Børsen: Odd-LSK

Artikkelen er over 12 år gammel
DEL

Odd – Lillestrøm 0-1 (0-1)

Kampkarakter: 4

Stadionstemning: 4

Skagerak Arena.

Mål: 0-1 (40) Olivier Occean (Espen Søgård).

Rødt kort: Frode Kippe, LSK (90).

Gult kort: Jan Tore Amundsen, Espen Ruud, Odd, Shane Stefanutto, Bjørn Helge Riise, Magnus Myklebust, LSK.

Tilskuere: 5.926.

Målsjanser: Odd 2, LSK 4. Cornere: Odd 2, LSK 8.

LSK (4-3-3):

Heinz Müller 5

Godt plassert på de få mulighetene Odd hadde i 1. omgang, men ble nesten lurt da et frispark gikk i tverrliggeren etter å ha touchet en lagkamerat. Avsluttet de siste 20 minuttene med dobbeltsyn etter å ha blitt sparket i en duell. Viste igjen at han er i prima form.

Dan Anton Johansen 5

Sterk moral i en vanskelig tid for LSKs danske back. Er bedre enn i fjor i plasseringene og vil gjerne være med framover – uten at denne kampen ga store sjanser til å gjøre det. Kan bli en back som beviser at han holder den kvaliteten LSK leter etter.

Anders Rambekk 6

Vilje til å vinne enhver duell mot dem som kunne vært hans lagkamerater denne sesongen. Sterk før pause, falt i prestasjoner en stund i 2. omgang, men rensket unna så det holdt da Odd presset på for å få en utligning i sluttminuttene.

Frode Kippe 5

Kanskje kunne Espen Ruud også fått rødt kort da Kippe ble utvist. Men uansett var det dumt av LSK-kapteinen å reagere som han gjorde på overtid i et oppgjør laget hadde kontroll på. Svakere langpasninger enn før i år. Mister minst en kamp – og må stå over mot Strømsgodset.

Shane Stefanutto 4

Spiller jevnt og godt for LSK for tida uten å glitre. Har en stor svakhet – de tøffe duellene inne i feltet. Tapte en mot Pospech, som var nær ved å heade inn utligning for Odd. Ut over det hadde han grei kontroll.

Espen Søgård 5

Ga ikke opp duellen som endte i en pasning til Occean, som scoret på et psykologisk viktig tidspunkt før pause. Middels før pause, men hevet seg veldig i 2. omgang, da han tok fram den innsatsen laget trengte for å redde poengene.

Khaled Mouelhi 6

Holder et jevnt høyt nivå om dagen, og gjennomførte også denne kampen til mer enn godkjent. De helt gode pasningene opp mot spissene og ut på kantene så vi mindre til denne gangen, men Mouelhi er definitivt kommet for å bli på LSKs midtbane.

Simen Brenne

Ut med skade etter 28 minutter. Fram til da hadde han hatt flere offensive forsøk med sine dype løp inn mot Odds forsvar. Var nær scoring allerede etter fire minutter, men Pelle Nilsson fikk et bein på ballen før ham.

Bjørn Helge Riise 4

Enkelte pasningsfeil i åpningen, men var likevel den som var farlig den første halve timen. Falt i prestasjonene utover i kampen og forsøkte med skudd som ikke lyktes i situasjoner han heller burde passet til bedre plasserte medspillere.

Olivier Occean 6 BB

Pakket inn i 40 minutter av Pelle Nilsson. Da steg Ollie fram og viste hva som er forskjellen på ham fra i fjor. Rettvendt banket han ballen inn i det korte hjørnet. Spiller med sto selvtillit og tenker kun på å komme seg inn i den farlige sonen for å score. Hvilken utvikling fra fjorårssesongen.

Magnus Myklebust 4

Blek åpning, der han ikke markerte seg. Ble spilt fram til en kjempesjanse da han fikk ballen etter en kombinasjon mellom Wehrman og Ollie, men tok en ballberøring for mye og keeper reddet. Ikke like pigg som han har vært i våres. Byttet med Sundgot etter 71 minutter.

INNBYTTERE

Kasey Wehrman 6

(62 min. for Brenne)

Sterkt innhopp. Fordelte baller med stor klokskap og bidro defensivt. Trenger å spille mye for å holde og utvikle sin gode form. Tok godt vare på sin sjanse da Simen Brenne ble skadet.

SUM 11 MANN: 56

Arild Sundgot

(19 min. for Myklebust)

Offensivt bytte som viste at LSK ville ha scoring nummer to, framfor å sikre ettmålsseieren. Men denne gangen kom ikke LSKs mestscorende spiller til de store sjansene. Det var ikke bare hans skyld.

Eirik Bertheussen

(1 min. for Riise)

Kastet inn på i overtidsminuttene for å være med på å berge seieren.

DOMMER:

Svein Oddvar Moen, Haugar 3

Ga Shane Stefanutto et billig gult kort i åpningsminuttene, men unnlot det samme da Khaled Mouelhi ble feid ned på samme sted seinere. Det er mangel på linje. Ikke like vellykkede avblåsninger utover i kampen heller. Et stort spørsmål om han ikke burde sendt Espen Ruud av banen også – eller nøyd seg med gult til Frode Kippe.

ANALYSEN:

.En merkelig kamp, de 6.000 tilskuerne satt på halve banen, og det ikke var noen på resten. 1. omgang var ganske jevn, med LSK et lite hakk foran i motvind.

Olivier Occean kom til Skien for å bevise at han ikke er noen flopp i LSK – og avgjorde kampen med en scoring rett før pause. Da lyste det styrke og vilje av spissen.

LSK var litt bedre enn Odd i en kamp som ikke vil bli husket for godt spill og feiende sjanser. LSK hadde noen flere muligheter og spilte litt bedre. Dermed var det riktig at poengene ble med hjem til Åråsen.

Seier på bortebane mot en antatt svakere motstander er også noe Tom Nordlie og hans menn mer enn gjerne tar med seg. Det har ikke alltid vært vanlig av LSK.

Vurdert av Per Kristian Torvik

Artikkeltags