Børsen: LSK-Strømsgodset

Artikkelen er over 12 år gammel
DEL

Lillestrøm – Strømsgodset 2-0 (1-0)

Kampkarakter: 7

Stadionstemning: 9

Mål: 1-0 (27) Magnus Myklebust (Espen Søgård), 2-0 (90) Arild Sundgot (Frode Kippe).

Gult kort: Espen Søgård, Frode Kippe, LSK.

Tilskuere: 7.499.

Målsjanser: LSK 9, Strømsgodset 2.

Cornere: LSK 10, Strømsgodset 6.

Dagens kanarifugl: Khaled Mouelhi.

LSK (4-3-3):

Otto Fredrikson 6

Har vært en stødig stand-in i år. Fikk gjøre et par tidligere redninger som bidro til selvtillit. Sjansen er stor om det er exit Müller at Otto blir førstekeeper nå. I feltarbeidet matcher han sin konkurrent med glans. Ikke baklengs i serien i år.

Anders Rambekk 5

Som Odd-klar må han motivere seg for å gi alt for LSK. Slapp motstanderne til bak ryggen sin to ganger i 1. omgang, begge ganger ble det skummelt. Tryggere defensivt etter hvert, Godset hadde ikke fart på den sida.

Pål Steffen Andresen 6

Blant lagets beste denne sesongen. Enorm til å løpe opp spisser på langpasninger, men når han skal slå de lange selv er det mer blandet kost. Flink til å bryte foran trege Godset-spisser og tøff i duellene.

Frode Kippe 6

Leder for landets gjerrigste forsvar, men åpnet med noen suspekte klareringsforsøk mandag og sleit med timingen. Tok Sørum ut av kampen og fikk Kovacs i fanget 2. omgang. Fikk strengt kort, årets sjette (ikke ny karantene). Resolutt i lufta.

Shane Stefanutto 5

Går inn trolig hans siste høst i klubben. Ivrig til å fylle på framover, men ble ikke alltid truffet presist så noen baller havnet utenfor sidelinja. God kontroll på småfarlige Ohr på kanten. For stor feilprosent på oppspillene langs kanten.

Espen Søgård 6

Nå trenger LSK Søgårds klubbhjerte. Så tent at han fikk sesongens første gule etter to minutter. Var sentral da han stusset corneren videre mot mål til Myklebust. Har oversikt og er blitt klart bedre til å motta og kontrollere ballen i mellomrommet.

Khaled Mouelhi 7

Mangler selvtillit i deler av spillet. Denne gang startet han høyt i banen for å ta ut Godsets Winsnes sentralt. Meget høy arbeidsmoral i går og dominerte matchen. Kunne spilt mer direkte noen ganger da han valgte det trygge.

Simen Brenne 5

Forferdelig nede i Luxembourg. Måtte ta seg noen pauser i Åråsen-heten, men løp mye og viste glimt av hva slags spiller han kan bli for Lillestrøm. Virker å være villig til å kjempe for karrieren sin i klubben og sto på forbilledlig i går, lettere å akseptere en feilpasning da.

Bjørn Helge Riise 6

Ikke like god i høst som i mai. Utrettelig i stilen og innsatsen virket smittende helt opp på tribunen. Lyktes ikke hver gang med ball, men ga seg aldri. Ga Bergdølmo en stri dag på jobben, men den siste finishen satt ikke alltid.

Olivier Occean 4

Toppscorer i behov av flere scoringer, men misset utilgivelig straffespark og fete måltilbud. Flere håpløse skudd fra langt hold, men på pluss-sida kommer flere vunnede hodedueller mot luftsterke forsvarere. Mye mer å gå på teknisk med ball.

Magnus Myklebust 6

Har vært småskadet hele den siste uka. På hugget i bakrommet bak Huusko og var nær ved å få uttelling. På rett plass på cornermålet og spilte i en av sine beste kamper på svært lenge. Hadde en svak back imot, og utnyttet det. Burde scoret flere.

SUM 11 MANN: 62

INNBYTTERE

Arild Sundgot

(3 min. for Myklebust). Scoring!

DOMMER:

Tom H. Øvrebø, Nordstrand IF 5.

Forærte LSK en tvilsom straffe på kampens første angrep, men Occean kunne fått en tidlig i 2. omgang. Det gikk opp i opp, grei ellers.

ANALYSEN:

Mye negativ presse for LSK den siste uka, men faktum var at de ville avansere til 2. plass med seier hjemme mot Strømsgodset – og man er fortsatt med i cupen, så helsvart er det ikke. Drømmestarten i går ble ødelagt av Occeans svake straffespark etter ett minutt.

Men om ikke alltid spillet satt, så har vi sjelden sett et mer tagget og tent hjemmelag, spillerne luktet blod og ga seg ikke før de fikk uttelling. Kampen kunne faktisk vært punktert ved halvtid, og spørsmålet var nå om laget kunne fullføre til tre poeng?

Man gikk i hvert fall for nummer to etter pause. Trykket ga ingen dobling av ledelsen, i stedet for truet Godset med flere dødballer i god posisjon. Mot slutten var LSK nærmere 2-0 igjen enn motstanderen utligning, men ingen ting var helt avgjort før innbytter Sundgot satte inn toeren. Plutselig lukter det medaljer igjen på Åråsen...

Vurdert av Per Kristian Torvik og Espen Solbakken

Artikkeltags