1-1 (24) Ørjan Røyrane, 1-2 (str. 55). Arild Sundgot, 2-2 (85) Malick Mane.

Rødt kort: Espen Nystuen, Sandefjord (55).

Tilskuere: 5.102.

Målsjanser: Sandefjord 3, LSK 5.

Cornere: Sandefjord 1, LSK 5.

Stadionstemning: 5

Kampkarakter: 6

LSK (4-4-2):

STEFAN LOGI MAGNUSSON 4

Skrev under fireårskontrakt fredag. Lite involvert før Røyrane feilaktig fikk lov til å komme alene med ham og sette inn 1-1. Hadde nesten ingenting å gjøre etter pause heller. Det var ingen stor tabbe å slippe inn frisparket til Mane, men det var et frispark han absolutt kunne tatt. Hans tredje baklengs på frispark

KARIM ESSEDIRI 4

Lite foregikk på hans side i 1. omg. siden vertene stort sett angrep på motsatt side. Middels dødballkvalitet innledningsvis, men det tok seg opp noe etter hvert. Satt på svært få defensive prøver. Kom sjelden fram i angrep i denne kampen.

STEINAR PEDERSEN 6

Tilbake etter karantene. Veldig konsentrert i jobben med å nekte Mane å komme rettvendt. Hadde derfor meget god kontroll på den raske spissen gjennom hele kampen. Kan ikke lastes for at dommeren lot seg lure av Manes skuespill. Gode pasninger.

MARIUS JOHNSEN 5

Fikk en tidlig nesten-sjanse etter en dødball, men nådde ikke ballen. Defensivt gjorde han en god jobb sammen med svoger Pedersen. Vant absolutt alt i lufta. Slapp ikke Sandefjord-angriperne til noen sjanser. Pasningene framover hadde ikke alltid like god adresse.

LARS KRISTIAN ERIKSEN 5

Offensiv fra start da han nesten var like mye på vertenes banehalvdel som sin egen. Skulle hatt frispark før 1-1 da han ble hektet av målscorer Røyrane. Klarte seg godt defensivt gjennom hele kampen. Bra siden Sandefjord som regel angrep på hans side. Har også begynt å ta lange innkast.

KRISTOFFER TOKSTAD 4

Gjorde det enkelt og greit de gangene han var involvert før pause. Lite skjedde på hans side både offensivt og defensivt da. Nær scoring i det første angrepet etter pause da Bugge Pettersen slo skuddet hans til corner. Mye mer med offensivt etter hvilen da han kom på flere gode løp bak hjemmeforsvaret.

ESPEN SØGÅRD 5

Kaptein i Kippes karantenefravær. Vant mange viktige baller på midten før pause. Flott blokkering da Mjelde kunne utliknet midt i 2. omg. Slo stort sett enkle pasninger på midten, men kvaliteten på dem varierte.

NOSA IGIEBOR 7 BB

Kreativ og god fra start. Omtrent umulig å ta fra ballen. Fordelte den stort sett med kloke pasninger. Når han i tillegg krydret dette med et fantastisk raid før 1-0-målet som han til slutt satte inn selv etter en fin kombinasjon med Myklebust, kan man ikke forvente så mye mer. Banens klart beste spiller.

KHALED MOUELHI 3

Trakk mye innover i banen og etterlot seg et rom på venstresiden som Sandefjord ofte angrep i. På sine innoverløp hjalp han også de sentrale som ballvinner. Har fortsatt for stor feilprosent i pasningsspillet. Men noe bedre i 2. omg. Pluss for pasningene til Sundgot og Myklebust. Minus for to håpløse forsøk i jaktene på 3-2.

ARILD SUNDGOT 5

Slurvet mer enn vanlig med ballmottakene før pause. Ble pepet ut etter at en ball var nær hånda hans midt ute på banen tidlig i kampen. Spilte seg opp etter pause. Sikker som alltid fra straffemerket. Burde økt til 3-1, men halvvolleyen gled av foten hans og gikk utenfor like utenfor. Pluss for at han reddet på egen målstrek før pause.

MAGNUS MYKLEBUST 6

Bevegelig og god fra start. Flink til å få tak i ballen da den ble slått inn i rommene han beveget seg i. Uegoistisk som serverte Nosa til 1-0. Manglet litt på siste tredjedelen i 1. omg, men det kom etter pause. Først ordnet han straffe og rødt kort, så kom han gjennom alene.

SUM 11 MANN: 54

INNBYTTERE:

BJØRN BERGMANN SIGURDARSON

(9 min. for Myklebust).

Inn for å sikre seieren. Utlikningen kom isteden. Nær seiersmål rett etter på.

EDWIN EZIYODAWE

(2 min. for Tokstad).

Kom inn etter Sandefjords utlikning. Fikk får lite tid til å utrette noe.

DOMMER

TOMMY SKJERVEN 3

God frisparklinje fra start. Men fulgte den ikke opp da han ikke ga Eriksen frispark i forkant av 1-1. Det var en korrekt avgjørelse å gi LSK straffe og Nystuen rødt kort etter pause. Mer tvilsomt om Sandefjord skulle fått frisparket før 2-2. Slik sett hadde dommeren kraftig innvirkning på kamputfallet.

ANALYSEN

LSKs første besøk på Sandefjord nye arena. Ingen LSK-nederlag på den gamle Storstadion (1-1-0 i LSK-favør). Romerikingene gikk ut med en langt mer offensiv innstilling enn i forrige bortekamp mot Fredrikstad. Hjemmelaget mest opptatt av å forsvare seg og satse på kontringer med Malick Mane. Men det var LSK og Nosa som kontret best. 1-0-målet var meget godt utført av Nosa i kombinasjon med Myklebust. En fortjent LSK-ledelse. En dommerfeil åpnet for 1-1, men LSK tok tak i kampen etter pause og fikk straffe som ga rødt og 2-1. LSK hadde flere sjanser til å punktere kampen, men torde generelt for lite mot slutten. Selv om vertene neppe skulle hatt frisparket som ga 2-2, så var det unødvendig av LSK å gi vertene mulighet til å komme à jour.

Vurdert av Per Kristian Torvik og Morten Svesengen