Børsen: Rosenborg-LSK

Artikkelen er over 10 år gammel
DEL

Rosenborg – Lillestrøm 2-1 (1-1)

Lerkendal stadion.

Mål: 0-1 (10) Edwin Eziyodawe, 1-1 (43) Mikael Dorsin, 2-1 (str. 86) Steffen Iversen.

Gule kort: Kristoffer Tokstad og Bjørn Bergmann Sigurdarson, LSK.

Tilskuere: 16.426.

Målsjanser: RBK 7, LSK 3.

Cornere: RBK 9, LSK 6.

Stadionstemning: 6

Kampkarakter: 5

LSK (4-4-2):

OTTO FREDRIKSON 6

Sikker i feltet og hadde også små problemer med Rosenborgs forsøk i starten av kampen. Faktisk også finnens utspark som ledet til LSKs ledermål. Usikker på et innlegg som gjorde at Essediri måtte redde på strek. Vanskelig å gjøre noe med returen som ledet til utlikningen. Sikker i feltet.

KARIM ESSEDIRI 4

Satt skikkelig på prøve mot Olsen i starten, men kom svært godt fra duellene med den hurtige RBK-kanten. Men lå altfor langt fra angriperne i markeringsspillet. Det straffet seg da Iversens skudd ledet til retur og utlikning. Også trøbbel etter hvilen og virket ikke komfortabel etter pause heller.

HÅVARD NORDVEIT 6

Lerkendal-besøket kan ha vært hans siste kamp i LSK-trøya. Konstruktiv de gangene han klarte å sette i gang langs bakken. Flink til å bryte foran Iversen ved flere anledninger. Sammen med Kippe skal ha mye av æren for at romerikingene klarte å stå imot RBK-presset så lenge.

FRODE KIPPE 5

Sterk i duellspillet med Iversen. Har fortsatt mye å gå på i oppspillene. Skremte vannet av Fredrikson med et løst tilbakespill etter halvtimen. Han og kollegaene i forsvarsrekka slet med å få klarert skikkelig. Men ble altfor sen da han felte Traore, selv om straffen sikkert kan diskuteres.

STIAN RINGSTAD 4

Fornyet tillit i Johnsen skadefravær. Ikke satt på de største prøvene før pause. Men som resten av fireren slet han med dype RBK-løp før pause og havnet en del i ingenmannsland. Rundingsbøye da Strand skjøt i tverrliggeren etter pause. Slet mer mot raske RBK-kanter etter pause, men bidro samtidig mer offensivt.

KRISTOFFER TOKSTAD 4

Har levert varene de gangene han har fått sjansen. Nonchalant i situasjonen som ga RBKs første corner. Mest defensiv jobbing og mislyktes stort sett med ballen i beina. Som resten av LSK kom han mer med etter pause, men ble til tider litt het med ballen i beina.

KHALED MOUELHI 3

Pådro seg et par helt unødvendige frispark den første halvdelen av første omgang, kompenserte med å vinne noen dueller. Skuslet vekk ballen med flere anledninger og pasningskvaliteten var under enhver kritikk. Noe bedre, men klarte ikke å prege kampen de siste 45 minuttene heller.

JOHN ANDERS BJØRKØY 4

Fikk en sårt tiltrengt kamppause mot Aalesund før ferien. Kom ikke mye i ballkontakt før pause og ble løpende en del imellom. Klarte heller ikke å distribuere ballene til spillerne rundt seg. Spilte seg opp etter hvilen, men LSKs sentrale midtbane styrte aldri spillet.

MATHIS BOLLY 3

Den siste av LSKs unggutter (unntatt junioren Gulbrandsen) som fikk sjansen fra start denne sesongen. Veldig heldig og fikk frispark da han sendte Iversen alene igjennom. Ikke involvert offensivt før pause og ikke spesielt tillitvekkende i den defensive jobben heller. Mer involvert etter pause, men ble fort sliten. Burde vært tatt av før.

OLIVIER OCCEAN 4

Fikk et par innhopp før ferien. Automatisk mye feilvendt med Eziyodawe som spissmakker. Glimrende gjennomspill til nigerianerens andre sjanse. God heading da Jarstein måtte i full strekk etter hvilen, men fulgte opp med to forferdelige pasningsfeil på gode overgangsmuligheter.

EDWIN EZIYODAWE 5

Avsluttet sterkt mot Aalesund sist. Svært våken da Rosenborg sov og hadde ingen problemer med å gi laget ledelsen. Kunne doblet kvarteret senere, men Jarstein reddet.

SUM 11 MANN: 48

INNBYTTERE:

MAGNUS MYKLEBUST

(20 min. for Bolly).

Litt for passiv i boksen ved et par innlegg.

LUNAN RUBEN GABRIELSEN

(14 min. for Ringstad).

BJØRN BERGMANN SIGURDARSON

(7 min. for Eziyodawe)

DOMMER

ROY HELGE OLSEN 3

Svært omstridt da han viste ut Riseth og snøt Riise for straffe i Bergen sist han ledet en LSK-kamp. Blåste mye og i overkant mot LSK. Fortolkningen av frispark virket heller ikke konsekvent. Straffen var svært billig og høyst trolig feil.

ANALYSEN

Selv mot et forfallsrammet Rosenborg levnet de færreste LSK en realistisk mulighet til å få med seg poeng fra marerittarenaen Lerkendal.

LSK pådro seg tre helt unødvendige dødballer de første fire minuttene, uten at vertene straffet dem skikkelig. Straff ble imidlertid ut da Eziyodawe utnyttet en gedigen forsvarstabbe hos vertene.

Rosenborg fortsatte trykket – kun avbrutt av Eziyodawes kjempesjanse – og jaktet spesielt på rommet mellom midtstopper og back. LSK var heldige som ikke ble straffet for at de lot vertenes angripere løpe inn bak dem. Men det massive presset måtte til slutt gi uttelling.

Planen var nok å ligge lavt, men ikke så lavt som kanarifuglene gjorde i lange perioder.

LSK kom litt høyere i banen etter pause, men ga vekk altfor mange baller.

Det var bittert, men dog rettferdig, da vertene avgjorde fem minutter før full tid.

Vurdert av Per Morten Sødal og Per Kristian Torvik

Artikkeltags