Børsen: Lyn-LSK (cup)

Artikkelen er over 12 år gammel
DEL

Lyn – Lillestrøm 0-1 (0-0)

Kampkarakter: 5

Stadionstemning: 6

Kvartfinale i NM, Ullevaal.

Mål: 0-1 (66) Frode Kippe (Riise).

Gult kort: Chinedu Obasi Ogbuke (Edu), Magnus Powell, Paul Obiefule, alle Lyn, Frode Kippe, Espen Søgård, Khaled Mouelhi, alle LSK.

Rødt kort: Magnus Powell, Lyn (79).

Tilskuere: 3.425.

Målsjanser: Lyn 10, LSK 6.

Cornere: Lyn 12, LSK 5.

LSK (4-3-3):

Otto Fredrikson 7

Har vært helt rå på trening den siste uka. Utrolig vanskelig å score på, men ikke 100 prosent i involveringene i feltet og med beina i går. Har tatt kvantesprang etter at han ble førstekeeper. Alle "nullene" gir åpenbart selvtillit.

Anders Rambekk 5

Neste års erstatter ble klar denne uka (Pedersen). Motstander Hoff som vanlig uberegnelig, men Rambekk hadde grei kontroll. Stødig, men aldri spektakulær i stilen. Gjør det safe hele veien, og vinner på det.

Pål Steffen Andresen 6

Imponert voldsomt den siste måneden. Moden og moderne i stilen og hurtighet få kan matche – bare spør Magnus Powell som ble fraløpt til de grader. Problemer med Edus fotarbeid han også, men patent kamp. God i lufta mot Powell.

Frode Kippe 5

Edu en ny trussel fra forrige gang, og kapteinen hadde tydelig mye respekt for spissen. Fikk LSKs første (!) gule kort i cupen denne sesongen og snuste på rødt en stund. Uheldig og skled foran Lyns megasjanse ved Hoff. Herlig nikk til 1-0.

Shane Stefanutto 5

Omtales av mange som Tippeligaens beste venstreback. Tok seg veldig god tid på dødballer, noe som irriterte Lyn-tilhengerne. Hadde tendenser til ruse oppi motstanderen og solgte seg tidlig. God sikringsjobb i midten i 2. omgang.

Espen Søgård 5

Evighetsmaskinen er etablert på laget igjen. Helhjertet i sine returløp og fanget opp mange baller. Anonym offensivt med få tellende bidrag i 1. omgang. Offer for flere stygge taklinger bakfra. God arbeidsinnsats, middels med ballen.

Khaled Mouelhi 5

Gjorde det "umulige Mouelhi" mot Lyn sist. Ikke dominerende i innledningen med et par sleivpasninger. Likevel briljant til tider med åpnende pasninger. Trekkes for et svakt straffespark rett etter pause.

Simen Brenne 4

Har vist gryende form i sommer, men tok et steg tilbake igjen før pause søndag. Ble ofte tatt da han forsøkte å føre ballen framover og var ikke veldig synlig i indreløperrollen. For lite involvert og for lite ballkontakt i lange perioder.

Bjørn Helge Riise 5

Skulle vise landslagsform foran Argentina. Gikk seg inn i vanskeligheter med ballen og fikk ikke blikket opp tidsnok. Som vanlig ble han bedre utover i kampen da løpskraften hans overgikk de andre. Meget god 2. omgang igjen i går.

Olivier Occean 5

Kvittet seg med måltørken for en uke siden. Sterk i kroppen og flink til å stusse videre, men ganske ufarlig i bakrommet mot Lyns unge og lovende stopperpar. Sleit med å komme i scoringsposisjoner og mer tannløs enn forrige gang.

Magnus Myklebust 4

Terroriserte backen Eriksen sist. Fikk en smell tidlig og virket litt hemmet av denne. Kom sjelden rundt i innleggsposisjon før pause. Opptrådte mer direkte etter pause da han utfordret inn i banen. Byttet ut etter 65 minutter etter en middels kamp.

SUM 11 MANN: 56

INNBYTTERE

Arild Sundgot

(25 min. for Myklebust). LSK scoret faktisk på corneren rett etter Sundgot kom inn. Smart og rolig med ballen mot slutten.

DOMMER:

Svein Erik Edvartsen, Hamar 6

Har hatt tendenser til "å tilte" i store kamper. God åpning da han ga korrekte kort, og burde faktisk gitt enda flere for stygge taklinger. Tvilsom straffe til LSK. Ellers myndig og bestemt.

ANALYSEN:

Henning Berg hadde gjort fem endringer på Lyn-laget som ble slaktet av LSK i serien for en uke siden. LSK kom uendret til revansjoppgjøret og stolte på at de samme gutta kunne fikse semifinale. Det ble en langt jevnere forestilling enn forrige gang lagene møttes, og Lyn var mer på hogget, ikke uventet. Hjemmelaget hadde også de klart største sjansene før pause, mens LSK sleit med å kombinere, og det var sjelden å se flere trekk på rad.

Det begynte bedre etter pause, men Mouelhi misset en gyllen mulighet fra straffemerket i det første minuttet. Men tonen var satt, og laget blåste nytt liv i myten om at de er et dødballag da Kippe majestetisk skarvet inn ledermålet etter corner. Derfra og ut handlet det om å være profesjonelle og fullføre jobben LSK var kommet for.

Vurdert av Espen Solbakken og Morten Svesengen

Artikkeltags