Børsen: LSK-Stabæk (cup)

Artikkelen er over 11 år gammel
DEL

Lillestrøm – Stabæk 2-0 (2-0)

Kampkarakter: 7

Stadionstemning: 8

Åråsen.

Mål: 1-0 (10) Simen Brenne (Marius Johnsen), 2-0 (39) Arild Sundgot (Magnus Myklebust).

Gult kort: Christian Keller, Veigar Pall Gunnarsson, Stabæk.

Tilskuere: 6.795.

Målsjanser: LSK 4, Stabæk 3.

Cornere: LSK 7, Stabæk 8.

Dagens kanarifugl: Simen Brenne.

LSK (4-3-3):

Otto Fredrikson 6

Var god til tross for tre baklengs sist. Posisjonerte seg riktig på avslutningene fra kort hold og dermed ble redningene seende enkle ut. Ikke all verdens å gjøre før pause, og trenden fortsatte de siste 45.

Anders Rambekk 4

Nyklubben Odd utslått før kampstart. Måtte benytte all rutine for ikke å bli løpt fra av hurtigtogene. Tidvis trøbbel bakover (Tchoyi), men ryddet greit opp og fikk god hjelp av Riise bakover. Minus for flere klareringer rett i Stabæk-føtter.

Pål Steffen Andresen 5

Skulle kontrollere Nannskog, og ble litt svimmel når kombinasjonene gikk langs bakken. Hadde også en ny rolle som "lang-kaster" offensivt. God til å ta ut dybde mot smarte spisser, involvert i få avgjørende dueller.

Frode Kippe 6

Hvordan ville kortsamleren angripe kampen? Startet kampen med to forsøk som nær ga scoring og styrte forsvaret uten tegn på frykt for nye gule kort. Holdt seg klokelig vekk fra kontroverser ettersom ryktet ikke tåler mer.

Marius Johnsen 6

Inn i posisjonen han var kjøpt inn til. Flink til å sikre inn i midten, men brukte vel lang tid noen ganger med ball. Veldig offensiv i tankegangen og fylte bra opp framover. Herlig venstrefot og viste at han er en klassespiller.

Bjørn Helge Riise 7

Unnslapp suspensjon i cupen. Mye ballkontakt til høyre og skapte flere overtallssituasjoner mot Stenvoll. Gjorde en djevelsk god jobb defensivt mot Alanzinho, men burde slått bedre innsvinger-cornere fra venstre. Fantastisk arbeidskapasitet.

Espen Søgård 6

Ville miste finalen med gult i går, og balanserte lenge farlig. Klok med ballen som sentral på midten og spilte som oftest kort og enkelt ut til backer på vei fram. Er blitt en smartere spiller taktisk, og det er ekstra viktig i den nye rollen.

Simen Brenne BB 8

Fersk norgesmester med FFK i fjor. Kjempeåpning der han fant plass i mellomrommet og scoret et nydelig mål. Raidet hele midtbanen i 1. omgang og var borti det meste. Meget god også etter pause. Endelig en pangmatch fra Simen.

Magnus Myklebust 5

Var nær ved å bli vraket, men virket våken og frisk fra start. Utfordret med høy hastighet, men manglet blikket da medspillere sto ledig og bedre plassert på overgangene. Tok sin del av den defensive jobben for å stanse overgangene imot. Byttet ut.

Arild Sundgot 6

Hissig målscorer i forrige Stabæk-oppgjør. Lur med ballen og "lur" nok til å lure dommeren før pause. Flink som tilrettelegger på topp, og viste seg nok en gang som en giftig avslutter. Utsøkt ballkontroll som møtende spiss hele matchen.

Olivier Occean 4

Venstre spiss i skjev 4-3-3. Litt tam start på kampen og utmerket seg stort sett i nærdueller, hvor han dog viste stor styrke ved å vende bort Stabæk-forsvarere. Ble en slitekamp uten store målsjanser, men også Ollie jobbet helhjertet for laget.

SUM 11 MANN: 63

INNBYTTERE:

Pål Strand

(17 minutter for Myklebust). Inn med dødballfot for en sliten Myklebust.

DOMMER:

Terje Hauge, Olsvik IL 4

Rutinert kampleder. Lukket øynene da Sundgot handset før 2-0. Kunne også vist ut Gunnarsson for to gule, og LSK kunne fått straffe i 1. omg.

ANALYSEN:

Ting har en tendens til å jevne seg ut i fotball, og LSK fikk i går hjelp av en dommer da Terje Hauge overså en hands fra Arild Sundgot forut for 2-0-målet rett før pause. Den goalen var selvsagt viktig, men LSK var best før det skjedde også.

Brenne var strålende som indreløper, og det var tydelig at hjemmelaget luktet både blod og revansj fra serietapet tre dager tidligere. Ledelsen ved halvtid var fortjent, men ett mål for stor, spesielt med tanke på at 2-0 burde vært annullert. Innsatsen og intensiten var bedre enn spillet.

I 2. omgang gjaldt det å nekte Stabæk en tidlig redusering, og det greide LSK med glans. Enkeltspillerne som var best før pause, dominerte også de siste 45. Simen Brenne og Arild Sundgot var utsøkte med kula, mens løpshestene Riise og Søgård løp opp det meste defensivt. Mot slutten ble det like mye en kamp mot klokka som mot motstanderen. Nå er tittelen nær. Bare en gedigen undervurdering kan nå nekte LSK sin første pokal siden 1989.

Vurdert av Espen Solbakken, Per Kristian Torvik og Morten Svesengen

Artikkeltags