Børsen: LSK-Tromsø

Artikkelen er over 11 år gammel
DEL

Lillestrøm - Tromsø 0-3 (0-2)

Kampkarakter: 5

Stadionstemning: 3

Åråsen.

Mål: 0-1 (10) Lars Iver Strand, 0-2 (32) Joel Lindpere, 0-3 (51) Tore Reginiussen.

Gult kort: Shane Stefanutto, LSK, Joel Lindpere, Tromsø.

Rødt kort: Khaled Mouelhi, LSK (10).

Tilskuere: 8.034.

Målsjanser: LSK 3, Tromsø 7.

Cornere: LSK 8, Tromsø 5.

Dagens kanarifugl: Simen Brenne.

LSK (4-3-3):

Otto Fredrikson 5

Nullen sprakk i Stavanger. Reddet straffe, men fikk liten hjelp av medspillerne på returen. Også lurt av Rambekks brøler forut for 0-2. To baklengs på to sjanser var demoraliserende saker for en keeper. Fikk noen redninger ut over da LSK tømte seg bakover.

Anders Rambekk 2

Bedyrer at alt fokus er på LSK. Flink til å dra av spillere som presset ham i går. Men det vi vil huske med gru fra denne kampen er tilbakespillet som sendte Tromsø i føringen med 0-2. Helt håpløst backspill, og gjorde også veldig mye rart etter generalmissen.

Pål Steffen Andresen 3

Ny makker idet Kippe igjen sto over, og det virket ikke pottetett i midten. Lurt trill rundt av Strand forut for utvisningssituasjonen, og i Moldskred ble han faktisk også utfordret på hurtigheten. Andresens svakeste kamp denne sesongen.

Marius Johnsen 4

Sin andre tippeligakamp fra start for LSK. Lite våken på straffereturen som Strand scoret på. Sterk i luftrommet og hadde bra timing i hodespillet, men hadde trøbbel med farta på overganger i mot. Helt middels i en vanskelig kamp å spille midtstopper i. Uheldig med ny skade.

Shane Stefanutto 5

Ingen ren ving i mot i det Knutsen ikke er spilleren som utfordrer mot dødlinja. Hadde stort sett god kontroll defensivt på sin side. Noen dødballer gikk altfor langt bak i feltet. Enkelte skjønnhetsfeil med ballen trekker ned.

Bjørn Helge Riise 5

Tilbake i "hverdagen" etter landslaget, men i samme posisjon. Ofte ustoppelig, og ble mye holdt i trøya på vei fram. Hadde noen uforklarlige innlegg som havnet langt oppe på tribunen. Fikk ansvaret med Søgård om å løpe for tre på midten før pause. Virket frustrert.

Khaled Mouelhi -

Vært i Afrika og spilt landskamp. Fikk ni minutter på banen, og da rakk han å slå en feilpasning, en riktig pasning - og ble utvist for å ha revet ned Sigurd Rushfeldt innenfor 16-meteren. TIL-spissen var i klar scoringsposisjon, og dermed måtte "Kiko" i dusjen.

Espen Søgård 4

Søndagens kaptein. Fikk et par skuddmuligheter han blåste over før pause. Reiste seg etter en hard smell og løp utrettelig i midtbanen som var i undertall etter utvisningen. Sentral midtbane etter pause, men det ble bare med innsatsen i går.

Magnus Myklebust 4

Inne igjen da Brenne ikke startet. Gjenforent med Riise på kanten, en vellykket kombinasjon fra i vår. Det startet bra i går også, men i takt med at LSK havnet bakpå døde det også ut for Myklebust. Nær scoring på retur på skudd fra Brenne. Byttet ut.

Arild Sundgot 5

Mye opp og ned med Arild i år. Spilte en god 1. omgang i går, der han gjorde seg spillbar og traff medspillerne stort sett hver gang. Kom ikke til målsjanser, og ved pause ble han ofret for at det skulle mer løpskraft inn i 10-mannslaget.

Olivier Occean 6

Tung flyreise fra Toronto som oppkjøring. Var likevel kvikk og fin i innledningen og var det nærmeste LSK kom scoring før pause. Flere gode kombinasjoner med Sundgot uten at det ble veldig farlig. Sto på helt til slutt og viste både god moral og ferdigheter.

INNBYTTERE:

Simen Brenne 6

(45 min. for Sundgot).

Inn for å styrke midtbanen som Riise og Søgård var alene om før pause. Var frisk og kreativ den omgangen han fikk. Også nær scoring og viste mye bra, selv om kampen var tapt for laget.

Dan Anton Johansen

(18 min. for Johnsen).

Inn som back (Rambekk inn som stopper) da Johnsen ble skadet.

Karim Essediri

(13 min. for Myklebust).

Inn som ren spiss på slutten. Tok noen dødballer.

SUM 11 MANN: 49

DOMMER:

Brage Sandmoen, Kjelsås IL 4

Korrekt rødt kort, men burde straffet TIL-spillerne med gule for stadige holdinger. Og gitt LSK straffe allerede i kampens første minutt. Feil idømt corner ga TIL 0-3.

ANALYSEN:

Lillestrøm tvunget til å vinne for å henge på Brann i gullkampen, og oppgaven var overkommelig på hjemmebane - selv om TIL har fått en god statistikk mot LSK de siste årene. Bortelaget fikk en optimal start med ledelse og en mann mer på banen etter at Mouelhi ble utvist.

Hjemmelaget førte faktisk kampen med en mann færre på banen, men en brøler fra Rambekk sendte kampen tilnærmet ute av rekkevidde. Alt gikk i mot hjemmelaget, og man så bokstavelig talt gullsjansen glippe i de første 45 minuttene.

0-3 rett etter pause kom på en feil idømt corner, og da var kvelden over for kanarifuglene. Hjemmelaget fortsatte å ha ballen mye, men de største sjansene falt til Tromsø på kontringer. Muligens var Tromsø også tilfreds med å la LSK ha ballen, for seieren var uansett sikret definitivt med det tidlige målet i 2. omgang.

Vurdert av Espen Solbakken og Morten Svesengen

Artikkeltags