Børsen: Odd-LSK

Artikkelen er over 10 år gammel
DEL

Odd – Lillestrøm 2-3 (1-2)

Skagerak Arena.

Mål: 0-1 (14) selvmål Torjus Hansén, 1-1 (31) Peter Kovacs, 1-2 (39) Frode Kippe (Arild Sundgot), 1-3 (str. 73) Arild Sundgot, 2-3 (str. 75) Morten Fevang.

Gult kort: Arild Sundgot, Khaled Mouelhi, LSK.

Tilskuere: 7.071.

Målsjanser: Odd 8. LSK 7.

Cornere: Odd 10. LSK 3.

Stadionstemning: 5

Kampkarakter: 7

LSK (4-4-2):

STEFAN LOGI MAGNUSSON 8 BB

Friskmeldt etter ribbeinsskaden sist. Tidlig satt i aksjon i det som skulle bli en hektisk 1. omg. Vartet opp med flere meget gode redninger i begge omganger. Framsto som trygg og god i alt han foretok seg i feltet. Spiller med stor ro. Avsluttet med en matchvinnende redning på Kovacs lobbforsøk.

LARS KRISTIAN ERIKSEN 4

Første kamp siden begynnelsen av juli. Slet litt med ballbehandlingen i sitt comeback, men hadde få problemer med Bentley defensivt i 1. omg. Havnet i mange dueller med Kovacs og klarte seg greit. Hardt straffet da ungareren fikk straffe. Generelt en litt rusten opptreden etter så lang tid ute.

STEINAR PEDERSEN 6

Innledningsvis ble han satt opp i en rekke dueller med Kovacs. Kom greit fra dem. Alltid fornuftige valg defensivt. Spiller med en ro som smitter og fulgte opp det som har vært et meget godt comeback i LSK-trøya. På rett sted da han hindret Odd i å ta ledelsen.

FRODE KIPPE 7

Flink til å renske unna dødballene gjennom hele kampen. Demmet også opp fint bak duellene mellom Pedersen og Kovacs. Headet kontant inn 1-2 på Sundgots cornerstuss. Framsto som en gigant i en kamp som passet ham bra. Årsbeste av kapteinen.

MARIUS JOHNSEN 3

De gangene Odd ikke kom luftveien var det stort sett ute hos Johnsen de spilte seg gjennom. Hadde problemer da Lekven og Sørensen kom alene mot ham før pause. Slet også en del etter at Gulsvik kom inn. Fikk heller ikke den nødvendige hjelpen av en slurvete Mouelhi. Klarte seg bra i duellene i lufta.

KARIM ESSEDIRI 4

Flyttet fram på kanten etter 10 kamper på rad på høyreback. Viste raskt at dødballfoten var bedre innstilt i denne kampen enn mot Stabæk. Perfekt corner som Sundgot stusset til Kippe. Kom til få innlegg fra kantposisjon og bidro mest på dødball. Ganske anonym i 2. omg.

ESPEN SØGÅRD 4

Ble i perioder løpende mellom på midten før pause. Men gjorde en viktig jobb da han plukket opp baller foran forsvarsfireren. Lyktes ikke alltid like godt med det han gjorde med ballen. Grei jobb, men ikke noe mer enn du kan forvente av midtbanesliteren.

NOSA IGIEBOR 6

Mye ballkontakt før pause. Flink til å holde ballen i laget når det var nødvendig. Fant ofte Edwin og Sundgot med gode pasninger. God når han setter fart på kontringer. Begynner å finne ut hva en midtbanejobb i Norge betyr av defensivt arbeid. Kunne fått rødt da han dyttet Storbæk i forkant av en corner. Unødvendig.

KHALED MOUELHI 3

Ble far for andre gang kvelden før kampen. Kunne kommet tidlig på scoringslista, men kom ikke til avslutninger på de to gode mulighetene i starten. Ikke alltid like flink til å hjelpe Johnsen som hadde trøbbel defensivt bak ham i 1. omg. Skapte også flere overganger for Odd fordi han slurvet med ball.

ARILD SUNDGOT 6

Slet litt da oppspillene kom i lufta i starten, men jobbet seg etter hvert godt inn i kampen og fikk ballen ned på gresset. Burde fått mer ut av sjansen da han skjøt via Edwin i tverrliggeren. Nær mål da Arason slo headingen hans til corner. Stussen hans ga Kippe en enkel jobb med å gjøre 2-1. Sikker på straffesparket.

EDWIN EZIYODAWE 6

Veldig aktiv med ball i en sjanserik førsteomgang. Fikk tre store muligheter. Slurvet da han satte ballen utenfor åpent mål. Også god i kontringsfasen etter hvilen. Parkerte Fevang da han skaffet LSK straffesparket. En god kamp så lenge kreftene holdt.

SUM 11 MANN: 57

INNBYTTERE:

BJØRN BERGMANN SIGURDARSON

(8 min. for Eziyodawe).

Kom inn med oppofrende innsats da LSK kjempet for å beholde ledelsen.

DOMMER

KJETIL SÆLEN 5

La seg på en ganske fornuftig frisparklinje i en kamp med mange kraftkarer. Den holdt han kampen ut. Lot seg heller ikke friste til å dele ut kort i klinsjen mellom Nosa og Storbæk. Snøt Sundgot for straffe før pause. Odd-straffen så billig ut.

ANALYSEN

Forventet tøff kamp mot et hjemmesterkt Odd. Vertene gikk rett i strupen på LSK og skapte tre sjanser de første ti minuttene. Men det var LSK som tok ledelsen på sin første sjanse da Steffen Hagen klarerte ballen via Torjus Hansén og inn. Resten av førsteomgangen ble et fyrverkeri fra begge lag – og mange sjanser. Lagene scoret en gang hver, men det kunne godt stått både 3-3 og 4-4 til pause. LSK ledet 2-1, og etter pause var bortelaget langt mer forsiktig. Det betydde færre sjanser begge veier. Odd hadde ballen mye og kom til mange innlegg, men LSK midtforsvar og en meget god Stefan Logi Magnusson ryddet opp i det meste som kom.

Vurdert av Per Kristian Torvik og Morten Svesengen

Artikkeltags