Børsen: LSK-Vålerenga

Artikkelen er over 12 år gammel
DEL

Lillestrøm – Vålerenga 0-1 (0-1)

Kampkarakter: 5

Stadionstemning: 8

Åråsen.

Mål: 0-1 (18) Morten Berre.

Gult kort: Dan Anton Johansen, Khaled Mouelhi, LSK. Allan Jepsen, Morten Berre, VIF.

Tilskuere: 11.437.

Målsjanser: LSK 2, VIF 5.

Cornere: LSK 6, VIF 7.

Dagens kanarifugl: Pål Steffen Andresen.

LSK (4-3-3):

Heinz Müller 6

Kan ikke lastes for VIFs ledermål. Gjorde i tillegg en meget god redning på Fredheim Holms sjanse, og var ved siden av Andresen den eneste som kunne være bekjent av førsteomgangen. Gjorde flere gode redninger etter pause. Våken da han slo Fredheim Holms bananskudd over.

Dan Anton Johansen 2

Tilbake fra start for første gang siden april. Fikk VIF-debutanten Brix som motstander. Klarte seg greit defensivt. Offensivt var det langt unna det nivået som kreves. Slurvet enormt med pasningene. Pådro seg sesongens andre gule kort og ble byttet ut ved pause.

Pål Steffen Andresen 6

Sterk i duellene. Ryddet unna det som kom og var den eneste LSK-spilleren som var god før pause. Fulgte opp med godt spill også etter pause. Tar oftere initiativ framover og er på vei til å bli en meget god midtstopper.

Anders Rambekk 5

Varierte fra det meget gode til det svake de første 45. min. Gjorde mange kloke valg defensivt. Men hadde flere dårlige pasninger. Spilte seg opp etter pause da han hadde flere gode initiativ offensivt. Totalt sett en brukbar kamp av Rambekk.

Shane Stefanutto 2

Startet kampen med to "snøball-innlegg", og etterpå ble det mest middels eller dårlig fra venstrebacken. Virket stresset hver gang han var involvert og var ikke å kjenne igjen fra formen de siste ukene. Slo forferdelige dødballer etter å ha satt de bra mot Brann sist. Skulle det ikke mer til enn kjøp av en konkurrent for å få ham ut av fatning?

Khaled Mouelhi 3

Løp mye, men virket litt for stresset de gangene han hadde ballen. Hadde LSKs eneste sjanse før pause, men både burde og kunne gått lenger før han avsluttet. Inn som sentral etter pause. Kom mer med i kampen, men gjorde for mange feil med ball. Pådro seg sesongens tredje gule og må stå over mot Rosenborg.

Kasey Wehrman 3

Fikk aldri noe grep om midten før pause, og ble etter hvert veldig anonym. Rotet vekk ballen for ofte og fikk aldri brukt sin gode pasningsfot. Byttet ut ved pause da trener Nordlie måtte gjøre noe etter årets svakeste omgang.

Simen Brenne 4

Lite involvert før pause. Lyktes heller ikke de få gangene han hadde ballkontakt før pause. Mer involvert da LSK tok over styringen i 2. omg. God avslutning på halvvolley etter corner, men avslutningen gikk like over mål. Var ofte inn i boksen og så ut som en av få LSK-spillere som kunne scoret.

Bjørn Helge Riise 5

Fikk kapteinsbindet i Kippes fravær. Fant seg ikke like godt til rette på høyrekanten i åpningsomgangen som ønsket. Mye bedre etter pause da han var tilbake som indreløper. Da kom han inn i kampen og var arkitekten bak flere gode angrep. Men også Riise ble stresset av å ligge under og valgte ofte tidlige løsninger.

Arild Sundgot 3

Tapte nesten alle dueller mot VIF-stopperne innledningsvis. En blek førsteomg. av tidenes LSK-toppscorer. Bedre med etter hvilen da LSK fikk ballen oftere langs bakken og gjennom midtbanen.

Magnus Myklebust 3

Fikk veldig lite til og var ganske anonym i åpningsomgangen. Våknet litt mer til liv etter pause da LSK var mer med i kampen. Men har ikke den samme flyten og formen som før skulderskaden. Mangler for tiden den touchen som skal til for å lykkes. Byttet ut i sluttminuttene.

SUM 11 MANN: 42

INNBYTTERE

Espen Søgård 5

(45 min. for Johansen)

Inn på høyrebacken. Gikk foran og viste vilje da LSK jaget utlikning. Gjorde en grei omgang som back og bidro i hvert fall til at LSK hevet seg noe etter pause.

Pål Strand 4

(45. min. for Wehrman)

LSK savnet sårt en pasningsfot og en "VIF-dødar" i 2. omg.. Da var Strand svaret. Slo betydelig bedre dødballer enn Stefanutto, men kom ikke nok med i spillet til å prege kampen.

Tore Andreas Gundersen

(2. min. for Myklebust)

SUM 13 MANN: 51

DOMMER:

Terje Hauge, Olsvik IL 6

Full kontroll på en kamp som aldri ble vanskelig å dømme. Ikke minst takket være hans innsats. Ingen kontroversielle avgjørelser.

ANALYSEN:

LSK uten tap for erkerivalen siden 2004 før denne. Laget virket noe overtent fra start og valgte for ofte tidlige løsninger på førstebevegelse.

Jevn kamp fram til Vålerenga tok ledelsen på dødball, men det var Oslo-laget som med sitt aggressive og høye press hadde satt standarden.

Etter ledermålet klarte ikke LSK å heve seg i det som ble årets svakeste omgang. Vålerenga v ar ført på alt. De vant den første ballen og de vant nesten alle andreballene. To gode LSK-angrep i sluttminuttene av omgangen var LSKs eneste beholdning.

To bytter i pausen satte litt mer fart på hjemmelaget. De overtok styringen, men klarte aldri å sette Vålerenga under hardt press i jakten på utlikning. Det ble etter hvert mest pumping av ball opp mot et VIF-forsvar som hadde full kontroll og gjestene vant fullt fortjent.

Vurdert av Per Kristian Torvik og Morten Svesengen

Artikkeltags