Børsen: LSK-Stabæk

Artikkelen er over 10 år gammel
DEL

Lillestrøm – Stabæk 1-2 (0-1)

Åråsen.

Mål: 0-1 (31) Jon Inge Høiland, 1-1 (86) Marius Johnsen, 1-2 (90) Jon Inge Høiland.

Gule kort: Daigo Kobayashi, Vegard E. Hedenstad og Jon Inge Høiland, Stabæk.

Tilskuere: 6.543.

Målsjanser: LSK 6. Stabæk 6.

Cornere: LSK 2. Stabæk 3.

Dagens kanarifugl: Steinar Pedersen.

Stadionstemning: 5

Kampkarakter: 4

LSK (4-4-2):

STEFAN LOGI MAGNUSSON -

Litt ned på jorda med tabbe sist. Uredd i duell med Berglund og ble liggende. Kom seg på beina, men kjente fortsatt smertene og måtte gi seg.

KARIM ESSEDIRI 4

Strålende de siste kampene og et naturlig valg, selv med Eriksen kampklar. Flere svake dødballer som endte rett i klypene til Knudsen. Også innleggene hadde kun adresse til keeperklypene en stund. God kontroll på Kobayashi defensivt.

STEINAR PEDERSEN 6

Enormt viktig "comeback" på litt uvant plass i midtforsvaret. Havnet i ingenmannsland, grunnet en Berglund i offside før ledermålet til gjestene, men var ellers i forkant av det meste Nannskog foretok seg. Svært solid også etter pause. Et par skjønnhetsfeil fikk ingen konsekvenser.

FRODE KIPPE 5

Marerittkamp mot Stabæk i cupen. God fra start i går og fortsatte trenden med å vinne dueller utover i omgangen. Slo veldig mye langt og kunne ha variert mer. Også solid etter pause, selv om han og keeper Fredrikson holdt på å tukle det skikkelig til ved en anledning.

MARIUS JOHNSEN 4

Pådro seg et par frispark i starten. Det ene førte til Stabæks første sjanse. Ingen heldig førsteomgang, heller ikke i pasningsspillet hvor det ble feil adresse på flere. Utlikningsmålet var vakkert. Kunne blitt matchvinner med en ny suser på overtid. Nærmest Høiland da han headet inn 2-1.

KHALED MOUELHI 4

En ny spiller med god formkurve. Kanoninnlegg til Sundgots tidlige gigantsjanse. Forsvant mer og mer ut av kampen, men flink til å støtte Essediri defensivt. Også godt innlegg før Sundgots første sjanse etter hvilen. Men som landsmannen Essediri; flere svake dødballer.

ESPEN SØGÅRD 3

Klarte ikke å komme skikkelig opp i Stabæk-spillerne tidlig. Slo også vekk et par fine overgangsmuligheter. Heller ikke etter pause klarte fetsokningen å prege kampen. Laget et håpløst frispark som førte til seiersmålet. Svak kamp.

NOSA IGIEBOR 5

Finner seg mer og mer til rette sentralt på midtbanen. Kom til et par fine skuddmuligheter i starten og viste også noen "unorske" tekniske detaljer. Men feilprosenten ble i perioder vel stor. Spilte seg opp etter pause, men også da ble kombinasjonene litt for fikse.

MAGNUS MYKLEBUST 4

Veldig anonym førsteomgang og mislyktes de få gangene han kom i ballkontakt i nærheten av Stabæk-målet. Mye bedre etter pause og skapte flere nesten-muligheter det første kvarteret. Fortsatte, men later til å binde seg veldig når han kommer i nærheten av målet.

ARILD SUNDGOT 3

Kampklar etter en mild influensa. Men hvordan han kunne unngå å score på Mouelhis krempasning, vet han bare selv. At han ikke nettet på den første etter pause er forståelig. At han ikke traff mål da Igiebor sendte ham alene var rett og slett fryktelig svakt. Også et par tvilsomme defensive involveringer da han ble flyttet ned.

EDWIN EZIYODAWE 4

Kom seg ut av noen vanskelige situasjoner med ballen, men gjorde det også vanskelig for seg selv. Vant flere hodedueller og viste defensiv moral. Ble aldri satt opp i bakrommet før innbytter Bergmann sendte ham alene med Knudsen. Men kom altfor nær og landslagskeeperen reddet.

INNBYTTERE:

OTTO FREDRIKSON 4

(62 min. for Magnusson). Sjanseløs på Stabæk-scoringen etter knapt tre minutter på banen. Virket veldig usikker i igangsettingene og så ut til å mangle selvtillit. Ikke noe å gjøre med 1-2 heller.

SUM 11 MANN: 46

BJØRN BERGMANN SIGURDARSON

(18 min. for Mouelhi).

Meget godt innhopp. Kunne ha scoret direkte etter en kjempeprestasjon. Også flott framspill til Eziyodawes store mulighet.

DOMMER

SVEIN ODDVAR MOEN 3

Alle tvilstilfeller gikk mot LSK i starten og beholdt også kortet i lomma da Berglund kvestet Magnusson. Svensken ble også tillatt å være i soleklar offside i forkant av gjestenes ledermål. Rakk også å frata Igiebor et soleklart frispark på 18 meter før pause. Etter pause gikk vinklingen begge veier. Men Haugar-dommeren skal ha for tidvis fin bruk av fordelsparagrafen.

ANALYSEN

Kjempemulighet til å kvitte seg med nedrykksspøkelset mot et litt vaklende Stabæk.

Etter at begge lagene fikk hver sin kjempesjanse, falt kampen i kvalitet og intensitet. Det siste mye takket være at kampens svake dommer valgte å blåse nesten hver gang en Stabæk-spiller gikk i bakken.

Men da Berglund var i offside unnlot dommertrioen å gripe inn, slik at gjestene fikk ta ledelsen.

LSK evnet ikke å skape trøkk mot gjestenes mål og pasningsspillet var til tider svært upresist.

Etter pause var kanarifuglene langt bedre og burde ha avgjort kampen. Men både Sundgot, Sigurdarson og Eziyodawe brant store sjanser.

Johnsen utlikning kunne ha gitt et særdeles viktig poeng, men det ble skuslet vekk med håpløst forsvarsspill på overtid.

Vurdert av Per Morten Sødal og Per Kristian Torvik

Artikkeltags