Børsen: Rosenborg-LSK

Artikkelen er over 12 år gammel
DEL

Rosenborg – Lillestrøm 1-1 (1-0)

Kampkarakter: 7

Stadionstemning: 6

Lerkendal.

Mål: 1-0 (45) Øyvind Storflor, 1-1 (78) Olivier Occean (Bjørn Helge Riise).

Gult kort: Frode Kippe, Bjørn Helge Riise, LSK.

Tilskuere: 20.039.

Målsjanser: RBK 6, LSK 6.

Cornere: RBK 4, LSK 6.

LSK (4-4-2):

Heinz Müller 7 BB

Har vist ok form helt bakerst. Virket årvåken og fin i innledningen på dødballer og gjennomspill. Feberredning av Braatens heading fra kloss hold, men var sjanseløs på 1-0-målet. Selvtillit i feltet og torde å være sjefen i felt og på strek.

Anders Rambekk 3

Poteten bak som alltid spiller. Lurt grundig av eksplosive Braaten i 1. omgang og hadde kjempetrøbbel. Svarte første 45 minutter ble avsluttet med at han forærte Rosenborg viktige 1-0 i det 45. minutt. Bedret seg noe, men det var ikke vanskelig.

Pål Steffen Andresen 5

Blant LSKs beste de tre siste kampene. Ikke veldig synlig i 1. omgang, men det var på sett og vis et bra tegn for stopperen. Gikk tom for oppspillsmuligheter og slo noen håpløse baller i bakrom. Pådro seg litt for mange frispark i lufta.

Frode Kippe 5

Tilbake etter karantene mot landslagskollega Iversen. Brukte alle midler for å stoppe Ivers, og fungerte bra som midtlås i hektiske perioder. Er veldig vond å møte, med mye albuer og knær. Holdt i trøya like mye som de holdt i trøya hans.

Shane Stefanutto 5

Forferdelig mot VIF. Havnet i undertall mot to RBK-ere, men sto imot bra defensivt i en krevende match. Skulle gjerne sett flere av bananinnlegg-sorten han startet kampen med. Fikk oppreisning etter den svake kampen sist.

Bjørn Helge Riise 6

Flyttes fremdeles opp og ned i laget. Rusten start der han sjelden fikk med seg ballen. Er nok best som indreløper, hadde lenge problemer med å markere seg på vingen i går. Spilte seg stort opp utover i kampen med noen herlige forseringer i 2. omgang.

Kasey Wehrman 5

På vei vekk til FFK, men alltid profesjonell. Laget noen unødvendige frispark i farlig sone. Gikk for sakte når han skulle spilt på en-touch og tok seg for dårlig tid da han kunne roet det ned. Fant ut av tempoet i kampen og kom bedre etter hvert da han brukte fysikken også.

Simen Brenne 4

Venter fremdeles på å innfri med en knallkamp. Fant ikke posisjonen som offensiv midtbane umiddelbart, og burde scoret på to klassiske Brenne-løp inn i boksen. Bra å komme dit, men dårlig ikke å putte. Byttet ut etter 67 minutter.

Espen Søgård 6

Burde være sugen med sin første start siden serierunde 5. Arbeidet seg suksessivt inn i matchen og spilte også fri lagkamerater på løp flere ganger. Gjorde seg absolutt fortjent til sjansen han fikk. Sto på til siste slutt, god med ball også.

Olivier Occean 6

Sto over med karantene sist. Centimeter unna scoring ved et par anledninger, men det ble mer triksing og "ball-dill" og møting enn gjennomsbruddskraft. Feilvendt så han ikke farlig ut og vendingene satt heller ikke som de skulle. Råsterk i dueller og nydelig scoring.

Magnus Myklebust 5

Har opplevd en dalende kurve de siste ukene. Ble ofte for lett som en av to spisser i går og greide ikke å utnytte gode gjennomspill på blindsida av Rosenborg-backene. Bedre da han utfordret og slo 45 grader ut til Brenne enn da han hadde sjansen til å avslutte selv.

SUM 11 MANN: 57

INNBYTTERE

Arild Sundgot

(23 min. for Brenne).

Inn som midtspiss. Var med på å skape trykk med sin størrelse og luftstyrke.

DOMMER:

Espen Berntsen, Vang FL 6

Relativt tøff kamp med mange harde taklinger som han håndterte bra. Full kontroll.

ANALYSEN:

LSK med alt å vinne på en tradisjonelt vanskelig arena, men likevel med press på seg etter kun ett poeng på de fire foregående oppgjørene i Tippeligaen. RBK også med høyst variabel serie- og cupform.

Nordlies grep var et 4-4-2-system med diamant på midten for å ta ut RBKs indreløpere. Hjemmelaget startet best, men LSK var tydelig tent og gikk til i overkant tøft i flere taklinger. LSK skapte to sjanser på rappen i det 29. minutt, men ellers var trønderne best med tidvis stort trykk rundt LSKs 16-meter før pause. Sjansemessig var 1. omgang ganske jevn, men da LSK hadde kjempet seg inn i kampen – og gjort om til 4-3-3 – kom baklengsmålet rett før hvilen.

2. omgang var helt jevn i starten. Simen Brenne burde ha utlignet, men RBK var også veldig nær å punktere forestillingen. Men LSK ga seg aldri og det var fortjent da Occean stanget inn utligningen. Etter 1-1 beleiret trønderne feltet en stund. Begge lag kunne avgjort det, men uavgjort var greit.

Vurdert av Espen Solbakken og Morten Svesengen

Artikkeltags