Børsen: LSK-Vålerenga

Artikkelen er over 10 år gammel
DEL

Lillestrøm – Vålerenga 1-2 (0-1)

Åråsen

Mål: 0-1 (23) selvmål Occean, 0-2 (80) Mostafa Abdellaoue, 1-2 (90) Frode Kippe (Lunan Ruben Gabrielsen).

Gult kort: Espen Søgård, LSK.

Tilskuere: 10.287.

Målsjanser: LSK 5. VIF 5.

Cornere: LSK 6. VIF 6.

Dagens kanarifugl: Mathis Bolly.

Stadionstemning: 7

Kampkarakter: 4

LSK (4-4-2):

OTTO FREDRIKSON 4

Resolutte inngripener i feltet i starten. Utspilt da Vålerenga tok ledelsen. Nesten som vanlig flere dårlige igangsettinger og virker heller ikke å ha selvtilliten han har på sitt beste. 2-0 var ikke umulig å hindre.

LUNAN RUBEN GABRIELSEN 4

Større ilddåp er det knapt mulig å få, med Vålerenga og Moa foran seg. Frisk i starten og kom flere ganger til gode innleggsmuligheter. En del slurvete pasninger og klareringer og flyttet over på motsatt side etter halvtimen. Junior da Mos avgjorde kampen. Slet med glatte sko.

HÅVARD NORDTVEIT 5

Inn på favorittplassen som følge av Andresens skade, men måtte ut på backen igjen da Riseth kom på banen etter halvtimen. Godt backspill da Berre kom gjennom både før og etter pause. Slet med varierende pasningskvalitet gjennom hele kampen.

FRODE KIPPE 5

13 år eldre enn nest eldste i forsvarsfireren. Parkert av Fredheim Holm allerede før halvminuttet var spilt. Også svakt å lage frispark på Leigh da LSK var fire mot én. Vant som vanlig de fleste duellene i lufta og spilte også på underlaget.

STIAN RINGSTAD 4

Fikk fornyet tillit etter en solid tippeligadebut i Ålesund. God kontroll på Leigh og et par drivende raid framover den første halvtimen. Fikk en smell og hadde problemer i minuttene før han måtte forlate banen.

BJØRN HELGE RIISE 4

Mye involvert og trakk også en del innover i starten. Fikk en smell etter Hagens pansertakling, men kom seg på beina igjen. Slet imidlertid med skaden, forsvant ut av kampen og måtte forlate banen etter halvtimen.

KHALED MOUELHI 3

Så strålende ut i oppkjøringen, men den siste drøye måneden har vært svak for tunisieren. Håpløs løsning på Gabrielsens lurvete pasning da han spilte den rett til motspiller etter halvspilt førsteomgang. Mange svake pasninger og virket veldig misfornøyd med egne prestasjoner før hvilen. Vesentlig bedre de siste 45 minuttene.

ESPEN SØGÅRD 5

Tilbake fra start mot laget han elsker å slå. Ingenting å si på viljen, men utførelsen med ball er ikke Søgårds sterke side. Samlet også opp sesongens første gule før pause. Drivende god da LSK tok tak i kampen etter pause.

MAGNUS MYKLEBUST 5

Lite involvert og virket anonym. Men de gangene han fikk ballen valgte venstrekanten fornuftige løsninger. Flink til å utfordre og også en bidragsyter etter pause.

ARILD SUNDGOT 3

Foretrukket framfor Eziyodawe etter en svipptur innom benken sist. Fikk ikke dreis på headingen på Riises tidlige corner. Vanskeligere på brasse da Perkins var på bærtur. Ballen virket på gå litt for fort for storscoreren. Korrekt og byttet ut da han heller ikke var i stand til å prege kampen etter pause.

OLIVIER OCCEAN 3

Tøft mot fysiske Hagen og Muri og virket mye mer tilpass da han fikk ballen rettvendt i bakrom. Nådde kun opp til å stusse ballen i nette da gjestene tok ledelsen. Virker klønete med ballen i beina. Uflaks da skuddet hans ble styrt utenfor ti minutter ut i andreomgangen, men kanadieren er også langt unna toppformen.

SUM 11 MANN: 45

INNBYTTERE:

MATHIS BOLLY 5

(60 min. for Riise).

Friskt pust og var uromoment med en gang han kom på banen. Fikk et farlig skudd blokkert av Hagen. Strålende forarbeid før Occeans gedigne sjanse etter hvilen. Forsvant litt ut av kampen en periode.

VIDAR RISETH 5

(57 min. for Ringstad).

Ute siden La Manga og mangler kamptrening. Kom også til syne de første minuttene da han blant annet ble lett bytte for Berre i boksen. Virket mye varmere i trøya etter pause, da også trykket mot LSK-målet var fraværende.

EDWIN EZIYODAWE 4

(35 min. for Sundgot).

Spilte på små marginer og det resulterer i en del merkelige feil. Fin vending da han skjøt utenfor etter halvspilt andreomgang og også en annen god avslutning Perkins så vidt fikk fingrene på.

SUM 14 MANN: 59

DOMMER

TOMMY SKJERVEN 5

Usynlig og blåste knapt nok frispark den første halvtimen. Valgte ikke å gi Søgård gult da han felte bakfra, men på en langt mindre forseelse minutter senere. La frisparklinja høyt. Det var lurt.

ANALYSEN

Den svake starten til begge lagene la ingen demper på følelsene før lokaloppgjøret. LSK kom best i gang, men en blanding av skader og Vålerengas ledermål første til at kvaliteten sank dramatisk før pause. Den siste halvtimen av første omgang var rett og slett svak.

LSK kom ut som et nytt lag etter hvilen og kun små marginer skilte både Occean og Eziyodawe fra utlikning. Men som Åråsen ble gjennombruddet fra Moa Abdellaoue. Denne gang var det lillebror Mos som gikk satt inn sitt første tippeligamål da han grunnlurte Gabrielsen.

Kippes redusering kom for sent og LSK er igjen blitt et bunnlag.

Per Morten Sødal og Morten Svesengen

Artikkeltags