Børsen: Sandefjord-LSK

Artikkelen er over 12 år gammel
DEL

Sandefjord – Lillestrøm 0-2 (0-2)

Kampkarakter: 5

Stadionstemning: 6

Storstadion.

Mål: 0-1 (21) Espen Søgård, 0-2 (31) Simen Brenne (Olivier Occean).

Gult kort: Mikael Andersson, Andreas Tegström, Sandefjord.

Tilskuere: 5.401.

Målsjanser: Sandefjord 1, LSK 6.

Cornere: Sandefjord 2, LSK 4.

LSK (4-4-2):

Otto Fredrikson 5

Sto to kamper i fjor, ett poeng ble utbyttet da. I går ble det tre. Virket selvsikker og posisjonerte seg offensivt ved å stå langt ute og skar av flere gjennomspill. Var arbeidsløs i lange perioder, men holdt konsentrasjonen oppe.

Anders Rambekk 5

Beholdt som back selv med Kippe i karantene. Hadde ofte fri bane framover, og støttet bra opp offensivt. Har hatt atskillig tøffere motstand før i år enn svake Mjelde. God kontroll i en kamp på det jevne.

Pål Steffen Andresen 6

Ble skadefri i god tid til matchen. Hadde blodfattige Tegström i sin hule hånd. Gjorde ikke noe mer enn nødvendig av seg, men er blitt trygg i spillet sitt og tok ansvar da Sandefjord en sjelden gang kom med mange folk.

Marius Johnsen 4

Debut for LSK samme dag som overgangsvinduet åpnet. Nær tatt på farten til Isaksen innledningsvis, og brukte hendene unødvendig mye da hurtigheten ikke strakk til. Fikk det roligere etter hvert, men noe rustent var inntrykket.

Shane Stefanutto 6

Sin første assist for året mot Start sist. Svært gode dødballer på sine innsvingere, og viste også at høyrebeinet er mer enn å stå på. Meget god kamp av backen som har fått konkurranse nå som Johnsen er kommet til klubben.

Espen Søgård 6

Fikk sjansen igjen da Myklebust ble satt ut. Presset sitt skudd flott ned slik at LSK fikk en tidlig ledelse, alltid på løp et sted og i går også med mening hele veien. Er åpenbart LSKs poenggaranti i år og rev opp Sandefjord-spillet.

Khaled Mouelhi 8 BB

Ikke i sin beste form i juni, men sto fram skikkelig før pause i går. Steget var tilbake, crosspasningene likeså. Styrte midtbanen fra sin dype rolle, men tok også initiativ framover. Dominerte med meget presis pasningsfot og stor radius.

Simen Brenne 6

Skal spilles i form med kamper og tillit. Medisinen kan vise seg rett, for i går truet Brenne mer enn før. Bredsidet også inn et mål. Mistet fremdeles ballen et par ganger, men dette var i klart årsbeste for østfoldingen.

Bjørn Helge Riise 7

Flyttet fram igjen på høyrevingen. Ekstremt gode arbeidsvilkår og store rom å boltre seg imot danske Jensen. Utnyttet det godt og hadde periodevis lekestue med trege SF-forsvarere. Har sjelden hatt det lettere enn i Sandefjord.

Arild Sundgot 4

Kom til kamp fra to cupmål torsdag. Var ikke der innleggene falt ned før pause, og det var en hel del av dem. Virket litt slapp og ble for lite distinkt i det han foretok seg i boksen. Mangler den siste spruten i beina. Byttet ut.

Olivier Occean 5

Snitter i år over 0,5 mål per kamp i år. Hadde en gylden sjanse til å bedre det ytterligere i går mot svake Sandefjord, men ble ikke så involvert som ønskelig. Anonym i store deler av 2. omgang da det hele var avgjort.

SUM 11 MANN: 62

INNBYTTERE

Magnus Myklebust

(7 min. for Sundgot).

Kasey Wehrman

(4 min. for Brenne).

DOMMER:

Tom Harald Hagen, Grue IL 6

La lista høyt innenfor 16-meteren. Mulig Sandefjord skulle hatt straffe tidlig? Mye bra bruk av fordelsparagraf og slo ned på munnbruk.

ANALYSEN:

LSK var favoritter til å stenge gamle storstadion i Sandefjord med å ta med seg alle poengene hjem til Romerike. En rolig start ble fulgt opp av enveiskjøring den siste halve timen av 1. omgang. LSK ledet 2-0 etter mål av begge indreløperne, og kontrollen virket total ved pause.

Dominansen skyldtes både at LSK skapte bra ettertrøkk da de angrep og en motstander som virket helt nede på læret både ferdighetsmessig og mentalt.

2. omgang startet på samme ensidige vis, og det hadde faktisk gått hele 66 minutter før hjemmelaget noterte seg for sin første målsjanse, da hadde LSK allerede produsert seks klare muligheter og altså puttet på to av dem. Det ble kun en transportetappe for LSK mot tre poeng og sommerferien. Men det var trolig akkurat en sånn type seier som klubben trengte etter en uke med mye knær og utenomsportslig fokus.

Vurdert av Espen Solbakken

Artikkeltags