Børsen: LSK-Strømsgodset

Artikkelen er over 10 år gammel
DEL

Lillestrøm – Strømsgodset 2-1 (2-0)

Åråsen.

Mål: 1-0 (17) Steinar Pedersen (Arild Sundgot), 2-0 (23) Edwin Eziyodawe (Arild Sundgot), 2-1 (73) Øyvind Storflor.

Gult kort: Ousman Nyan, Strømsgodset.

Tilskuere: 6.438.

Målsjanser: LSK 9. SIF 5.

Cornere: LSK 4. SIF 8.

Dagens kanarifugl: Steinar Pedersen.

Stadionstemning: 7

Kampkarakter: 6

LSK (4-4-2):

STEFAN LOGI MAGNUSSON 5

Storspilte i debuten og er allerede helt blant supporterne. Godt plassert og sikker i grepet de gangene gjestene kom til avslutning før pause. En feltmiss, men kompenserte med kanonredning på Pedersens avslutning rett før pause. Stygg miss på Storflors redusering.

KARIM ESSEDIRI 6

Tøff motstander i raske Andersson. Aktiv offensivt og bunnsolid bakover før pause. Kom til mange innlegg, uten at det ble farlig. Også god kontroll etter pause og viser tydelig at han stor selvtillit. Sto godt av trykket fra drammenserne mot slutten.

STEINAR PEDERSEN 7BB

Kamp mot klubben han forlot bare for noen uker siden. Og viste at det er av sine egne man skal ha det da han satte inn ledermålet. Stort sett god kontroll. Kunne nettet for andre gang etter halvspilt andreomgang, men skuddet gikk rett over. Framsto som forsvarssjef og ledertype da Strømsgodset satte inn sluttspurten.

FRODE KIPPE 5

Matchvinner i lokaloppgjøret. Rolig åpning og mest involvert i motstanderens boks. Men en viktig lang tå da Pedersen plutselig var alene foran mål. Kom for sent i forkant av spissens store sjanse minuttet før pause. Laget frisparket i forkant av reduseringen, selv om det nok var av det tvilsomme.

MARIUS JOHNSEN 5

Første kamp fra start etter akillesproblemene. Full kontroll på Storflor før pause. Ikke like mye i innleggsposisjon som kollega Essediri, men gjorde stort sett jobben defensivt.

KHALED MOUELHI 5

Inne i en god stim med to gode kamper på rad. Startet med noen svake pasninger, men flott innlegg i forkant av 1-0. Flinkt til å kombinere med Essediri, men Mouelhis innlegg er langt fra like gode som landsmannens. Litt for het da Igiebor var på tom kasse fem minutter før slutt.

ESPEN SØGÅRD 5

Ballvinner og stabilisator i midtbaneleddet. Den jobben gjorde Søgård godt da LSK styrte det meste før pause. Et stygt balltap førte til en halvsjanse for Pedersen. Også god da han valgte enkle løsninger etter pause, men ble mye rot da LSK falt i kvalitet.

NOSA IGIEBOR 6

Funnet seg mer til rette sentralt på midtbanen og utviklet den defensive delen av spillet. Ballvinneren og drivende god rettvendt. Flott forspill til landsmann Eziyodawes gigantsjanse etter drøye timen. Gjorde det for fikst de gangene han selv fikk sjansen inne i boksen. Feilprosenten økte utover i kampen.

MAGNUS MYKLEBUST 5

Parkerte Boldt (!) på fart tidlig og var frisk da LSK dominerte i starten. Ble mer usynlig utover i omgangen som en konsekvens at LSK ble høyrevridde. God defensiv jobb ved flere anledninger. Friske initiativ og fikk nesten straffe etter pause. Også involvert i flere gode kombinasjoner med blant annet Eziyodawe.

ARILD SUNDGOT 6

Folkets favoritt var et naturlig valg denne gangen. Anonym i starten, men headet kaldt ned til Pedersens ledermål. Enda finere var assisten til Eziyodawes 2-0. Sikkert pasningsspill og tok tunge løp for Igiebor da Strømsgodset trykket på mot slutten.

OLIVIER OCCEAN

Valgt for å skape trykk i boks, men pådro seg en lyskestrekk før ti minutter var spilt. Byttet ut og kan nok være ute en stund.

INNBYTTERE:

EDWIN EZIYODAWE 6

(76 min. for Occean).

Var nok svært skuffet over å ikke få starte. Ga svar på tiltale med flott scoring etter mindre enn ti minutter på banen. Bør stole enda mer på farten sin, starter ofte for sent i bakrom. Kom til LSKs første fire sjanser etter pause. Burde satt minst én av dem.

SUM 11 MANN: 61

JOHN ANDERS BJØRKØY

(10 min. for Myklebust).

Inn for å trygge seieren. Den jobben gjorde han greit.

DOMMER

TERJE HAUGE 6

La frisparklinja befriende høyt, men ble lurt av assistentdommeren da LSK fikk corner før 1-0. Flott fordel og avvente gult kort til Nyan. Også riktig å gi verken straffe eller kort for filming da Myklebust gikk over ende. Frisparket før reduseringen var av det tvilsomme slaget. To feil som trekker ned en ellers meget god kampledelse fra bergenseren.

ANALYSEN

Sekspoengskamp for LSK – og kanarifuglene gikk også rett i strupen på motstanderne fra start. Etter en liten down fikk laget også uttelling på sine to første sjanser. Da var det en snau time med full LSK-dominans, kun avbrutt av et par forsøk fra Godset-spiss Pedersen.

Etter pause hadde LSK en rekke muligheter til å få det avgjørende tredje målet, men ødslet med mulighetene. I stedet kom reduseringen etter en keepertabbe på et tvilsomt idømt frispark.

Da ble LSK grepet av panikk og de svake gjestene etablerte trygg. Ingen hadde blitt spesielt overrasket om utlikningen kom, men vertene holdt unna.

Til tre poeng – av det utrolig viktige slaget.

Vurdert av Per Morten Sødal og Morten Svesengen

Artikkeltags