Børsen: Lyn-LSK

Artikkelen er over 10 år gammel
DEL

Lyn – Lillestrøm 1-1 (0-1)

Ullevaal.

Mål: 0-1 (39) Marius Johnsen (Khaled Mouelhi), 1-1 (74) Lucas Pratto.

Gult kort: Lars Kristian Eriksen, Nosa Igiebor, LSK. Theodor Bjarnason, Indridi Sigurdsson, Lyn.

Tilskuere: 4.286.

Målsjanser: Lyn 6. LSK 2.

Cornere: Lyn 8. LSK 4.

Stadionstemning: 5

Kampkarakter: 4

LSK (4-4-2):

OTTO FREDRIKSON 6

Full kontroll på Gustavinos skudd etter få minutter. Fikk noen vanskelige tilbakespill som han håndterte greit den første halvtimen. Glimrende ute og gjorde målet lite da Pratto kom gjennom tidlig i andreomgangen. Sjanseløs på utlikningen.

LARS KRISTIAN ERIKSEN 4

Ubeseiret i LSK-drakta før møtet mot gamle lagkamerater. Foran en buende bataljon var heller ikke pasningskvaliteten av vanlig merke i første omgang. Veldig viktig inngripen da Pratto kom på kontring midtveis i første omgang. Korrekt gult etter meget hard takling av Obiefule.

VIDAR RISETH 4

Inn på laget i Nordtveits sykdomsfravær. Laget trøblete situasjoner ut av et par ufarligheter det første kvarteret. Spilte seg opp utover i omgangen. På riktig plass og blokkerte med edle deler på Lyns trippelsjanse etter pause. Akkurat for sen til å blokkere Pratto før utlikningen.

FRODE KIPPE 5

Strålende andreomgang mot Sandefjord sist. Laget frispark mot Berntsen på LSKs to første dødballer. Viktig inngripen foran Holmen på Simonsens innlegg etter halvtimen. Fikk en smell i hodet i den duellen og måtte gi seg.

MARIUS JOHNSEN 5

Mye å gjøre fra start da Bjarnason var aktiv og vant de fleste duellene. Derfor ikke like mye involvert offensivt. Men det ble han på Mouelhis frispark da han parkerte Berntsen og headet inn ledermålet. Spilte på det sikre etter pause også, men ble grunnlurt ved flere anledninger de siste 45 minuttene.

KHALED MOUELHI 4

Rett inn på laget etter strekkskaden. Ikke akkurat noen ren høyrekant i første omgang og var ofte å finne på motsatt side. Flott frispark som endte hos Johnsen på ledermålet. Burde lagt ut til Sundgot da han skjøt med venstrebeinet i boksen etter en snau time.

ESPEN SØGÅRD 4

Sterk i duellspillet og laget også et par brudd inne på Lyns banehalvdel. Virker tryggere med ballen enn på veldig lenge. Flyttet ned som midtstopper da Kippe måtte gi seg. Parkert sammen med Johnsen da Pratto kom gjennom etter pause, men ble reddet av Fredrikson. Tapte også duellen med Pratto i forkant av utlikningen.

JOHN ANDERS BJØRKØY 4

Blitt skikkelig varm i trøya på midtbanesentralen. Vant en del dueller og hadde noen fine brudd i starten. Bortsett fra et par dueller var han usynlig de første 45 minuttene. Stygg feilpasning på tvers til Simonsen på egen banehalvdel. Preget aldri kampen.

BJØRN HELGE RIISE 4

Flyttet over på venstre for både å komme lettere til avslutninger og skape rom for Johnsen. Virket ikke å være helt på hogget på den uvante plassen. Kvikkere i minuttene etter hvilen, men ble borte offensivt samtidig med at LSK ble presset tilbake.

ARILD SUNDGOT 4

Flotte scoringer mot Sandefjord. Var så godt som usynlig da LSK skapte null og niks den første halvtimen. Et par åpnende pasninger etter pause, men helt ufarlig inne i boksen. samvittighetsfull jobbing defensivt.

NOSA IGIEBOR 4

Stort sett feilvendt da han fikk ballen den første halvtimen. Råsterk i de situasjonen selv om tyngdepunktet så litt baktungt ut. Flyttet ned på midtbanen da Kippe måtte gi seg. Prøvde skuddfoten flere ganger og flikket Riise fint igjennom tidlig etter pause. Heldig som ikke ble utvist etter konfrontasjon med Bjarnason i samme situasjon som han fikk gult.

SUM 11 MANN: 48

INNBYTTERE:

EDWIN EZIYODAWE 4

(52 min. for Kippe).

Flotte kombinasjoner med Riise og Igiebor rett etter pause. Meget sterk da han holdt lekestue med Berntsen og ble snytt for corner på LSKs første sjanse etter pause. Fløy veldig mye i offside og utnyttet ikke ekstremkvalitetene sine godt nok. Burde spilt en fri Tokstad i feltet med kampens siste spark på ballen.

SUM 12 MANN: 52

KRISTOFFER TOKSTAD

(27 min. for Mouelhi).

Debutant i Tippeligaen. Burde fått sjansen til å avgjøre da Edwin rotet i feltet på overtid.

DOMMER

ESPEN BERNTSEN 4

Blåste veldig mye mot LSK før pause. Arild Sundgot ble da snytt for flere frispark i liknende situasjoner. Soleklart kort til Eriksen. Gjorde rett da ballen traff hånda til Berntsen i feltet. Brukte også fordelen fint i flere situasjoner.

ANALYSEN

Bunnkamp mellom to lag med helt forskjellige formkurver. Og viktigheten av kampen syntes godt fra start av med svært mange feilpasninger.

Men denne gangen trengte ikke LSK mer enn én målsjanse for å finne nettmaskene. Johnsens heading var både klinisk presis og befriende for et LSK-lag som ikke kan være fornøyd med de offensive prestasjonene i første omgang. Etter pause tok kanarifuglene kommandoen fra start og skapte flere hjørnespark, men supporterne satt nok med hjertet i halsen da Pratto kom alene med Fredrikson. Finnen reddet glimrende.

Trenden med Lyn-press fortsatte og da argentineren fikk sin andre mulighet var utlikningen uunngåelig. Den var også fullt fortjent.

På bakgrunn av den siste halvtimen skal LSK være veldig glade de fikk med seg poeng – i kampen det var viktigst å ikke tape.

Per Morten Sødal og Morten Svesengen

Artikkeltags