Børsen: LSK-Stabæk

Artikkelen er over 10 år gammel
DEL

Lillestrøm – Stabæk 1-1 (0-1)

Åråsen.

Mål: 0-1 (11) Alanzinho, 1-1 (57) Simen Brenne (Myklebust).

Gult kort: Khaled Mouelhi, LSK.

Målsjanser: LSK 3, Stabæk 6.

Cornere: LSK 5, Stabæk 5.

Tilskuere: 8.635.

Dagens kanarifugl: Vidar Riseth.

Stadionstemning: 8

Kampkarakter: 6

OTTO FREDRIKSON 4

Eneste som kom opp mot sitt beste mot København. Reagerte for seint da Alanzinho curlet ballen tilbake i hjørnet på 0-1. Lite å gjøre resten av omgangen. Arbeidsløs stort sett etter pause også ettersom stopperne feide unna nesten alt.

STEINAR PEDERSEN 6

Har ikke fulgt opp alle målene fra treningskampene i vinter, men fikk en meget god start på kampen med flere brudd og offensive bidrag. Sluknet litt, men sluttet likevel aldri å "overlappe" Essediri framover for å skape 2 mot 1-situasjoner.

VIDAR RISETH 7

Inne igjen fra start etter mye skadeproblemer i august. Virket tent på å nekte spissene rom. Spilte på litt små marginer, men kom unna med det. Skapte en god midtlås sammen med Kippe mot det beste spissparet i Norge. Magisk redning på streken etter 76 min.

FRODE KIPPE 6

Hvordan ville kapteinen løse firmaet Gunnarsson/Nannskog? Vant de aller fleste 50/50-duellene og brukte fysikken sin mot de lettbeinte Stabæk-spillerne. Ble tatt hardt og revet i trøya på offensive dødballer. Hadde en lang og viktig tå flere ganger.

STÅLE STENSAAS 5

Etter den fantastiske debuten, har det buttet mer for veteranen. Flink til å stå oppi motstanderen i går og vant mange baller på det. God kontroll på svenske Andersson defensivt. Færre offensive initiativ utover kampen og prioriterte forsvar.

KARIM ESSEDIRI 5

Den spilleren som har tjent mest på trenerbyttet i LSK og har Erland Johnsens tillit. Kom sjelden høyt nok opp i banen for å slå innlegg før pause, og da han var i posisjon ble det for upresist. Mye bedre etter pause da han kom høyere i banen og spilte med selvtillit.

KHALED MOUELHI 5

Har hatt en tendens til å spille litt for seg selv i perioder i år, men virket nesten overtent og i overkant tilstede i går. Stort pluss for helhjertede kontraløp defensivt og gikk også på løp i bakrom framfor å bli stasjonær. Hadde noen farlige balltap.

JOHN ANDERS BJØRKØY 4

Etablert som Kiko's faste makker sentralt. Anonym start på kampen og lite med i spillet. Gjorde ting enkelt, men var ikke veldig skapende i rollen. Dekket mye rom med løpskapasiteten før han ble tatt av banen midt i 2. omgang.

SIMEN BRENNE 5

Sto uten nettkjenning i Tippeligaen før det flotte målet etter 57 minutter. Forsøkte seg også med flere skudd fra distanse, men traff ikke innenfor ramma. Mister likevel ballen altfor mye og er ingen utpreget kantspiller. Løp utrolig mye og tok ut absolutt alle krefter.

OLIVIER OCCEAN 5

Har egentlig vært i form ganske lenge nå. Ble mye nesten for Ollie før pause med litt for svak touch innenfor 16-meteren. Ble pakket godt inn av fysisk sterke Niklas Sandberg. Kombinerte meget bra med kvikke Myklebust i perioder. Kunne/burde avgjort kampen.

MAGNUS MYKLEBUST 7

Har hatt en blytung sesong, men virket herlig lett i beina mot Stabæk. Supert raid i Alanzinho-klassen midt i 1. omgang ga nær uttelling for LSK. Feil avvinket for offside og suveren assist til Brenne i en hektisk start på 2. omgang. Byttet ut.

SUM 11 MANN: 58

INNBYTTERE

ESPEN SØGÅRD

(21 min. for Bjørkøy).

Inn for å dekke rom og balansere midten.

ARILD SUNDGOT

(12 min. for Myklebust).

Byttet inn for å spille i mellomrommet.

MATHIS BOLLY

(1 min. for Essediri).

Debut for Holmlia-gutten.

DOMMER

ROY HELGE OLSEN 5

Assistenten tabbet seg ut og vinket da Myklebust var igjennom. Hoveddommeren gjorde ellers jobben sin greit.

ANALYSEN

Kanskje årets vanskeligste hjemmekamp for LSK med suverene Stabæk på motsatt banehalvdel. LSK kastet forsøket med 4-2-3-1 på dør og stilte i en vanlig 4-4-2 med Myklebust som ny mann på topp. I Stabæk var det vante takter, og det var et endeløst dribleraid fra Alanzinho som åpnet målprotokollen.

Selv om man lå under, var ikke førsteomgangen så gal. Man var inne i kampen og utnyttet det til fulle med å gå rett i strupen på Stabæk etter hvilen. Først skulle Myklebust hatt straffe og Knudsen rødt kort, i stedet ble det vinket offside feilaktig. Deretter la samme Myklebust opp til Brennes utligning, og da dominerte faktisk LSK alt.

Åråsen kokte mot slutten og publikum ønsket seg alle poengene, spillerne responderte og satset offensivt. Det medførte også noen farlige Stabæk-overganger.

Vurdert av Espen Solbakken og Per Kristian Torvik

Artikkeltags