Børsen: LSK-Viking

Artikkelen er over 12 år gammel
DEL

Lillestrøm – Viking 4-1 (1-1)

Kampkarakter: 8

Stadionstemning: 8

Åråsen stadion.

Mål: 0-1 (7) Peter Ijeh, 1-1 (27) Magnus Myklebust (Kasey Wehrman), 2-1 (71) Bjørn Helge Riise (Magnus Myklebust), 3-1 (73) Magnus Myklebust (Arild Sundgot), 4-1 (86) Olivier Occean (Pål Steffen Andresen).

Gult kort: Kasey Wehrman, Simen Brenne, LSK, Peter Ijeh, Jone Samuelsen, Nicolai Stokholm, Viking.

Rødt kort: Peter Ijeh (28) og Jone Samuelsen (90), Viking.

Tilskuere: 9.371.

Målsjanser: LSK 9, Viking 2.

Cornere: LSK 4, Viking 3.

Dagens RB-kanarifugl: Magnus Myklebust.

LSK (4-3-3):

Heinz Müller 4

God i Ålesund for en uke siden, men fikk en marerittstart med tabbemål som følge av unødvendig retur. Ble med ett arbeidsledig da Viking fikk Ijeh utvist. Hadde kontroll på de få langskuddene som kom.

Anders Rambekk 5

Best da han sto høyt i banen og brøt foran Ødegaard. Ikke like mange innlegg som backkollega Shane, men fylte opp bra bak Riise i perioder. Spilte også for landslagsframtida og bør være med i neste Norge-tropp.

Pål Steffen Andresen 5

Nær scoring etter bare to minutter på corner. Slet med å markere Ijeh i starten, en annen type motstander i Sigurdsson etter pause. Kunne avansert med ballen enda oftere enn han gjorde.

Frode Kippe 5

Ble litt rådvill og nølende da Viking kontret med mange spillere. Kom opp i noen vanskelige situasjoner med Ijeh luskende rundt beina. Naturlig nok bedre kontroll i 11 mot 10.

Shane Stefanutto 7

Ble ryggende da Viking kontret inn 0-1. Spilte med stor entusiasme og årvåkenhet. Berg var en lei motstander da han tok ut ekstrem bredde, men australieren klarte brasene glimrende. Stor angrepslyst i 2. omgang.

Bjørn Helge Riise 7

Fødsel og to kamper mot eks-klubber på seks dager. Enorm løpskapasitet som LSK drar stor nytte av. Er så helhjertet i alt han gjør og kombinerer løpskraft med teknikk. Mer borte i 2. omgang, men herlig scoring.

Kasey Wehrman 4

Beholdt plassen og holdt Mouelhi på benk. Er genial og overdristig innenfor samme kampen. Har nydelig assist på Myklebusts mål, men også farlige balltap og dårlige pasninger. Røff match mot Stokholm. Byttet ut.

Simen Brenne 5

Har lengtet etter å få kickstartet sesongen. Ble løpende etter Samuelsen på 0-1-kontringen. Strevde med å komme inn i boksen. Viste flere bevis på at han er en klassespiller. Tok ut alt og fikk hvile etter at laget tok ledelsen.

Magnus Myklebust 8 BB

Utrolig dyktig til å snike seg bak backene (jfr. 1-1-målet). Ekstremt mye involvert med sitt lave tyngdepunkt og lurhet i det LSK skapte før pause. Fortsatte storspillet etter pause. Både flest mål og assists i Norge.

Arild Sundgot 5

Forsøkte ofte å heade ned til medspillere, men traff sjelden. Bedre med føttene, fine flikker og en knallhard avslutning i stanga. God 2. omgang der han møter ballen og sprer den til kantspillere og backer.

Olivier Occean 5

Spilt "ute av posisjon" (venstre ving) igjen av Nordlie. Dermed kom han heller ikke til avslutninger så ofte lenger. For mye feilvendt og langt unna kassa. Det herlige målet til slutt bør reparere en noe skrantende selvtillit.

SUM 11 MANN: 60

INNBYTTERE

Khaled Mouelhi

(23 min. for Wehrman). Kom inn rett før LSK avgjorde, og dermed en heldig inntreden.

Espen Søgård

(18 min. for Brenne). Inn mellom de to kjappe LSK-målene. Bidro til å trygge poengene.

Karim Essediri

(2 min. for Sundgot).

DOMMER:

Tom Henning Øvrebø, Nordstrand 4

Kortene satt langt inne helt til Ijeh tiltet. Da kom begge farger. Viking burde hatt frispark rett før 1-1.

ANALYSEN:

Viking kom med en offensiv oppstilling og sto høyt med mange mann. Det var også slik de tok ledelsen, da de lå igjen med tre mann på topp på en LSK-corner for deretter å kontre. Målet rystet åpenbart serielederen, for spillerne gjorde mange rare valg med ballen.

Et avgjørende øyeblikk kom i det 27. minutt da Myklebust utlignet vakkert. Ijeh snakket på seg rødt kort. Det forventede stormløpet etter pause med 11 mot 10 lot vente på seg, og det var sjansefattig lenge. To mål på to minutter senket Röslers lag, og igjen var det sunnmørsmagien til firmaet Riise/Myklebust som avgjorde for LSK. Herlig punktum av Occean.

Vurdert av Per Kristian Torvik, Morten Svesengen og Espen Solbakken

Artikkeltags