Børsen: LSK-Start

Artikkelen er over 12 år gammel
DEL

Lillestrøm – Start 1-0 (0-0)

Kampkarakter: 4

Stadionstemning: 6

Åråsen.

Mål: 1-0 (85) Olivier Occean (Shane Stefanutto).

Gult kort: Frode Kippe, LSK, Lars Martin Engedal, Morten Hæstad, Start.

Rødt kort: Jon Midttun Lie, Start.

Tilskuere: 8.045.

Målsjanser: LSK 7, Start 1.

Cornere: LSK 8, Start 3.

Dagens kanarifugl: Olivier Occean.

LSK (4-4-2):

Heinz Müller 4

Funnet storformen de siste kampene. Relativt utruet i boksen før pause i går og tok det lille som kom. Slapp en farlig corner tvers gjennom feltet, men ellers våken ute. Småslurv med beina, men slapp fra det.

Anders Rambekk 4

Rundingsbøye for Braaten i Trondheim. Lettere motstand i går i Børufsen, men hadde noen suspekte klareringer. Mangler litt selvtillit til å slå skikkelig gjennom kula på innleggene. Inn som stopper mot slutten. Spiller der neste helg også.

Pål Steffen Andresen 6

Har vært et trygt alternativ i år, og du ser på hele kroppsspråket at fyren er i form. Bra timing i dueller og taklinger og tok luven av Bärlin (byttet ut) i alle faser. Hadde vært god før han plutselig gikk ned for telling i 2. omgang. Begge stopperne ute neste kamp.

Frode Kippe 6

Kneblet Ivers torsdag, skulle ta Nielsen i går. Fortsetter å velge den lange pasningen, og da er marginene mindre om ballen når fram. Flink til å bryte foran og fortærende nær scoring på nikk i "ribban". Skikkelig på tur med gule kort nå, hans femte i går og ny karantene.

Shane Stefanutto 5

Løftet seg igjen på Lerkendal og hadde god kontroll på Morten Hæstad også. Ivrig til å bli med på kontringer og fylte på bra offensivt på venstresida. Involvert i en del småpent trekantspill, men det ble lite ut av det. Flott assist til målet.

Bjørn Helge Riise 4

Tatt igjen Myklebust på assist-toppen, men dødballene med ett unntak i går var ikke egnet til å score på. Veldig varierende i det han gjorde, alt fra fine forseringer til lette balltap. Løp som vanlig mest da de andre ble slitne. Burde scoret.

Khaled Mouelhi 3

Fikk litt overraskende plassen tilbake etter "soning". Overdreven bruk av støttepasningsmuligheten, og tråkket også mye på ballen uten å skape framdrift i spillet. Heldig som fikk være på banen såpass lenge som han ble.

Simen Brenne 3

I behov av en god LSK-opplevelse. Begynner å få tynnslitt tillit blant publikum, og lyktes sjelden i 1. omgang søndag. Ballen spretter liksom ikke Brennes vei, bokstavelig talt på tverrliggerskuddet fra 30 meter. Mangler timing og trøkk i spillet.

Magnus Myklebust 4

En stund siden forrige mål eller assist. Anonym store deler av 1. omgang uten særlig mye ballkontakt, og touchen satt heller ikke perfekt da han fikk den. Skaffet LSK 11 mot 10 da han løp inn foran Midttun Lie.

Arild Sundgot 3

Inn og ut av laget – og inne igjen mot Start. Borte i store deler, og sløste bort en enorm sjanse da han satte ballen over fra innenfor 5-meteren. Ble pakket veldig godt inn av Engedal og virket ikke målfarlig. Svak match.

Olivier Occean 6 BB

Har puttet i over 50 prosent av seriekampene til nå. Borti nesten alt av LSK-angrep i innledningen, men de mange avslutningene med hodet ble for løse før pause. Mindre involvert i 2. omgang, men sto fram og scoret da det gjaldt som mest.

SUM 11 MANN: 48

INNBYTTERE

Dan Anton Johansen

(21 min. for Andresen).

Kastet kald innpå da Andresen ble skadet (Rambekk inn som stopper).

Kasey Wehrman

(19 min. for Mouelhi).

Høyst sannsynlig avslutningskampen for LSK på Åråsen i Tippeligaen.

Espen Søgård

(1 min. for Brenne).

Inn for å trygge ledelsen.

DOMMER:

Brage Sandmoen, Kjelsås IL 5

Strengt og kompensasjonsaktig kort til Kippe. Mistet litt av flyten i dømmingen etter pause. Starts røde så ok ut.

ANALYSEN:

To lag med skral serieform møttes på Åråsen søndag. LSK måtte vinne for henge på i toppen, mens bunnlagene pustet sørlendingene i nakken før kampstart.

Ujevn kvalitet i innledningen, LSK førte mens Start hadde tydelig satset på fart i oppstillingen for å straffe hjemmelaget med hurtige overganger.

Start lå veldig lavt med tette ledd, og lyktes med å nekte LSK målsjanser. Først etter 40 minutter kom mulighet nummer en da Kippe headet i tverrliggeren. Like etter burde definitivt Sundgot ha scoret for nesten blank kasse, men en temmelig døll 1. omgang ebbet ut målløs.

Åtte minutter ut i 2. omgang ble Start redusert til ti mann (Midttun Lie utvist), og LSK fikk en drømmesjanse til å vinne. Laget skapte umiddelbart flere gedigne sjanser også, men uttellingen lot vente på seg. Hjemmlaget maktet ikke å holde trykket oppe heller, og det ble stort sett bare frispark og feilpasninger. Man så faren for at kampen skulle død ut med 0-0, men Occean ville det annerledes. Fortjent seier i en trøblete kamp.

Vurdert av Espen Solbakken

Artikkeltags