Børsen: LSK-Start

Artikkelen er over 10 år gammel
DEL

Lillestrøm – Start 3-2 (1-0)

Åråsen.

Mål: 1-0 (27, str.) Arild Sundgot, 2-0 (56) Bjørn Helge Riise, 2-1 (60) Mads Stokkelien, 3-1 (61) Magnus Myklebust (Bjørn Helge Riise), 3-2 (82) Bernt Hulsker.

Gult kort: Hunter Freeman, Start.

Rødt kort: Bård Borgersen, Start (to gule).

Tilskuere: 6.651.

Målsjanser: LSK 5. Start 4.

Cornere: LSK 8. Start 1.

Dagens kanarifugl: Bjørn Helge Riise.

Stadionstemning: 7

Kampkarakter: 6

LSK (4-4-2):

OTTO FREDRIKSON 5

Fast i klypene da Start en sjelden gang traff mål den første halvtimen. Men igangsettingene til finnen er mer variable – noen strålende og andre tvilsomme. Fin redning først, men sjanseløs på Starts redusering. Også lite å gjøre med Hulskers scoring.

KARIM ESSEDIRI 4

Fine kombinasjoner med landsmann Mouelhi og også et klasseinnlegg som Sundgot så på før pause. Ikke like troverdig defensivt, stygg plasseringssvikt i forkant av Børulfsens sjanse før hvilen. Klarte seg også greit etter hvilen og mer med framover enn i sine tidligere backopptredener.

HÅVARD NORDTVEIT 4

Stor sjanse til sin første LSK-scoring på stolpereturen på Riises frispark. Stygg feil da han spilte rett i Børulfsen, men ble ikke straffet. Gikk i duell med Hulsker så tennene sprutet, men kom seg på banen igjen. Groggy etter smellen og tapte duellen før 3-2. Langt fra leiesoldatens beste kamp i LSK-trøya.

VIDAR RISETH 5

Hevder selv å være i langt bedre form enn tidligere i år. Tøft i lufta mot Hulsker i åpningsminuttene, men vikarstopperen kom godt fra det før pause. Plasseringssterk og oste av rutine i noen situasjoner etter pause, spesielt da han reddet på streken ti minutter før slutt.

LARS KRISTIAN ERIKSEN 6

"Seriestart" for tredje gang denne sesongen. Gode brytninger og fine kombinasjoner med Riise i starten. Kompenserte med farten de gangene han i utgangspunktet var på etterskudd. Måtte trekke inn før Hulskers scoring og fikk derfor ikke presset innlegget. Ubeseiret i LSK-trøya.

KHALED MOUELHI 6

Ingen typisk høyrekant og trekker også en del inn sentralt. Meget god og aktiv de første minuttene, ble mer borte da spillet ble flyttet mer over mot venstre. Valgte å holde igjen 45 graderspasningen til Riise minuttet etter pause og valgte Sundgot på lengste. Det var ikke genialt. Ikke like synlig etter pause, men et godt comeback.

JOHN ANDERS BJØRKØY 5

Stygt balltap til Fevang da vendingen ble altfor lett å lese. I likhet med Søgård vant han mange dueller på midten og flink til å drive opp tempoet med ballen i beina. Fikk også mye ballkontakt de siste 45 minuttene og vant mange andreballer.

ESPEN SØGÅRD 5

Stort sett god pasningskvalitet før pause, men kan i likhet med Bjørkøy bli flinkere til å vende spillet raskere. Følsom da han chippet gjennom Myklebust som misset mottaket etter halvspilt førsteomgang. Uheldig med feilpasning da LSK var i ubalanse rett før Starts første scoring.

BJØRN HELGE RIISE 8 BB

Dannet venstreside med kameraten Eriksen. Strålende frispark i stolpen etter fire minutter. Holdt igjen skuddet og valgte finter før han ble felt i boksen. Skapte noe omtrent hver gang han hadde ballen. 2-0 var et resultat av pur vilje. Riise var også arkitekten bak 3-1 med en fin stikker til Myklebust. Strålende kamp.

ARILD SUNDGOT 5

Veldig passiv på Essediris glimrende innlegg etter 25 minutter. Men fikk likevel nettsus – fra straffemerket – to minutter senere. Ikke like mye ballkontakt som Myklebust, men flinkt til å sette opp makkeren og Riise i gode posisjoner. Landets tredje mest effektive spiss.

MAGNUS MYKLEBUST 5

Dyttet fram i favorittposisjonen. Virket heller ikke nå spesielt venn med ballen, men fin pasning til Riise før straffesituasjonen. Altfor sen med å starte på mange langballer, men da han traff ble det farlig. En god redning av Høie hindret sesongens første fulltreffer. Den kom imidlertid etter timen. Utrolig vitkig for LSK, men ikke minst for Myklebusts selvtillit.

SUM 11 MANN: 58

INNBYTTERE:

EDWIN EZIYODAWE

(4 min. for Myklebust).

Flink til å holde på ballen. Vant mye tid for LSK.

OLIVIER OCCEAN

(2 min. for Mouelhi).

DOMMER

TOMMY SKJERVEN 4

Valgte å blåse mot Sundgot da han ble holdt av Borgersen i boksen. Men marginene gikk LSKs vei da han ga Riise på en lik situasjon som Nosa Igiebor ikke fikk straffe på i Bodø. Vinglete frisparklinje, men samtidig preventiv og unngikk hete situasjoner.

ANALYSEN

LSK fikk en god start på kampen og var svært nær et tidlig ledermål da Riises frispark traff stolpen. Etter åpningsminuttene hadde gjestene en god periode uten å komme til mer enn én målsjanse og et par avslutninger.

Og da kanarifuglene endelig fikk straffespark etter Riise ble felt, var Sundgot nådeløs.

Mange av LSK-spillerne var svært løpsvillige før pause og vant de fleste duellene. Samtidig var pasningskvaliteten god, noe som også fikk backene høyere i banen.

Kamputvikling fortsatte etter pause med LSK som det førende laget. Riises 2-0-scoring lyste det vinnervilje av. Og gleden Magnus Myklebust følte da han endelig scoret kan nok heller ikke han selv beskrive. Målet kom også på et svært gunstig tidspunkt.

Til tross for ny Start-redusering kokte det ikke foran Otto Fredrikson mot slutten.

Fortjent, og veldig viktig LSK-seier.

Per Morten Sødal og Morten Svesengen

Artikkeltags