Børsen: Lyn-LSK

Artikkelen er over 12 år gammel
DEL

Lyn – Lillestrøm 0-4 (0-1)

Kampkarakter: 7

Stadionstemning: 7

Mål: 0-1 (6) Olivier Occean (Khaled Mouelhi), 0-2 (str. 58) Khaled Mouelhi, 0-3 (74) Olivier Occean (Khaled Mouelhi), 0-4 (86) Khaled Mouelhi.

Gult kort: Jo Tessem, Lars Kristian Eriksen, Lyn. Bjørn Helge Riise, LSK.

Tilskuere: 6.025.

Målsjanser: Lyn 2, LSK 10.

Cornere: Lyn 3, LSK 7.

LSK (4-3-3):

Otto Fredrikson 6

Første kamp som førstevalg. Satt på få prøver den første halvtimen. Etter hvert ga medspillerne ham litt å gjøre med upresise tilbakespill. Meget god til å sette i gang spillet. Slet mer med presisjonen på de lange oppspillene. I feltet var han tryggheten selv.

Anders Rambekk 5

Full kontroll defensivt mot farlige Hoff før pause. Gjorde få feil, men virket likevel ikke like trygg og bestemt som han kan være på sitt beste før hvilen. Mye bedre etter. Da var høyrebacken tilbake på sitt beste.

Pål Steffen Andresen 5

Solid i alt han foretok seg før pause. Nær scoring da headingen hans ble blokkert foran Lyn-målet. Hadde full kontroll sammen med Kippe bak der på det som etter hvert ble en ganske rolig dag på jobben.

Frode Kippe 5

Meldte seg klar til tjeneste etter smellen han fikk i sist kamp. Involvert i mange dueller med Powell. De vant omtrent like mange hver. Styrte laget med jernkontroll mot et Lyn-lag som effektivt ble gjort svake.

Shane Stefanutto 5

Veldig aktiv i åpningen. Flink til å bryte foran og å sette i gang spillet bakfra. Mer varierende når det gjaldt pasningskvaliteten. Bakover hadde han full kontroll på alt unggutten Knutzon foretok seg.

Espen Søgård 6

Løp mange meter på midten og var sterkt medvirkende til at LSK vant nesten alt på midten. Voldsom jobb også på offensiven i andreomgang. Av og til for ivrig og ukonsentrert i pasningsspillet.

Khaled Mouelhi 9 BB

Tok tak i kampen umiddelbart og strødde om seg med krempasninger. Forspillet til 1-0 var av ypperste merke. Før 3-0 enda mer elegant. Meget god resten av kampen også. Bombesikker på straffesparket og på hans store dag gikk selvfølgelig også frisparket fra midtbanen inn.

Simen Brenne 5

Aktiv og god da LSK eide Ullevaal-gresset i begynnelsen. Begynner å finne seg til rette. Selv om han kom i skyggen av kollega Mouelhi leverte Simen en god kamp på Ullevaal. Kom bare nesten til avslutninger i går.

Bjørn Helge Riise 6

Lite med i spillet i begynnelsen. Heller ikke helt venn med ballen. Spilte seg opp utover i førsteomgangen. Noen centimeter unna mål da Occean spilte ham fram. Meget god etter hvilen da LSK stormet framover.

Olivier Occean 8

Bevegelig og sterk fra start. Flott løp og kontant avslutning da han ordnet 1-0. En konstant trussel for et Lyn-forsvar som neppe koste seg i hans nærvær. Tommy Berntsen orket bare én omg. Vertene fikk det ikke lettere etter pause da hele LSK stormet i angrep. Scoret to i en kamp for første gang i år – og kunne scoret enda flere. Enorm kamp.

Magnus Myklebust 5

Mye involvert i starten da LSK styrte alt. Forsvant litt utover i 1. omg. Våknet til liv etter pause. Fin prestasjon før straffesituasjonen. Burde fått mer ut av sjansen han fikk rett etter 2-0.

SUM 11 MANN: 65

INNBYTTERE

Arild Sundgot

(1 min.for Brenne).

Karim Essediri

(1 min.for Myklebust).

DOMMER:

Svein Oddvar Moen 5

Ble ikke LSKs favorittdommer etter kampen i Bergen. Gjorde en grei jobb uten kontroversielle situasjoner. God på fordelsbruk. Tvilsomt om LSK skulle hatt straffespark siden forseelsen startet utenfor.

ANALYSEN:

LSK med seierspress på seg for å holde følge med Brann i toppen. Kanarifuglene så ut til å skjønne alvoret og gikk rett i strupen på et Lyn-lag som fikk et tungt skadeforfall fra Edu på oppvarmingen.

LSK eide Ullevaal-gresset de første 25 minuttene og burde ledet mer enn 1-0. Men laget manglet trøkket på den siste tredjedelen.

Det som var savnet før pause, kom til gagns etter hvilen. En fantastisk angrepsomgang av LSK.

Til slutt stoppet det på 4-0, og da var ikke et mål for lite. En maktdemonstrasjon av LSK. Kan nok ikke unngå gullprat etter denne kampen.

Vurdert av Per Kristian Torvik og Morten Svesengen

Artikkeltags