Børsen: Molde-LSK

Artikkelen er over 10 år gammel
DEL

Molde – Lillestrøm 1-1 (0-1)

Aker Stadion.

Mål: 0-1 (32) selvmål Marcus Andreasson, 1-1 (65) Aksel Berget Skjølsvik.

Gult kort: Vegard Forren, Molde.

Målsjanser: Molde 2, LSK 5.

Cornere: Molde 3, LSK 4.

Tilskuere: 7.151.

Stadionstemning: 4

Kampkarakter: 3

OTTO FREDRIKSON 5

Satt på tribunen da finnene tok poeng fra Tyskland onsdag. Brukte mest beina på tilbakespill til å begynne med, og sikker i klypene da han valgte å gå etter crosser og lange innkast. Er offensiv i stilen og uredd i feltet.

STEINAR PEDERSEN 4

Gjør som alltid et ærlig stykke arbeid hver LSK-kamp. Har en tendens til å bli trukket for langt inn i midten på sideforskyvninger, men hadde god kontroll på Moström. Prioriterte defensiven og lite med fram.

VIDAR RISETH 5

Suveren jobb mot serieleder Stabæk sist. Flink til å ligge og pushe inn og ut på offsidelinja, men et par av avklareringene var av det suspekte slaget. Tapte knapt en hodeduell i løpet av hele kampen.

FRODE KIPPE 6 BB

Har stått godt bak der lenge nå. At Molde kom med Mota og Diouf som to møtende spisser passet kapteinen bra, da han fikk de fleste oppspillene foran seg. Rappere i fotarbeidet enn han har vært på lenge.

STÅLE STENSAAS 5

Gikk av treningen dagen i forveien, men ble meldt klar. Reparerte fint noen nestenuhell i forsvaret med sin klokskap. Hadde ingen direkte kantspiller mot seg før Waltrip kom innpå. Fikk ikke brukt dødballfoten mye i går.

KARIM ESSEDIRI 4

Ble foretrukket til høyre foran en Riise på vei tilbake. Trygg og god nærteknikk som ofte gir ham god tid med kula, men skled mest av samtlige spillere utpå der. God til å holde bredden, men det ble for få innlegg. Byttet ut.

KHALED MOUELHI 5

Gjør viktig forsvarsjobb foran stopperne. Er også blitt mer aggressiv i stilen, noe som medfører både flere ballvinninger og frispark imot. Har fremdeles uvanen med å vende feil vei med ballen, og spilte en ok kamp i "motorrommet".

JOHN ANDERS BJØRKØY 5

Kom bra i gang med fine stikkere i lengderetning. Konstruktiv i stilen og prøvde å skape noe, samt at arbeidsfordelingen med makker Mouelhi sitter stadig bedre. Nær scoring ved et par tilfeller på langskudd og løp i boksen. Byttet ut.

SIMEN BRENNE 4

Har fått fart på målproduksjonen. Ikke med i spillet på venstrekanten i 1. omgang, men viste tegn på storhet da han trædde gjennom Occean før 0-1-målet. De gode Brenne-periodene blir litt for korte. Sluknet igjen mot slutten.

ARILD SUNDGOT 4

Møte, dempe og legge igjen i støtte var melodien lenge for Arild, men det meste av dette skjedde på midtbanen. Blåste LSKs første sjanse over etter 28 minutter. Gjorde få feil med ballen i spillet, men virker ikke farlig om dagen.

OLIVIER OCCEAN 5

Reiste langt for få minutter for Canadas landslag forrige uke. Løp mest i offside før pause, og løpet før 0-1 var egentlig første gang han linket opp med midtbanespillerne. Stor sjanse til 0-2 rett før Molde utlignet til 1-1.

SUM 11 MANN: 52

INNBYTTERE

BJØRN HELGE RIISE 4

(33 min. for Essediri).

Etterlengtet comeback etter nye seks serierunder på sidelinja med strekk. Blandet kost med gode innlegg, men også noen feilpasninger. Men bare å se Riise på banen igjen er godt for alle LSK-fans.

ESPEN SØGÅRD

(14 min. for Bjørkøy).

Inn sentralt siste kvarteret.

DAN FELLUS

(1 min. for Brenne).

Sto mest i forsvar på overtiden.

SUM 12 MANN: 56

DOMMER

JONNY DITLEFSEN 4

Null kontroverser før hvilen. Burde sett en klar MFK-hands på 16-meterstreken etter timen. Ga noen billige frispark mot slutten som ikke var i tråd med linjen.

ANALYSEN

– Denne kampen er det ekstra viktig ikke å tape, sa manager Jan Åge Fjørtoft til RB noen minutter før kampstart. Han tenkte selvsagt på tabellsituasjonen, der Molde og LSK lå likt med Hamar-duellantene Ham-Kam og Aalesund rett bak. Begge lag startet like forsiktig med supporternes stille aksjon på tribunene. Her var det safety first fra begge lag som gjaldt. Det ble neppe mange sjanser, og Occeans noe heldige uttelling etter 32 minutter sendte fugla foran i det som var en temposvak forestilling i en 1.omgang med mange feil. Ikke det store spillet etter pause heller. Riise satt litt fart i kampen med innhoppet, som LSK så ut til å kontrollere greit da Molde plutselig utlignet. Dette var en bortekamp LSK burde vunnet, men som det tross alt var viktigst ikke å tape.

Vurdert av Espen Solbakken.

Artikkeltags