Børsen: Molde-LSK

Artikkelen er over 10 år gammel
DEL

Molde – Lillestrøm 3-0 (1-0)

Aker stadion.

Mål: 1-0 (39) Mame Biram Diouf, 2-0 (53) Magne Hoseth, 3-0 (69) Vegard Forren.

Gult kort: Frode Kippe og Hassane Dosso, LSK.

Tilskuere: 7.383

Målsjanser: Molde 9, LSK 2.

Cornere: Molde 7, LSK 2.

Stadionstemning: 5

Kampkarakter: 5

LSK (4-4-2):

STEFAN LOGI MAGNUSSON 3

Sto der han skulle da Hoseth fyrte av fra 22 meter. En feltglipp var den eneste store feilen før pause. Sjanseløs på den første scoringen. Hoseth frispark var langt fra utagbart. Alle keepertabbers mor på Forrens 3-0-scoring. Et par gode redninger da LSK gikk opp liminga. Varierende utspillkvalitet.

STEINAR PEDERSEN 4

Ny kamp på favorittplassen. Ble utfordret på hurtighet fra start og ble overspilt flere ganger. Fikk seg en smell i beinet og byttet plass med Essidiri før han ble tatt av banen i pausen.

MARIUS JOHNSEN 4

Slet med farten til Molde-angriperne, men en veldig viktig blokkering da Forren fyrte løs fra kort hold. God sikringsjobb i flere situasjoner. Flere upresise pasninger. En svært vanskelig kamp.

FRODE KIPPE 4

Satt tidlig på prøve i duell med M.B. Diouf. Også han flink til å ta ut sikring. Suveren i luftrommet. Skikkelig "kompis-tilbakespill" i hodehøyde til Magnusson. Sov da P.P. Diouf slapp bak ham og kom alene med keeper. Kom ikke opp i afrikaneren før han la opp til ledermålet. Pådro seg gult tidlig i andreomgangen. Også han med noen uvanlige store problemer.

LARS KRISTIAN ERIKSEN 4

Fikk merke raske Molde-angripere i starten. Posisjonerte seg bedre utover i omgangen. Men helt usynlig offensivt. Samme trend etter pause. Men ble ikke satt på de helt store prøvene. Det som kom løste han greit. Ikke noe mer.

KARIM ESSIDIRI 3

Tunisierens 17. strake kamp fra start. Står likevel uten kontrakt for neste sesong. Glimrende innlegg til Mouelhis tidlige sjanse. Ikke like gode dødballer i starten. Heller ikke mulighet til å utfordre Rindarøy på fart offensivt. Flyttet ned som back da Pedersen ble skadet. Slapp 2. omgang.

HASSANE DOSSO 3

Gjeninntreden på laget i Søgårds karantenefravær. Ankerrolle i spann med offensive Igiebor. Noen farlige balltap, men også flere gode inngripener. Selger seg imidlertid for lett i en del situasjoner og blir litt vill. Det ble han straffet for da han laget frisparket i forkant av Moldes 2-0-scoring. Tøff førstesesong i LSK-drakta.

NOSA IGIEBOR 4

Strålende den siste tiden. Flink til å holde på ballen, slik at LSK fikk flyttet fram laget da vertene presset hardt i starten. Hans defensive mangler kom tydelig til syne da han først laget et unødvendig frispark i farlig posisjon. Minuttet etter var han rundingsbøye i forkant av Forrens sjanse. Noen gode kombinasjoner med Edwin etter han kom inn, men preget aldri kampen.

KHALED MOUELHI 3

Kunne satt inn ledermålet før to minutter var spilt, men headingen traff ikke mål. Kun synlig ved dødballer før pause. Ikke mer med det første kvarteret etter hvilen heller og ble tatt av banen. Årets siste seriekamp ble et speilbilde av sesongen til Mouelhi. Svak.

ARILD SUNDGOT 3

Mye brukt som oppspillspunkt i starten. Kom godt ut av duellene med Molde-stopperne i starten, men ble for lite bevegelig. Kom kun til én avslutning på LSKs mange dødballer før hvilen. Utover i kampen ble han mer puslete i duellspillet. Byttet ut.

MAGNUS MYKLEBUST 3

Har lagt inn veldig gode søknader om fornyet kontrakt etter to sterke kamper som spiss. Løp mye uten ball, men ble ikke involvert mye i spillet før pause. Flyttet ut som kant etter Eziyodawe kom på banen. Ble ikke mer synlig der.

SUM 11 MANN: 38

INNBYTTERE

KRISTOFFER TOKSTAD 3

(45 min. for Pedersen).

Ingen lett kamp å komme inn i. Ble sjelden involvert i spillet. Det han var borti, løste han greit, men må ta sjansen på å utfordre mer.

EDWIN EZIYODAWE 5

(35 min. for Mouelhi).

Friskt innhopp og så ut som den eneste LSK-spilleren som var i stand til å skape noe i vanlig spill. Centimetere fra å score etter en Nosa-kombinasjon. Ble for ego i noen situasjoner.

BJØRN BERGMANN SIGURDARSSON

(8 min. for Sundgot).

Kom i et par gode posisjoner der han burde fått ballen uten å få den. Umulig kamp å vise seg fram i, men har mye av det LSK trenger offensivt neste år.

SUM 13 MANN: 46

DOMMER

SVEIN ODDVAR MOEN 7

Prikkfri kampledelse før pause. Frisparklinja var helt gjennomført og fair for begge lagene. Korrekte kort og meget god bruk av fordelsparagrafen. Mye bedre enn samtlige LSK-spillere.

ANALYSEN

Selv om plassen var sikret og Europa langt utenfor rekkevidde, var kampen svært viktig for LSK. Forskjellen mellom 6.- og 11. plass er ikke bare stor økonomisk, men betyr også mye for inngangen til 2010.

LSK kom ikke til en eneste sjanse i hjemmemøtet, men brukte bare snaut to minutter på å skape en farlighet på Aker stadion. Deretter handlet det meste om Molde før pause, og ledermålet var vakkert.

LSK klarte aldri å etablere noe spill og avstanden mellom midtbanen og angriperne ble veldig lang.

Etter at Hoseth dundret inn 2-0-målet gikk LSK mer eller mindre opp i liminga. At resultatet ikke ble styggere, skyldes like mye at Molde ikke la all verden i avslutningene.

Vurdert av Per Morten Sødal og Per Kristian Torvik

Artikkeltags