Børsen: LSK-Vålerenga

Bildeserie

Publikumsbilder LSK-VIF

Artikkelen er over 6 år gammel
DEL

Skaff deg RB+ og les alt – 5 kroner for 5 uker!

Lillestrøm – Vålerenga 0-1 (0-0)

Åråsen.

Mål: 0-1 (72) Håvard Nielsen.

Gult kort: Paul Obiefule, Lars Kristian Eriksen, LSK. Kristofer Hæstad, Andreas Nordvik, Vålerenga.

Rødt kort: Paul Obiefule, LSK (90 +3, andre gule).

Tilskuere: 8.344.

Målsjanser: LSK 4, VIF 3.

Cornere: LSK 5, VIF 2.

Dagens kanarifugl: Ohi Omoijuanfo.

LSK (4-4-2):

STEFAN LOGI MAGNUSSON 6

Et svakt utkast, ellers full kontroll i en førsteomgang hvor han ikke måtte redde mer enn ett skudd. Ikke mye å gjøre i første halvdel av 2. omg. heller. Hentet fram en kjemperedning da Gunnarson fikk en stor sjanse. Sjanseløs da Nielsen sto alene foran ham og laget 0-1 minuttet etterpå.

KARIM ESSEDIRI 4

Fikk tillit igjen etter en kamps disiplinærstraff. God dødball tidlig da han fant hodet til Kippe. Ingen sjanser på ok dødballer i resten av kampen. Grei defensivt til han helt ute av posisjon da VIF scoret seiersmålet. Håpløst da han spilte tilbake til keeper som var oppe på corner.

STEINAR PEDERSEN 5

Tilbake i startoppstillingen etter karantene. Rolig og sikker i alt han foretok seg før pause. Skjermet ballen ut ved flere anledninger. En gang ble han meid ned av Gunnarson. Gode klareringer i hele kampen. Forfulgte en ball høyt i banen og ble utspilt i forkant av Vålerengas mål.

FRODE KIPPE 6

Nær scoring på stuss etter dødball tidlig i kampen. Kom ikke til flere avslutninger. Vant alt av dueller defensivt og var en bauta i et forsvar som lenge holdt gjestene unna store sjanser. Ble alene bakerst da høyresida var høyt i banen før 0-1, men burde prioritert markering av Nielsen. Uheldig at innlegget gikk mellom beina hans.

LARS KRISTIAN ERIKSEN 4

Startet igjen på venstresiden etter en gjesteopptreden på favorittsiden, høyre. Med unntak av et par farlige klareringer ut av eget felt klarte han seg greit defensivt lenge. Men kom flere ganger ut av posisjonen på det som så ut til å være glatte sko. Fikk gult og må stå over neste kamp.

ERLING KNUDTZON 3

Med fra start igjen etter en kamp på benken. Litt på etterskudd både offensivt og defensivt i starten. Pådro seg derfor noen unødvendige frispark. Kom lite med framover før pause. Også ganske anonym i 2. omg. før han kom til et par innlegg midtveis. Ble byttet ut, men for seint.

PAUL OBIEFULE 4

Forferdelig i åpningsminuttene da han enten tapte dueller eller ga ballen til VIF-spillere. Spilte seg kraftig opp utover i 1. omg. og balanserte midtbanen med Gabrielsen. Brøt flere ganger godt etter pause, men slurvet ofte med pasningene. På etterskudd på 0-1. Utvist på overtid.

LUNAN RUBEN GABRIELSEN 5

Startet sentralt på midten for første gang siden juli. Balanserte midtbanen med kloke bevegelser og rolig ballbehandling det meste av kampen Også fint driv med ballen da han satte fart, men slurvet litt for ofte med de korte avleveringene. Noen feilvurderinger mot slutten.

STIAN RINGSTAD 5

Flyttet fra backen og opp på midtbanen. Meget frisk i åpningen. Satte fart og utfordret hver gang. Viste at selvtilliten begynner å bli bra. Ble flere ganger meid ned av VIF-spillerne. Hæstad fikk korrekt kort, dos Santos burde også hatt det. Traff ikke helt med innleggene, men mange positive initiativ.

OHI OMOIJUANFO 6

Inn i den dype spissrollen da Sigurdarson skadet seg på trening. Stusset fri spisskollega Gulbrandsen tidlig. Flink til å skaffe seg plass og holde på ballen. Matchet VIF-stopperne godt i lufta. Flott stikker til spisskollegaen rett etter pause. Av og til litt dårlig førstetouch. Men LSKs beste som erstatter for islandske Sigurdarson.

FREDRIK GULBRANDSEN 5

Stor sjanse da han kjempet seg fri etter 5 min., men avslutningen ble enkelt reddet av keeper. Litt for hissig på å ta med ballen framover. Kan ta det med ro noen ganger. Fikk en flott stikker fra Omoijuanfo i starten av 2. omg., men avsluttet ble for dårlig. Hans tredje sjanse taklet han i stanga.

SUM 11 MANN: 53

INNBYTTER:

MATHIS BOLLY

(10 min. for Knudtzon).

Kom inn da LSK jaktet utlikning. En del involvert, men kom ikke i noen drømmeposisjoner.

DOMMER:

SVEIN-ERIK EDVARTSEN 4

Valgte en ganske høy frisparklinje, men klarte ikke å gjennomføre den hundre prosent. For mange 50/50-situasjoner gikk i bortelagets favør til å få godkjent. Uforståelig at både dos Santos og Gunnarsson slapp unna gult for tøffe taklinger. Hæstad kunne også vært utvist.

ANALYSEN:

LSK kom til dette lokaloppgjøret med tre strake tap i serien og fire hjemmetap på rad for erkerivalen Vålerenga. Vertene sto høyt fra start, og det kollektive presset satt bra. Skapte også to tidlige sjanser. Den ene da Gulbrandsen kom gjennom alene, den andre på dødball da Kippe stusset ballen utenfor. LSK var aggressive i presset og lyktes nærmest hundre prosent med sin taktikk. Med unntak av en tidlig sjanse til Hæstad, holdt de VIF unna sjanser til drøyt 70 min. var spilt. Da fikk gjestene to store i løpet av ett minutt og på den siste ble det mål. LSKs unge gutter maktet aldri utlikne.

Vurdert av Per Kristian Torvik, Per Morten Sødal og Morten Svesengen

Artikkeltags